Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
A veste, iz česa je želatina? 23.1.2007 15:00:52
|
|
|
|
pety78
|
Želatína je čista in brezbarvna ali rahlo rumena snov, izdelana iz podaljšanega vrenja živalskih kož, vezivnega tkiva ali kosti. Skoraj nima okusa in vonja, uporabna pa je predvsem v živilski industriji, medicini in znanosti. Fizikalne lastnosti Želatina je proteinski proizvod delne hidrolize kolagena, pridobljenega iz kože, kosti, hrustanca, veziv in podobno. Naravne molekulske vezi med dvema kolagenskima deloma se pretrgajo v obliko, ki se lažje nanovo prerasporedi. Želatina se pri segrevanju topi, pri ponovnem ohlajanju pa se strdi. Skupaj z vodo tvori poltrd koloidni gel. http://sl.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelatina Sranje, pa glih začela sem jo uporabljati...
|
RE: A veste, iz česa je želatina? 23.1.2007 15:02:46
|
|
|
|
dix
|
vedeli pa me sploh ne ustavi da je ne bi jedla bajj de vej: tudi v haribo bonbonih je
|
|
|
|
RE: A veste, iz česa je želatina? 23.1.2007 15:05:15
|
|
|
|
pety78
|
Pa v jogurtih, pa v vseh dobrih torticah v slaščičarnah....
|
RE: A veste, iz česa je želatina? 23.1.2007 15:07:52
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: dix vedeli pa me sploh ne ustavi da je ne bi jedla bajj de vej: tudi v haribo bonbonih je Pa ne samo v haribo, v vseh želejastih bombonih je
|
|
|
|
RE: A veste, iz česa je želatina? 23.1.2007 15:21:00
|
|
|
|
bumerang
|
Odvisno katera. Lahko poiščeš tudi tisto, ki je narejena iz alge agar-agar. Sicer pa se želatina le redko nahaja v jogurtih slovenskih proizvajalcev, v navadnih bi se celo upala trditi da nikoli. Je pa želatina vedno navedena na deklaraciji ali kot ime ali kot oznaka. Želatina iz alge agar-agar ima konkretno znak E 406.
|
|
RE: A veste, iz česa je želatina? 23.1.2007 17:30:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Pismo a morm vse prebrat
|
|
|
|
RE: A veste, iz česa je želatina? 23.1.2007 17:42:25
|
|
|
|
polona2
|
Samo, če se ne motim, jedilna želatina ni več živalskega izvora. Oz. naj ne bi smela biti. Tako da lahko Haribo medvedke še naprej konzumirate brez slabe vesti.
|
|
|
|
RE: A veste, iz česa je želatina? 23.1.2007 21:07:49
|
|
|
|
eya
|
Po domače-iz prašičjih uhjev Odkar vem, je ne uporabljam več, predvsem moj je nenavdušen nad njo, čeprav krvavice pa rad je
|
|
[Brisano sporočilo] 23.1.2007 21:25:46
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: A veste, iz česa je želatina? 23.1.2007 21:27:58
|
|
|
|
Naja31
|
Vem, vem. Je zadnjič moj mož ravno ta argument poskušal uporabiti, da ne bi pojedla vrečke gumi medvedkov, ampak se nisem pustila.
|
|
|
|
RE: A veste, iz česa je želatina? 23.1.2007 21:31:20
|
|
|
|
Njuškalo
|
IZVIRNO SPOROČILO: polona2 Samo, če se ne motim, jedilna želatina ni več živalskega izvora. Oz. naj ne bi smela biti. Tako da lahko Haribo medvedke še naprej konzumirate brez slabe vesti. Ja,odkar je razsajala parkljevka, naj bi bilo tako,da je v živilih želatina rastlinskega izvora.Sploh v Haribo bonbonih,tudi sami delajo reklamo,da je iz naravnih sestavin, brez umetnih barvil.Želatina,ki ni živalskega izvora, je označena kot :pektin,E406,agar-agar. Sem pa jaz to vedela že dolgo,zato se jo izogibam.
|
|
RE: A veste, iz česa je želatina? 24.1.2007 18:41:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Po domače-iz prašičjih uhjev najboljši so osmojeni, njami
|
|
|
|
RE: A veste, iz česa je želatina? 24.1.2007 19:43:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Ravno zadnjič, ko sem delala jogurtovo strjenko z želatino sem pomislila, pa kako to, da se nič ne okusi ali vonja, ko pa takrat, ko jo moraš staliti tako smrdi....za bruhat. Po moje pa je živalskega izvora.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Gluten oziroma žitarice uvajajte postopomaMarsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?