Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 12:35:29
|
|
|
|
Samoyedka
|
vrži jih v mlačno vodo ali pa na odtajevanje v mikrovalovko, bodo hitro vsaj v grobem odtaljeni. Drugače jih pa daj pečt na manjšem ognju, z mičkeno vode, da se ti ne bodo prismodili preden se začnejo odtaljevati, pa jih potem posoliš. Po pravici povedano še nisem pekla kdaj zmrznjenega mesa Upam, da ratajo kotleti mnjami
_____________________________
13.8. je na svet prijokal za mamico in atija najlepši rožnati fantek - Tilen Vsi se rodimo neumni- eni takšni tudi ostanejo...
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 12:39:38
|
|
|
|
Anonimen
|
O.K., jih bom dala zdajv mlačno vodo najprej, potem pa še na majhen ogenj, kot prviš. Upam, da rata. Hvala.
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 12:44:14
|
|
|
|
bamby
|
Lako kar tako malo soli noter vržeš, kotleti se bojo že nasolili. Lahko daš zmrznjene, ampak jaz bi jih vseeno poizkusila malo odtajati. Z vrečko vred jih daj v vročo vodo, pa še enkrat jo zamenjaj vmes, ker se bo hitro ohladila. Še skor najbolj važno je, da jih dobiš narazen.
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 12:48:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Lako kar tako malo soli noter vržeš, kotleti se bojo že nasolili. Lahko daš zmrznjene, ampak jaz bi jih vseeno poizkusila malo odtajati. Z vrečko vred jih daj v vročo vodo, pa še enkrat jo zamenjaj vmes, ker se bo hitro ohladila. Še skor najbolj važno je, da jih dobiš narazen. O.K., hvala, grem vodo menjat.
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 12:49:37
|
|
|
|
Anonimen
|
Prav si imela, je bila že mrzla.
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 12:53:13
|
|
|
|
klepetka
|
al bina ,ti si očitno ene take sorte kuharca kot jaz.Bravo za nas
_____________________________
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 12:54:53
|
|
|
|
Anonimen
|
al bina ,ti si očitno ene take sorte kuharca kot jaz.Bravo za nas Hja, kaj čmo. Ej, pa znam marsikaj skuhat, ful dobro, samo kar se mesa tiče sem pa res aberveznik. Ker ga niti ne jem ravno, ga ne znam niti pripraviti. Saj gre, da spečem zrezke, jih spaniram ah ja, tudi goveje zrezke v omaki in tako, filane paprike, recimo pa sarme, samo tole odmrzovanje mi je pa res prvič.
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 12:57:33
|
|
|
|
klepetka
|
jaz pa bi rada enkrat naredila eno res dobro haše omako,ker mi res nikoli ne rata taka da bi jo angelčki jedli.pa znam tud kaj drugega dobro skuhati ,am tole faširano meso pa mi ne gre in ne gre. Upam na boljše čase ,da mi pa enkrat taka omaka uspe ,kot mora.
_____________________________
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 14:16:24
|
|
|
|
Enolla
|
Čisto tanke kose mesa - recimo narezane na trakce lahko daš peči kar zamrznjene, debelejše pa raje ne saj se ti lahko zgodi, da bo zunaj zažgani znotraj pa še zmrznjeni. Ni sicer najbolj pravilno tole s toplo vodo, ma delam tudi jaz tako, ko sem tik pred zdajci in smo še vsi živi in zdravi.
_____________________________
Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 14:42:46
|
|
|
|
bamby
|
No, al bina, je že kaj ratalo iz tvojih kotletov?????????????????????????????
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 15:26:52
|
|
|
|
crci06
|
Nasvet za jeseni: mi ne damo treh kotletov (zrezkov itd) skupaj v skrinjo, ampak pri pakiranju damo vmes že eno vrečkico, da malo loči. Meso naj bi se odtaljevalo v hladni/mlačni vodi, pa če imaš vmes sloj vrečkice, se jih ful hitro da dobiti narazen. Aja, tebi se malo bolj mudi
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 15:43:13
|
|
|
|
fusia
|
Jaz dam kar zmrznjeno, če pač ni časa, da se odtali. V vodo si pomagam samo toliko, da se kotleti ali pa kaki zrezki ne držijo skupaj. Drugače meso preveč uničiš, če ga namakaš.
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 21.7.2007 18:49:33
|
|
|
|
iva01
|
jst dam na ponev kr zamrznjene zrezke, sam se ne smejo skup držat, pa na začetku pečem na manjšem ognju, drugač pa piščanca al pa pečenko če pečem kr cel kos, dam kr direkt iz skrinje v pekač in pečico, odzunej namažem z začimbami in najprej ene 20 minut pečem na 100 stopinj pol pa normalno, pa je vedno dobro.
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 22.7.2007 9:58:11
|
|
|
|
Enolla
|
Punce, samo eno od, kako naj rečem, zakonotosti priprave mesa je, da se ga najprej da na čimbolj vročo ponev, žar ali pa oblije z maščobo pri pečenkah, da se pore na površju zaprejo in sok ne odteka, meso pa ostane sočno. Sama bi si zamrznjenega mesa ne upala pripravljati.
_____________________________
Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).
|
|
|
|
RE: A je treba mso prej odmrznit? 22.7.2007 10:05:50
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, se je hitro odmrznilo, toliko, da so šli narazen. Drugače jih pa tudijaz najprej na vročem olju popečem, da zakrknrjo, potem pa počasi naprej. So ratali, ja, je bilodobro. Danes bo pa naš delal polnjene malancane z mletim mesom, me zanima, kaj bo ven prišlo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?