|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   9.nebesa(****.nadaljevanje)
4.10.2004 8:45:08   
mala maja
Hojla punce!!!

Kako ste kaj???

No da vam poročam. Dva dni prelezala zaradi hudih glavob0lov na PDC in pol so me od 16h spustl domov.

Ja imam malo povišan pritisk 150/90 kar je baje za nosečnost kar huda:ups:, je pa tako da imam sreč0 da ne otekam.
Baje je z :duda: vse uredu, ampak z mojim srčkom NI.

V skopu vseh priskav sem imela tud EKG :zmeden: in zdravnica mi je takoj ko je lustek pogledala rekla naj ji pokažem nohte(ki pa so že kar nekaj časa lepo vijolčni, sploh ne rabim laka :)-:)-:)- ) no in pol me prvo nadere kje hodim in da to ni nedovžna zadeva..:ups: Pa sej sem govorila zdravnikom pa me noben ni poslušal.... No tako imam baje eno zaklopko precej švoh:ups: kar pomeni da premalo krvi dobijo prsti. Upam da jo :duda: dosti.

Tko juti grenm dat še en liter krvi(joj so me prešpikal) čez en teden imam ponovni EKG in čez 14 dni kontrolo v ambulanti za nosečnice v porodnišnice. Moja ginekologinja me ne bo več spremljala:zmeden::zmeden:

Tko malo sem se razpisala upam da mi ne zamerite. Kako me skrbi..... Upam da bo pritisk padel in da bo s srčkom vse urdu... ker če po preghledih ne bo bo kriza.......

Aja še to, eno smešno stvar no poslal so me tudi k okolistu ker so mislili da me glava boli zaradi slabovidnosti(sej drugač mam tud očala....) apak kaj izvem da je moj vid 100% dober in da naj očala vržem stran ker jih ne smem nosit.:zmeden::zmeden::zmeden:
(aja dobila sem pa jih na pregledu v službi-tistem na vsake dve leti)
No sej jih že prej nisem ker sem še manj vidla kot brez njih.

No nosečke uživejte pa buhije božajte. Moj je že kar velik. Čeprav so mi spet datum prestavili na 11.3.2005
Ampak pravijo da po UZ je pa plodek velik za ene 18-19 tednov. Upam da res ker če je tako pol drži da bomo mogoče res :duda: dobil že februarja.

AJA kako ste ve kaj gibe začele čutiti.Meni se zdi da je kakšen dan full živahna :duda: pol je pa tud 4-5 dni ni za čutit pol pa spet brca ko nora par mintu pa spet nič:zmeden::zmeden::zmeden: Dva dni nazaj je ponoči imel/a full vaje. Kako je to luštno9nebesa

LP mala maja in :duda: nekje v 18t(pa sory ker sem se tako razpisala)
Neposredna povezava do sporočila: 1
4.10.2004 8:51:16   
Lu
Jutro!

Mala maja držim pesti da bo vse OK.

Mene je pa danes ponoči zbudilo kot neke vrste spahovanje. Punce še zdaj me daje. Mogoče katera ve kaj bi to bilo. Izgleda tako, kot če bi nekaj na hitro pojedla in čutiš kako ti polzi dol do želodca. No meni se ustavi nekje na vrhu trebuščka. Kaj bi to bilo? Kar do sape ne pridem in še boli me.

Saj danes imam tudi svojo G, ob 14. Joj komaj že čakam, da zopet vidim najinega :duda:.

V soboto sva bila v Avstriji in sva kupila že voziček. Kupila sva od Peg Peregota Pramette v temno modri in svetlo modri-karo, kombinaciji. Cene so iste kot pri nas. Ampak ker sva bila že tam sva ga potem kar kupila. Sedežek pa nama bo poslala g. Schmid po pošti na njihove stroške:bravo:

Tako na kratko. Se vam še javim. Če bi mi katera znala povedat glede mojega ˝spahovanja˝bi bila zelo vesela. Hvala.

lp Lu in :duda:
20t 6/7:love:

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.10.2004 9:20:02   
Mina1
jutro punce;)

no, mi smo že od rana pokonci, se vsak dan zbujam okoli 6:00, da popedenam škratka in potem na "silo" letiva v vrtec, da bo imel občutek, da nisem na bolniški, ampak kot da sem v službi in tako;)

MALA MAJA: boš videla, vse bo o.k., je pa tale pritisk lahko nadležna, nevšečna in zahrbtna zadeva. Upam, da se bo uredilo;)

LU: torej imaš večji nakup (vozek) že za sabo, kaj? Dober občutek a ne, ko takole kopuješ za prihajajočo pikico:):):)

Moj pikec pridno brca takole v 20. tednu:bravo:, sedaj za razliko od prejšnjih tednov zares zelo čutim tele premike, gibe oz. brcanje, ki je vsak teden bolj intenzivno.;)

Imamo pa doma veliko trmo, togoto in jok s škratkom:zmeden::zmeden::zmeden:. Pravijo, da je tole obdobje, ko so otročki stari od 2,5 let do 3 najhujše oz. da preizkuša, kje so meje, čeprav jih naš preizkuša že iz porodnišnice dalje in ima izjemen karakter (trma, jok, nežnost, občutljivost, sladkost, simpatičnost, navihanost etc) - skratka ni da ni;)

No, naslednji ponedeljek pa me že čaka UZ pri Cerarju v porodnišnici LJ, da konkretno prečekira vse v trebuščku in potem naslednji četrtek UZ še pri mojem G, da primerjata "rezultat".

Upam na najbolje;)

Pa ostale, ali še spančkate, ali je katera od nosečk, ki so tik pred zdajci že rodila za vikend???

pa-pa vsem skupaj in le začetek tedna,

Mina1 20t;)

Neposredna povezava do sporočila: 3
4.10.2004 10:02:55   
Dolina
Ojla punce,

Mala Maja, so te pa res prestaršili. Midva z :duda: drživa za tebe in tvojo :duda: močno pesti, da ti pritisk pade in da bo vse ok. :rozica::rozica::rozica:

Lu, ne vem, kaj bi bilo tole spahovanje - vprašaj svojo G.

Jaz sem imeal v petek pregled in je bilo vse OK, Je pa moj sonček ritko pokazal in spola (na mojo srečo) še ne vidimo. ;) Ni mi pa delala še morfologije. No, pa naslednjič, ko upam, da bo moj lahko šel zraven. :)

Jaz tudi že čutim gibe. Mala Maja, pa tudi pridejo dnevi, ko nič ne čutim, tud enga majhnega giba ne (to je bilo ravno v petek in soboto, včeraj zvečer pa smo spet čutili ene tri brce... :bravo::bravo:). Verjetno včasih malo manj miga in se ne čuti.

Jaz pa sem še vedno zaspanka in bi zjutraj spala kar do ene desetih. Poetm mi pa dan mine kot bi mignil.

Aja, Lu, čestitke za nakup vozička. Jaz se tega najbolj veselim, pa tud najbolj bojim, ker se sploh ne morem odločit in kateri bi bil primeren ... Skratka, sama vprašanja, pa nič odgovoro. še dobro, da imam še precej časa in da je moj možek bolj odločen in bo verjetno lažje tako.

Mina1, poznam enega lupka, ki ima 6 let (je šel glih v devetletko), ki ima zelo podoben karatkter kot ti opisuješ. Je zelo občutljiv, pa trmast in zahteven, če ni po njegovo, je kar hudo. Pa se mami in oči kar dobro držita in mu probata ne popuščat (pa se zjoka, potem je pa bolje). Včasih je res hudo :( in upam, da boste uspešni. Ti držim pesti in želim vse lepo.

Lep dan vem, :rozica::rozica:

Lp, Dolina 18t

Neposredna povezava do sporočila: 4
4.10.2004 10:20:22   
BONI*
Hojla!
Mala maja glava te je res lahko bolela tudi zaradi očal, ker si se preveč naprezala skozi napačno dioptrijo. No, hvala bogu, da so pogruntali, da jih ne rabiš več in jih lahko kar stran vržreš. Mogoče bo sedaj z glavoboli konec!
Hudo pa mi je, ko slišim kakšne težave imaš z srčkom in posledično z pritiskom. Upam, da te bodo uspeli lepo poštimati. Za zdaj vsaj toliko, da se nosečnost odvije do konca in tvoj :angel: veselo prijoka na svet, potem pa intenzivno zdravljenje mamice.
Držim pesti, da bo vse OK!
Sedaj pa veliko počivati in se cartati!

Lp, Boni

Neposredna povezava do sporočila: 5
4.10.2004 10:39:15   
Bejba
Hajli hajlo!
Mi smo še vedno v enem kosu. Nič novega se ne dogaja. Na pregledu v porodnišnici so rekli, da bomo še kar čakali. Zgleda, da res ne bo nič pred rokom, tale naš sonček je že sedaj trmast - hi, hi.

V petek pa imam pripravo na carski rez. V bistvu sploh ne vem kako izgleda. Neke preizkave čez celo dopoldne, tam ležiš, baje še hrano dobiš in tako. No, bomo pa še to dali skoz. Čeprav mi dr.Pušenjak skoz nekaj namiguje, da nima nobenega pravega oprijemljivega razloga za carski rez in da ga bo težko opravičil, saj tudi tiste z medenično vstavo najprej poskušajo roditi po naravni poti. Jaz pa se tega tako bojim. Moja mama se je pri meni matrala 24 ur (sem bila tudi medenična), pa še potem so nekaj govorili da z mojo glavco ni vse v redu in si predstavljate ta strah in negotovost.
Resnično si želim roditi naravno, saj sem se kar nekaj časa psihično pripravljala na carski rez, ampak nočem pa tvegati. Malemu lahko zmanjka kisika in je v eni sekundi odločeno njegovo življenje. Ne vem, ne vem kako se bojo odločili.

Mala maja, stiskamo pesti, da se ti stvari uredijo. Tudi jaz imam kar naprej neke težave s pritiskom, ampak zaenkrat pride do meje, potem pa se spusti. Kar pa se srčka tiče, pa le lepo počivaj in se ne naprezaj.

Boni, tudi jaz sem si želela masažno kad, pa takrat ni bilo več dinarčkov ko sva rihtala stanovanje, pa sva se mogla zadovoljiti z navadno. Še dobro, da si sedaj tako blizu mene - hi, hi.

Kako pa je sploh s kopanjem v nosečnosti? Baje se ne priporoča, čeprav sem se jaz predvčerajšnim prav fino namakala. Mi je tako pasalo. Potem pa sem se spomnila, da mi lahko odteče voda v banji pa sploh ne bom vedela in me je kar malo strah ratalo. No, zgleda da na srečo ni bilo nič.

Malo sem se razpisala, sedaj moram it pa perilo obesit. Joj, v tem vremenu se nič ne suši, sem tako jezna.

Lepo se imejte!

LP; Bejba (38)

Neposredna povezava do sporočila: 6
4.10.2004 11:05:46   
BONI*
Bejba, jaz mislim, da kopanje doma ni problematično. To velja bolj za javna kopališča (po moje). Je pa pomembno, da nimaš prevroče ali premrzle vode v banji.
Sem se pa spraševala, kako upliva masaža v banji na otročička. Sem se raje z trebuhom vsedla na un konc banje, kjer ni šob za masažo hrbta. Za vsak slučaj, da ne bi bilo kaj narobe.

Jaz pa spet likam. Imam tolk, da se sploh ven ne vidim. Pa se mi niti malo ne ljubi!

Lp, Boni

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.10.2004 16:28:08   
Lu
Ojla dekleta!

Sem že od svoje G. Najino dete lepo raste. Čisto ustreza svojim meram. Joj je že velik. Za spol pa nisem vprašala.:bravo: jaz. Bom probala potrpeti do konca.

To kar me daje je pa kislina. Je res, tak zoprn občutek. Naj bi pomagal čisto navaden jogurt, če še to ne pa rupurut. Bom videla danes kako bo. Če bom sploh lahko spala ponoči. Če bo kriza bom vzela rupurut. Ni kej.

Aja pa še to. Me je G vprašala če jem kaj sladkega. In res je. Prej nikoli ( no ne čisto nikoli, ampak res samo včasih ) zdaj pa nenormalno veliko jem sladkarij, od bonbonov do čokolade. Mi je naročila, da naj malo pazim na to. No se raje odpovem kot da bi bilo kaj narobe.

Ja kg so pa kar poskočili. Iz 58,6 na 62 v 14 dneh. Za znoret. Ko sem zanosila sem jih imela pa 54, tam nekje. Je pa tudi res, da sem šla takoj po kosilu k G na pregled.

Ko mi je gledala :duda:, je rekla, da je čisto spodaj. Se je skrival malček. :)

Se pišemo zopet kaj jutri.

papa Lu in :duda:
20t 6/7:love:

Neposredna povezava do sporočila: 8
5.10.2004 16:29:51   
BONI*
Lu, meni bolj kot navaden jogurt pri kislini najbolj pomaga kar navadno mleko. Tudi mene zelo pogosto peče zgaga in vem, da je res zoprno.

Lp, Boni

Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?