miapia
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamuška http://tezkialergiki.weebly.com/ tole si preberte, preračunajte in potem vi meni povejte, kaj je fer in kaj tudi ve same plačujete! Kila aptamila stane 13, 14 eur, več kot pol manj nadomestka neocate, ki za mojega otroka ni priboljšek, ampak ŽIVLJENJSKA NUJA, stane po novem 27 eur. Poje jih po 8 na mesec, odkar lahko je točno 6 živil -- dan na dan. Otrok je tako hud alergik, da mi lahko v 3 min umre, zato je nujno, da sem 24 ur na dan ob njem. Na svoje stroške. Otrok moje someščanke se 10 es hrani po sondi, speljani skozi nosek. Stroški nejgove prehrane krepko presegajo 2.000 eur MESEČNO. Fer???? Res??? Dajte malo čez svoj plot pogledat in videt še koga, razen samih sebe. Dojiti s polno ritjo ali dojiti, ko sam zaradi otroka ješ največ 10 živil skozi 2 leti, pa črpati, ko se otrok neha dojit, ker veš, da je to zanj neprecenljivo, preiskati pol Evrope, da najdeš nek preparat, ki otroka reši pred ponovno transfuzijo - logično, vse na svoje stroške, kajti za otroka boš dal res vse, kar le imaš. Plačevanje NFTH in del. terapevtov je ob teh stroških pravi pljunek v morje, ćerpav je vse prej kot zanemarljiv strošek. Pa ni najhujše to, da nas stroški te prehrane terajo na sam rob. Najhujše je to, da je otrok prikrajšan za družboo vrstnikov, ker ne sme v bližino nekoga, ki je npr. piškot, sladoled, ker se duši. To je še za zraven. Koliko so stroški prehrane v normalnih družinah s 3, 4 člani? Povejte. Potem vam jaz povem, kolikšni so naši, Brez neocate Ne se toliko razburjat, ker verjetno nobena ne misli nič slabega. Te popolnoma razumem in sočustvujem s tabo, ker imam sama hud atopični dermatitis in bi zdajle morala biti v bolnišnici. Ker imam pa doma 9 mes. hčerko, se raje vsak dan vozim na kliniko na obsevanja. Tudi sama zapravim veliko denarja za razne negovalne produkte, ki jih žal ne morem kupiti v Hofru za 2 eura, ampak stanejo mnogo več. Hodim tudi na terapije bioresonance, ki me na mesec stane 300 eurov. Vem pa, koliko premoženja stane hrana za alergike in sama sem najbolj srečna, da je moj otrok zdrav. Žal pa je naša družba do ljudi s posebnimi potrebami zelo mačehovska in si raje nakrade v žepe kot pa da bi kaj sofinancirala bolnim ljudem. Nikoli pa sploh ne razmišljam, koliko denarja gre za moje zdravje tako kot ti ne premišljuješ, koliko gre denarja za zdravje tvojega otroka. Res pa nekatere preveč tarnajo, koliko je marsikaj nefer. Jaz sem nehala dojiti pri dveh mesecih, ker nisem imela več mleka, pa nikoli nisem premišljevala o tem, ali je fer ali ne, da moram dajati 100 eur na mesec za prehrano mojega dojenčka. Me pa vseeno zanima tvoj strošek za hrano na mesec. Mogoče se bo katera le zamislila. Pa želim ti veliko sreče in predvsem zdravja. Aja, a ste poskusili ali premišljevali o alternativnem zdravljenju?