|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   9nebesa (****. nadaljevanje)
8.11.2004 9:15:45   
Tinca7
Dobro jutro punce! Kako ste? A je že katera slišala kaj o Asso? To je že prav čudno, da se čisto nič ne oglasi.
Prišel je moj dan, ko naj bi že držala mojo pupiko pri sebi v naročju, pa še nič:((. Zjutraj sem imala pregled, in mala baraba se še ni spustila. Ne vem, kaj še čaka :hudicek:! Celo noč sicer nismo spali, ker sem imela tako lepe popadke - seveda lažne. Bili so sicer spet točni kot ura; na 6 min., ampak kaj to pomaga, če niso ta pravi. Moji so že prav tečni, ker njihove vnučice še ni, in že prav malo paniko zganjajo. Zdej že iščejo vse možne veze v porodnišnici, in me pošiljajo na preventivne preglede, da ni mogoče kaj narobe. S tem seveda samo mene živčno delajo!
Pikapolonica, kako je pa s tabo? Ti imaš jutri PDP, a ne? A že kaj žgečka? Upam, da ti gre bolje kot meni!
Pa ostale, ste imele lep vikend? Aja, a še katero tako prekleto zebe? Mislim, da bom mogla eno toplo :kava: spit, da se pogrejem.

Uživajte , Tina :sloncek: 40t
Neposredna povezava do sporočila: 1
8.11.2004 9:18:57   
Vera*
Ej Tinca 7 nikar se ne sekiraj.Jaz sem rodila 14 dni čez rok.tako da vem kako se počutiš.Sicer pa še dobeden ni ostal not.:)-:)-:)-.Želim ti da bi blo to čim prej za teboj.:miska::miska:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.11.2004 9:42:23   
Pikapolonica
Dobro jutro!

Tinca7, vidiš, tudi jaz sem še vedno doma. Rok imam sicer šele v sredo, amapk sem se že psihično čisto pripravila na to, da do takrat še ne bom rodila. Tudi pri meni še ni nobenih sprememb kar se kakšnega spuščanja tiče ali pa popadkov npr. Lažnih ali ta pravih. Trebuh mi sicer večkrat na dan otrdi, ampak brez ritma in brez bolečin. Edino kar me boli, so rebra na desni strani, ker me mali (ali mala) pač kar naprej tja suva. Pa saj bo, boš videla. Tako kot je Vera rekla si tudi jaz ves čas govorim. Notri še noben ni ostal. Pač še ni pravi čas. Saj veš, danes naj bi bil celo sneg nad 500m, pa so so dojenčki zgleda odločli da bodo še malo na toplem.

Sicer si me pa vprašala kje bom rodila. Jaz sem iz Celja, veš, in bom seveda šla kar tja.

Zdaj nama ne preostane drugega, kot da pač uživava še vse te dni, dokler ne bova tudi zares stisnili najini štručki v objem. Počivaj če se da... Saj vem, lahko je govoriti. Jaz sem ravno včeraj imela "svoj dan". Tečna sem bila kot zajla (tak pravimo tukaj, na štajerskem), vse mi je šlo na živce, z mojo malenkostjo vred. Doma je vse pripravljeno in to čakanje včasih res ubija. TV se mi ne da gledati, sprehodi so mi dolgočasni, po trgovinah pa tudi ne morem več hoditi, ker sem plačo porabila že prejšnji teden.... No, danes je vsaj sonček zunaj, pa bom menda res šla malo na zrak.

MIA, še enkrat iskrene čestitke. Lepo, da si se oglasila in opisala svojo izkušnjo. Ti kar malo zavidam, veš. Ker si že mimo in ker si že vstopila v resnična 9nebesa..... Pa saj se ti kmalu pridružim. Aja, zdaj pa hitro novo slikico namesto tistega medvedka!!!

ASSO, kje pa si ti? Si torej res šla rodit? Me boš tudi ti prehitela.... (saj se samo hecam). Upam, da se kmalu oglasiš z lepimi novičkami.

Kje pa ste vse ostale punce? Dajte, pokažite svoje smrčke na ta lep, sončen dan!

Pa-pa, Pikapolonica :pika: in :duda: (39t 5d)

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.11.2004 11:04:21   
asso
Ojla punce,

ponovno sem med vami in res z lepimi novičkami.

Namreč 02.11.2004 ob 11.14 se je rodila Nastia s 2900 g in 52 cm. Zdrava kot riba.

Že v soboto smo prišle domov in danes vam sporočam novico. Nastia je pravi :angel:, samo spi in je, no včasih pokaže tudi, da ima glas, ampak poredko. Upam, da bo tako naprej pridna.

Pikapolonica, sedaj pa si ti na vrsti. Meni so vsi govorili, da bo fantek, pa je prišla Nastia, morda bo pri tebi isto.

Naj vam še opišem mojo porodno izkušnjo.
Začelo se je 02.11. nekje okoli 11. ure z rahlo bolečino v križu in otrdevanjem trebuha (isto kot do tedaj) na vsake 7 minut. Pomislila sem, da so to verjetno že popadki. Jaz sem vseeno še kosilo naredila, pospravila malo kuhinjo za sabo, z dragim sva pokosilala... Bolečina je bila vedno močnejša, ampak nič posebnega, nič hudega. Tako, da sva popoldne še voziček sestavila, sešila sem do konca eno dekico za :duda: in nato se je začelo okoli 20. ure vedno močnejša bolečina in kar iz 7 minut je prešlo na 3-4. Počasi sem se odpravla, ampak res zelo počasi, kot da imam za it v trgovino, čisto brez nobene panike. Dragi me je samo cel dan gledal ali jaz mislim resno, da bom šla rodit in jaz sem mu pravla, da ja, da verjetno bomo še "danes" rodili. Tako smo se ob 20.40 peljali proti Porodnišnici. Tam me je babica dala na CTG, tistih 20 minut sem mislila, da bom umrla, ker so bili boleči popadki na 3 min. cca in nisem mogla ležat, pa še samo so me pustili. Po 20 minutah je prišla babica in rekla, da niso ne vem kakšni popadki. Jaz sem si mislila, kaj še hujše bo?
Nato me je pregledala in pa videla, da sem res odprta in me poslala v klistirnico, me obrila in dala klistir. To je bilo šele najhujše. Ko te že popadki dajejo na tri minute in še tisti klistir... Nato po pol ure, ko sem se naveličala sama sedeti na školki z groznimi bolečinami in ko mi je že malo postajalo slabo sem jo poklicala in rekla, da mi je slabo. Rekla je dobro, bomo šli na porodno mizo. Želela sem, da pokliče partnerja in mi je malo nesramno odgovorila, da kaj bo on rodil namesto mene, da morajo najprej mene zrihtat. Uglavnem mogla sem se ulež na mizo, priklopla me je na CTG in začelo se je... namreč Nastii je začel padat pulz in ona je bila vsa panična in naročila naj takoj pokličejo ginekologa. Videla, sem, da nekaj ni v redu, ampak presenečeno sem bila čisto mirna, vedela sem, da na koncu bo vse v redu. Prišel je g., me pregledal in rekel, da sem odprta 9 cm, da manjka samo še 1 cm. Nato, pa je ugotovil, da bo moral malo pospešit porod, ker je Nastii padal pulz . Ob naslednjem popadku mi je predrl mehur in morali smo začeti že porivati. Babica je potiskala še na trebuhu, pomagala mi dihat in me lepo usmerjala. Ob par popadkih je prišla Nastia na svet, s pomočjo vakuma in prerezom presredka, ampak prečudovita izkušnja, ko je prišla ven in zajokala.
No, končalo se je vse v najlepšem redu, kar sem tudi sama vedela, da bo.
Pulz ji je pa padal, ker je imela na glavici 1x zavito popkovnico.

Za enkrat je to moja pozitivna izkušnja, sicer drugič z epiduralno. Se vam javim kaj drugič, ker sedaj imam pa malo več dela, če ne drugo opazovat mojo prekrasno Nastio. Tudi kakšna slikica pride v prihodnje.

Vsem tistim, ki ste blizu PDP-ja srečno in ostalim še naprej čim lepšo nosečnost.

Lp asso in Nastia

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.11.2004 11:34:55   
Dolina
:bravo::bravo::bravo: ČESTITKE! :bravo::bravo::bravo: Lepo se cartajte in uživajte! 9nebesa9nebesa9nebesa
Pa ful lepo, da si napisala, kako je bilo. Jaz že zdej razmišljam, kako bo...

Pikapolonica in Tinca, saj bo! Jaz že cel teden stiskam pesti, da bosta kmalu svojo štručko držali v rokah! 9nebesa:duda:9nebesa:duda:

Danes res lepo sije sonček, ampak mraz je pa ko :hudicek:. Zjutraj je bila taka gužva na cesti, sem mislila, da se je zgodila ful huda nesreča, ampak sploh ni bilo nič drugega kot en tovornjak, ki se je prevrnil že včeraj in so ljudje firbčni in se mimo vozijo 10 na uro. :grrr: Tako sem rabila 45min (namesto 20min).

Drugače smo imeli pa nočne akrobacije, je moja pikica sred noči začela brcat, da me je zbudila. 9nebesa9nebesa Pa še zjutraj me je brcala, da nisem hotla iz postelje. :)-:)-:)-

Drugače pa moram rečt, da se skoz nekam čudno počutim (kot bi mi bilo malo slabo, ampak mi pravzaprav ni :zmeden2:). Ne vem, kaj bi to bilo, a mi kakšen vitaminček manjka, al je pa to samo zaradi bolj slabih dni v službi in doma...

No, drugače smo pa super. :sloncek::kuza::sloncek::kuza:

Lepo se imejte :nosecka:!

Pa pa, Dolina 23t

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.11.2004 12:37:23   
Tinca7
Še enkrat čestitke! Vidim, da si se imela kar pestro. Lepo, da si še kuhinjo pospravila in dekico naredila :)-. Jaz bi - bom pri 3-4 minutah že definitivno "tekla" v porodnišnico. Res super, da je s tvojo pikico vse vredu 9nebesa! Še naprej sporočaj kako se imate in seveda čimveč cartanja,

Tina :sloncek:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.11.2004 14:03:19   
Anonimen
Asso, čestitke še tukaj!:bravo::bravo::bravo: Sem res full full vesela!!!! Pa še punčka je, hihi...:):):)

Si mi polepšala dan(se moram skoz učit done sin jutri:(()

Z Mino sem sem slišala, je bla prehlajena ta teden, decembra gre v službo, vidim jo pa v četrtek. Tolk na hitro od mene:)

lp,:fis:

(odgovor članu Tinca7)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2004 17:41:59   
asso
Hvala vsem za čestitke. Naše sobivanje z Nastio poteka brez večjih težav, saj je večina dneva kot, da je ni, ker seveda spi, ampak jo tudi mal pobudimo, da jo kej tudi pocartamo.

Se vam bom še kaj javila kako in kaj poteka.

Lp asso in Nastia

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2004 18:02:02   
BONI*
Hojla Asso! Končno si dočakala svoj dan.
Čestitke :bravo::bravo::bravo: tebi in tvoji družinici!
Lepo ime sta izbrala dala svoji hčerkici.
Ali so potem uspeli pravočasno poiskati tvojega dragega, da je bil lahko s tabo pri porodu?
Ampak si pa pogumna, ni kaj. Dvomim, da bom jaz lahko ostala tako mirna, ko se bodo začeli popadki, da bi lahko še kaj zašila, pa skuhala,pospravila za sabo,...

Lp, Boni

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.11.2004 9:16:52   
mala maja
Hojla Punce:sloncek::sloncek::sloncek:!!!

Najprej ČESTITKE Asso za malo Nastjo.:muca: se in imejte se radi.

No jaz se vam pa tudi bolj nahitro javim. Z menoj je vse uredu samo malo sem firbčna in :zmeden:.
14 dni nazaj so mi na PDC-ju rekli da bomo mel :modri: včerej pa moja G:ups: da je :roza:. Tko da ne vem kaj čakamo in sem prav :zmeden:.

No ima pa tale naš :duda: baje precej dolge nogice :kuza:.

Vse :sloncek: lepo se imejte božajte buhije in se :muca:.

Lp mala maja in :duda: 22t4d

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.11.2004 12:12:30   
Pikapolonica
Ku-ku!

Kje pa ste danes. Vas zebe, pa so vam prstki pretrdi za pisanje?

ASSO, tudi jaz naj ti tukaj še enkrat iz srca čestitam. Res sem vesela. Sicer sem pa kar nekako pričakovala, da me boš tudi ti prehitela in zdaj samo še bolj nestrpna pričakujem mojo štručko. Ki pa kar nič noče ven. No, pa saj tako prehitevam dogodke, glede na to, da imam rok šele jutri....

Imam pa en občutek, da se nekaj dogaja s TINCO, ker se nič ne oglasi. Pa bi najbrž se, če bi bila še doma. Oj, TINCA, upam, da tudi ti že stiskaš k sebi svojega dojenčka....

Meni je pa tako dolgčas, da je že brez veze. Do prejšnjega tedna sem še nekaj honorarno delala doma za računalnikom (vsak tolar je dobrodošel, a ne?), pa sem zdaj dobila prepoved. Je rekel mož, da če še vidi kakšne od tistih papirjev, da jih bo kar zakuril. In zdaj poležavam na kavču, gledam TV, berem ene in iste revije in čakam. Pa čakam.... In čakam.... Na dojenčka seveda. Ali pa vsaj to, da možek iz službe pride domov, da bom imela družbo.

Dajte, napišite kaj, da mi bo vsaj majčkeno hitreje čas minil!

Pozdravček, Pikapolonica :pika: in :duda: (39t 6d)

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.11.2004 14:12:36   
Tinca7
Ne še vedno sem doma! Mal me računalnik zafrkava, pa nisem mogla na net :grrr:! Nič novega, popadke imam sicer še vedno redne, ampak se potem vedno končajo! Upam, da bom vedla, kdaj bo pa zares treba it v porodnišnico:zmeden:.
Zdej delaš to kar jaz delam že cel mesec; kavč, TV, hrana.... Še dobro, da imava RR a ne:). Moj dragi ravno ta teden dela ta dolg šiht, tako da sem po 11 ur na dan sama in je še malo bolj grozno kot ponavadi. Zdej me že pesek grdo gleda, ker ne hodiva več na dolge sprehode, ampak samo po 20 minut.
Danes je baje še zadnji jesenski dan, ker naj bi potem cel teden snežilo. A je na vašem koncu sneg? Trenutno pri nas sije sonček :).
A ti še vedno nimaš nobenih popadkov? Kaj pa CTG pravi? Mi imamo naslednji pregled jutri zvečer (upam, da ga ne bom dočakala :sloncek: ). Kdaj pa ga imaš ti?
No, sej boš vidla, tut midve bova kmalu pestvale in ujčkale najine male :duda:, tako kot Asso. A ni super, ko takole nekdo, s katerim si vse tole :nosecka: preživljal, dobi svoj mali zakladek?
Se slišimo jutri,

Tina

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.11.2004 17:40:18   
Lu
Čer!

Najprej da čestitema ASSO. Vse naj, naj. Iskrene čestitke pa veliko cartanja želim.

jah Tinca7 in pikapolonica upam, da bosta res čimpreje držali v rokah svoji :duda:. Gre res hitro tale čas.

Pri meni v službi je totalna gneča zato se tokrat javljam od doma. Ravno je dragi peljal :kuza: na sprehod in sem hitro skočila malo pofirbcat.

Danes smo nastopili v 26 t. Drugi teden naj bi končno dobila po pošti še lupinico za voziček :bravo:

Punce ko bom v 29t imlea pregled. A je to zopet UZ??? Joj že komaj čakam, da zopet vidim svojega :duda:

Je pa pravi ponočnjak. Me že kar pošteno brca, ampak je tako božanski občutek da je joj.

Kako ste pa kaj ve :nosecka:?

Želim vam miren spanec.

papa Lu in :duda:
26t:love::sloncek:

(odgovor članu Tinca7)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

S KOM ŽIVITE
nataly33

S kom živite v skupnem gospodinjstvu?

sami s partnerjem/možem in otroci (81%)

sama z otroci (5%)

živimo staščo in tastom (13%)

Število vseh glasov: 113

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!