Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna o vročini in zbijanju ste vse napisale...o odnosih tudi... jaz pa mislim, da je problem tudi, če otrok čuti mamino nervozo, ko ga daje v vrtec...tudi ti si zelo navezana na svojo hčerkico...in to vez potenciraš pred njo...oz. jo otrok čuti... delaj se veselo naslednjič, ko gre v vrtec...poslovi se z nasmehom...vem, da je v tebi boj...sem se sama grozljivo počutila in tega občutka tudi po 15 letih š nisem pozabila...pa me po mojem kmalu čaka še 1x...ampak vseeno...zaradi otroka samega...je potrebno narediti tako...otrok mora čutiti, da ga oddajaš mirna...da si ti zadovoljna z vrtcem... pri uvajanju je pa tako...noben starš ne more izsiliti drugačnega režimo...oz. ga ne bi smel...že zavoljo drugih otrok, zaradi tega, ker jim podreš sistem in zato, ker je prav, da se navadimo, da je tam pač drugačen red kot doma... zaradi tega izsiljevanja staršev so problemi v vrtcih, se potem prenesejo na šole in naprej...mislim, da je potrebno, da se otrok sam začne uveljavljati...oz. da sam pove kako in kaj...se postavi zase...pa ne me sedaj spljuvat, da 1 leten otrok tega ne zna...o pa še kako zna...kar spomnite se njihovih napadov trme... v glavnem to je moje mnenje...ni potrebno, da tako čutite ve...je pa 100% lažje za otroka...vsaj mojemu je bilo...in nikoli nismo imeli težav...ne pri vstopu v vrtec, ne pri odhodih na zimovanja, tabore...ne v šoli...ne na potovanjih sedaj... predvsem pa: delajte v otrokovo dobro se podpišem pod tale post. pri nas je pršlo tko, da sem čez noč mogla v službo, en mesec prej kt sem planirala. in tamala v vrtec, brez same minute uvajanja. zjutri sem jo peljala in po službi pršla ponjo. v men se je trgalo, itak. dala sem jo sicer skulirana in nasmejana, v avtu sem se pa pol 10 minut drla in v službo pršla čist objokana in z razpacanim mejkapom . in sem tudi mislila, kaka krivica, da bo moja pupa brez uvajanja. ampak je vrtec sprejela dost bolj, kt vsi uni k so se uvajali. sej so ble krize, pol kasnej parkrat je blo mal hudo. ampak nič v primerjavi z ostalimi. se mi zdi da je to uvajanje bolj za starše da mamo mal vpogleda in da se prepičamo da nasi otroci ne bojo glih kr umrli od hudega tam tko da moja izkušnja je, da nič uvajanja ni nujno slabo. tud zdej pri tamalem ne mislim kaj ekstra komplicirat. verjetno ga prvi dan ne bom pustila cel dan, ker mi (upam) ne bo treba, sam ne mislim pa podaljševat agonije tam v vrtcu. otrok mora čimprej čez to in če bom jaz tam visela po cele ure in jokala in stokala mu ziher ne bo lažje. srki pr teb je blo drugo, tu pa je viroza. pri vročini in zabasanem nosu je vedno treba izključit vnetje ušes, pri dežurnem bi mogla vztrajat, da pogleda ušeska. lahko pa tud da se neb nič videlo. pr nas je blo tko, je mela sam enkrat vneta, sam ko smo kontrolirali ni blo nič ( popoldne), čez dva dni zjutraj pa je blo vneto. men se zdi da se mal preveč paničari, mal zdrave pameti je treba, pa je. tko pa večina kr prčakuje, da če otroku mal iz noska teče in ma vročino, da bo zdravnik nevemkaj vse predpisal in naredil. in so zgroženi in razočarani, ko reče vročino zbijat in nos spirat s fiziološko. to se jim pa otrok smili, ker se upira in ga pač ne. oz. mogoč par kapljic v nos, kar je vseeno če nič, pol so pa vneta ušesa.. sej je res, da velikokrat so zdravniki bebci in te kr vrže in od presenečenja sploh ne veš kaj bi rekel, ker enostavno ne moreš dojet, da je en zdravnik sposoben kaj takega izjavit. zato pa bi mogli bit starši malo bolj pripravljeni na te bolezni, viroze, skoz katere vsak otrok mora, nebi se smeli na smrt bati vročine, kt da je najhujš sovražnik in otroka peljat k zdravniku, takrat k je potrebno in tam nastopit samozavestno in zahtevat svoje in otrokove pravice.
|