miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina IZVIRNO SPOROČILO: miapia Marsikaj ni pravično, najhuje je pa, če bo alergik vse življenje, kar srčno upam, da ne bo. Sama sem alergik, žal ne vem, na kaj. Nosečnost in porod sta mi stanje le še poslabšala. Dlani imam tako prizadete, da komaj držim hčerko, tako zelo me boli. Cel čas nosim rokavice, malo umivam v rokavicah, igram se z njo v rokavicah, kuham v rokavicah. Pa si plačujem kreme, zdravnike, sedaj pride na vrsto še resonanca, ki mi je zadnja možnost. V Avstriji sem kupila tubico kreme, ki stane 60 eur, ker je pri nas sploh ni, v upanju, da mi bo pomagala. A je kje tu pravica? Če ne bi bila na porodniški, bi bila zdele že en mesec na bolniški, ker nisem sposobna za delo, ker imam dlani enostavno požgane od dermatitisa. Malo sem potožila, ampak tudi jaz plačujem AM, ker sem imela svojega premalo. Pa ne gledam čez stroške, vesela sem, ker moje dete nima težav po mamici in upam, da ne bo nikoli tako trpela kot jaz. Je pa vsaka stvar za nekoga dobra, za drugega ne. O joj, to je pa res zoprno. A ješ tablete vsak dan? Jaz sem imela ful močne alergije (od prvega poroda naprej, prej nobenih), pa dokler nisem našla pravih tablet, da mi vsaj na tričetrt pomagajo, sem imela blazne težave več kot 10 let. Ne s kožo, ampak s sluznico, kar ni nič boljše, ker mi udarja na oči, če vse ostalo sploh ne omenjam. Skratka, tablete pomagajo, če najdeš prave. Se splača. Ne samo kremic menjat, pa hrane, pa praškov. Saj praške si zihr vse stestirala, a ne? Ker pri nas smo vsi pikasti od polovice njih. Gina, težava je v tem, da nisem na NIČ alergična. Vse skupaj je avtoimuni odziv. Trenutno hodim na bioresonanco, kar mi je edino upanje. Nobene tabletke in kremice mi žal ne morejo pomagati, pri dermatologu pa upam, da sem bila prejšnji teden zadnjič, ker mi, žal, z vsem njegovim znanjem ne more več pomagati.