|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AD3 - do kdaj?
14.4.2012 20:22:31   
soncica01
Pozdravljene,

mene pa zanima, do kdaj ste/boste dajale AD3 kapljice svojim otrokom.
Nam jih je pediatrinja sama ukinala, ko je bila naša punčka stara 1 leto, od sestrične tamali je pa že čez eno leto in jih še kar jemlje in mi sestrična reče, da jim je njihova pediatrinja rekla, da lahko ad3 jemlje mali celo življenje!?!?

Zanima me, pri kateri starosti so vašim otrokom ukinali ad3 kapljice oziroma kakšno je sploh pravilo glede tega??

Vnaprej hvala za vse odgovore in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: AD3 - do kdaj?
14.4.2012 21:24:48   
2sneg13
Za prvo sem imela ad3,do enega leta. Zdej za drugega otroka imam d3. Pomojem bo tudi do 1 leta. Kje pa si rodila, da še vedno predpisujejo ad3?

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2012 21:36:45   
PC Baby
AD3 se daje dokler se ne zapre mečava, to pa je nekje pri enem letu. Na pregledu pri enem letu jo pediatrinja pretipa in pove ali je treba še jemat kapljice ali ne.

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2012 21:55:20   
soncica01
odgovor na vprašanje kje sem rodila - rodila sem v Celju.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.4.2012 8:43:17   
zlatolaska
mene je pri zadnjem sistematskem pregledu vprašala, če še imam AD3 - star je bil 18 mesecev user posted image in sem vprašala do kdaj je pa treba to dajat in je rekla da zdaj pravijo do pubertete...user posted image sicer pa mu jih ne dajem več

Neposredna povezava do sporočila: 5
15.4.2012 8:50:48   
angelček moj
jaz sem jih mali poskusila dajat a začetku, pa je imela velike probleme, in je patronažna rekla naj počakam, ko sem pa spet poskusla je bilo enako! moja prijateljice pravijo,da jim jih tudi ostale ne dajejo, ker naj ne bi bila sploh dobre! fajn je da si dosti na sončku pa je dobro!

Ponosna mamica svoji hčerkici

(odgovor članu zlatolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.4.2012 8:52:51   
Medea10
D3 ali AD3 lahko jemlješ celo življenje, ker samo do 30. leta telo sončne žarke pretvarja v D vitamin (ga kopiči v telesu za kasneje), tako da s tem ni nič narobe. Načeloma se ga pa daje do 1 leta.
Jaz ga sploh ne dajem, ga niti prvi nisem dajala, smo dost zunaj in se mi ne zdi potrebno.

< Sporočilo je popravil Medea10 -- 15.4.2012 8:53:15 >

(odgovor članu zlatolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.4.2012 9:46:16   
lily32
Na zadnjem sistematskem pregledu mi je sestra pri pediatru pojasnila, da so do sedaj predpisovali do enega leta, vendar je po najnovejših podatkih zaradi "sodobnega načina življenja" rahitis med otroki v velikem porastu, zato so spremenili smernice predpisovanja in priporočajo jemanje do pubertete, še posebej v jesenkem in zimeskem času.

Osebno jih mali, ki ima 10 mesecev, dajem redno, večji, ki ima 3 leta pa občasno, parkrat na teden.

IZVIRNO SPOROČILO: Medea10
Jaz ga sploh ne dajem, ga niti prvi nisem dajala, smo dost zunaj in se mi ne zdi potrebno.

Za tvorjenje vitamina v telesu je potrebna neposredna izpostavljenost soncu, dojenčki pa ne smejo biti neposredno izpostavljeni, ampak dobro zaščiteni. user posted image

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.4.2012 12:05:10   
angelček moj
dovolj je če si z njim vsaj 15 min,ni mišljeno po ne vem koliko ur! in ne rabiš da je čisto direktno malček obrjen proti soncu, zaščitiš ga pa tudi z oblačilom,lahko kremo! vse moje kolegice so delale isto,

Ponosna mamica svoji hčerkici

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.4.2012 13:48:54   
lily32
Dejstva o vitaminu D, ki jih je zapisala Doc. dr. Marija Pfeifer, dr. med., Kliničnega oddeleka za endokrinologijo, diabetes in presnovne bolezni, UKC Ljubljana:

Vitamin D3 (holekalciferol) nastaja v koži pod vplivom ultravijoličnih žarkov B. Največ vitamina D nastane takrat, ko sončni žarki prodirajo skozi atmosfero čim bolj navpično, to je poleti okoli poldneva. Sončni žarki vsebujejo dovolj UV žarkov, da spodbudijo nastanek vitamina D v koži, le od aprila do septembra med 10. in 16. uro. Dovolj je, da smo na soncu od 10 do 15 minut trikrat tedensko, vendar brez zaščitnega faktorja. Zaščitni faktor v kremah za sončenje namreč preprečuje tvorbo vitamina D v koži. Treba je upoštevati še dejstvo, da se sposobnost tvorbe vitamina D v koži z leti manjša, pa tudi sicer so velike razlike med posamezniki. Zato se ne moremo povsem zanesti na tvorbo vitamina D v koži, ampak je bolj varno, da tudi poleti jemljemo pripravke vitamina D.

Vsak se odloča po svoje in v dobro svojega otroka.user posted image

(odgovor članu angelček moj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.4.2012 19:30:33   
Blue Violet
7 minut dnevne svetlobe je dovolj za zadostno količino D vitamina na dan! Treba je sončku pokazat glavo brez kapice in rokice do komolca za 7 minut na dan in dobi otrok popolnoma dovolj D vitamina! Najboljše rezultate dosežemo ravno v času, ko se odsvetuje izpostavljanje soncu (med 11. in 15. uro) in seveda, otrok ne sme biti namazan s sončnimi kremami, če ga izpostavljamo soncu zato, da bo dobil D vitamin. Ne samo, da so vitamini sintetični (AD3), ampak jih telo tudi ne zna prepoznat na pravi način, da bi jih lahko uporabil!. Pa še to: tudi, če par dni skupaj dežuje, ni popolnoma nič hudega, ker zna telo vitamin D akomulirati za hude čase. Torej pravi način je to, da otroka zavestno vsaj za 7 minut na dan pokaže sončku in to je to.
Več o tem piše tudi v tej knjigi: http://www.bookdepository.co.uk/Child-Health-Guide-Randall-Neustaedter/9781556435645

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.4.2012 9:53:47   
Ajra RR
IZVIRNO SPOROČILO: soncica01

Pozdravljene,

mene pa zanima, do kdaj ste/boste dajale AD3 kapljice svojim otrokom.
Nam jih je pediatrinja sama ukinala, ko je bila naša punčka stara 1 leto, od sestrične tamali je pa že čez eno leto in jih še kar jemlje in mi sestrična reče, da jim je njihova pediatrinja rekla, da lahko ad3 jemlje mali celo življenje!?!?

Zanima me, pri kateri starosti so vašim otrokom ukinali ad3 kapljice oziroma kakšno je sploh pravilo glede tega??

Vnaprej hvala za vse odgovore in lp.

Vprašanje lahko zastaviš tudi pediatrinji Tini Božičnik, ti bo dala nasvet. Tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/tina-bozicnik_42

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

Neposredna povezava do sporočila: 12
16.4.2012 10:17:06   
Doll
http://med.over.net/forum5/read.php?46,6809787

Ad3 smo dajali do 1 leta. D3 pa še vedno dajemo.ta starejši je star že 7 let,mlajši pa 4.
ne se ne jemlje celo življenje,preberi link zgoraj

Neposredna povezava do sporočila: 13
16.4.2012 11:01:14   
lily32
Še en prispevek na to temo: http://www.zdruzenje-nutricionisti-dietetiki.si/strokovni%20clanek%20Vit%20D%20in%20Ca%20120606.pdf

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.4.2012 15:58:22   
diwali
Mi smo tudi dobili D3 ter zatem še AD3. Mu jih damo le kadar zaradi bolezni več dni zaporedoma ni zunaj. Pravkar smo imeli temeljito preiskavo krvi in D je OK :)

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

VELIKOST OTROKA OB ROJSTVU
MYBABYGROW

KAKO VELIK JE BIL VAŠ OTROK, KO SE JE RODIL?

50- (26%)

50 (9%)

51 (26%)

52 (10%)

53+ (28%)

Število vseh glasov: 87

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!