J.L.
|
odkar smo v vrtcu, imamo same probleme:( najprej neuvajanje (pa ne na mojo željo, pač pa zahtevo vzgojiteljic) 16mesečnice, ki je prvikrat šla v vrtca prejšnji torek. že isti teden v četrtek mala zboli za virozo. bogica je jokala že 4 ure v vrtcu, zaradi navezanosti name pol še 4 ure doma zaradi kuhanja bolezni. bruhanje, povišana temperatura, ...:( naslednji dan obiščeve zdravnico, ki potrdi virozo, ter punčko pošlje v vrtca z naslednjim četrtkom, seveda če bo vredu. temperatura je izginila že čez vikend, tako sve v četrtek šle znova v vrtec isdto petek. v petek se ponovi celotna zadeva od prejšnjega tedna:( jokanje 3ure, bruhanje, visoka temperatura, zabasan nosek:( greve na petkov večer k dežurnemu (splošnemu) ker s eje mala ob joku prijemala za ušeska, se izključi vnetje ter potrdi diagnozo ponavljajoči infekt:( v nedeljo sem jo pelajal k dežurnemu pediatru zaradi izcedka iz ušesa, pridem v njegovo ordinacijo pozdravim, odgovora ne dobim in odide ven meni nič tebi nič po 5 minutah pride nazaj brez kakršnega opravičila, niza katerega bi mi bilo itak vseeno, znova pozdravim, pa potiho nekaj zamomlja. predvidevam da odzdravi. vmes še slišim, da so ušesni modna muha in najbolj ne mara, da mu kdo reče, da se je otroku izmerila temperatura z tem. pa še doda, glede na to da je mala 1x v vrtcu je verjetno vse na psihi in sploh ni tako zelo bolana. ja pa še vročino si namišlajm. izkljiči vnetje (med 16in 17 popoldan brez luči v ordinaciji. OK, greve domov. . mala mi kasenje zakuha nčez 39, dam calpol, vmes preverim, pade, nakar čez 2 uri od zaužitja naraste nazaj čez 39:( ker je pijačo odklanjala, mi ni preostalo drugega kot da pupo peljem v B. naj omenim, da sve pred kkašnim mesecem ravno tako zaradi nepitja pristale na oddelku, kjer so ji zbijali temperaturo, ker ji doma nisem mogla:( prideve k dežurni zdravnici. kjer me nahruli, da kako je to možno da mala odklanja pijačo, da tega ne želi slišat, naj ji nalijem v kozarec in pač zlijem v njo. se pravi naj maličko 16mesečnico, ki je še skoraj dojenček zalijem z vodo, da mi izbruha zaužito tekočino, tekočino od prej in pa sirup? komentirala nisem nič. pa to taka mlada zdravnica, a katero pričakuješ da dela z srcem ne pa za denar. pol pa še skrajno neprimerna izjava, kaj pa če bi vam sedaj povedsla da bo mala čez 5 min umrla, kaj ji pol tdi nebi dali pijače, ker jo čpač odklanja? tako sve bile poslani domov(vnetje grla in rahlo vnetje ušes- viroza), z navodili da naj jo silim piti, zbijam temperaturo ipd. čez 2 dni pa k izbrani zdravnici. se danes zbudimo z izcedkom iz očk, temperatura še vedno visoka. komaj čakam jutri pregled (sem klicala že danes, povedala da ima mala visoko temperaturo že 3 ure po calpolu čez 39, pa še vedno narašča, saj je bila ledena v rokicak in nogicah, p apravi, da naj greve jutri. me je že strah noči, pa tudi jutrišnjega pregleda. sploh več nevem kaj naj pričakujem.
|