Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: A katera pozna to pecivo? 6.12.2006 11:03:39
|
|
|
|
pearl
|
Naveži spet stike s svojo bivšo taščo .
|
|
|
|
RE: A katera pozna to pecivo? 6.12.2006 11:17:49
|
|
|
|
Samoyedka
|
Ojoj, Pearl, ta je pa huda Pety, tega peciva ne poznam, vem samo za unega, ko je kisla smetana med dvema plastema temnega biskvita, pol čez pa s čokolado namazano. Če približno veš, kaj je bilo notri, pa malo improviziraj- najdi recept za en osnovni biskvit, kremo zmešaj po občutku itd. mogoče ti pa rata še kaj boljšega od taščinega peciva uuuuu, mimogrede, jaz sem nova oboževalka rolade ženske želje, mislim da je recept tu na RR- adijo hujšanje
|
|
RE: A katera pozna to pecivo? 6.12.2006 11:24:13
|
|
|
|
total
|
Jaz mam takšen recept in je super pecivo: 5 jajc 20 dkg moke 20 dkg sladkorja 1 dcl olja 1 dcl tople vode 1 pecilni 1 vanilni sladkor čokolada v prahu nadev: 2 kisli smetani pest orehov,po želji malo ruma marelična marmelada( ČE HOČEŠ) 4 rumenjake,20 dkg sladkorja,1 vanilni penasto zmešaš in dodaj 1 cel jajc,1 dcl tople vode,1 dcl olja.1 žlico sladkorja še,nato še 20 dkg moke+pecilni in 3 žlice čololade v prahu,ter na koncu sneg iz 4 beljakov primešaš. Pečeš skoraj urco na 180 C,pogledaš z zobotrebcom. Ko se ohladi,biskvit prerežeš na pol,lahko navlažiš z rumom in namažež z malo marmelado (ni nujno), in gor nadev iz kisle smetane,orehov+sladkorja,poiješ z čokolado. Dober tek
|
|
RE: A katera pozna to pecivo? 6.12.2006 11:31:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Izvoli,mislim,da bo ta pravi! biskvit;20 dag sladkorja,4 jajca,25 dag moke,1 vanilij, 1 pecilni,1 dcl radenske,1 dcl olja,2-3 žlici kakava. Nadev:2 kisli smetani,10 dag sladk.v prahu 10 dag orehov,1 žlica ruma Preliv:25 dag marharine,10 dag čokolade v prahu Priprava:sestavine za biskvit zmiksamo in nazadnje rahlo vmešamo pecilni. Spečemo v pečici pri 200 stopinjah(hitro je pečeno)Ko je ohlajeno,testo prerežemo po dolgem. Spodnji del premažemo z nadevom in nanj položimo zgornji del,ki ga prelijemo s prelivom. Za nadev orehe zmeljemo in zmešamo z ostalimi sestavinami za nadev. Za preliv pa margarino in čokolado stopimo nad paro.Za nekaj časa damo v hladilnik. To pecivo se imenuje Kakavove rezine. Dober tek!
|
|
|
|
RE: A katera pozna to pecivo? 6.12.2006 11:58:15
|
|
|
|
pety78
|
O, punce, hvala vam. Jočem od sreče. Sicer še nisem prebrala, ampak mislim, da so tapravi. Bom probala in poročala. Hvala!
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcuMarjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?