Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 27.1.2012 21:17:15
|
|
|
|
pathra
|
Pri nas to traja 2 uri.. prvo daš kri (če imaš že to čez mejo te ne dajo na test ampak direkt na dieto itd), pol spiješ 75g glukoze in ti zopet vzamejo kri po eni uri in po dveh urah. Vmes ne smeš nič jest, pit.. in moreš sedet, ker če hodiš naokoli je lahko lažno negativen rezultat. Rezultate pa sem izvedla čez pol ure po končanem testu... so me vmes ko sem čakala poslali na malico.
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 27.1.2012 21:46:54
|
|
|
|
ilanaaa10
|
jaz sem ga tudi mela in so mi samo vzeli kri, pa sem že lahko šla. je bil rezultat 5,1..in ravno to je po novem meja za nosečniško sladkorno...no mogla sem potem v diabetološko ambulanto, poslušala malo o zdravi prehrani, si potem en teden merla 6 x na dan sladkor z aparatekom, ki sem ga tam dobila in je blo vse ok. niti ena vrednost ni bla povišana, tak da sem vrjetno tisti dan prej kot sem šla v laboratorij mela malo sladko večerjo ;)) no upam da bo pri tebi vse ok.. pravijo pa da tista glukoza ki jo spiješ ni ravno njami
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 28.1.2012 10:20:35
|
|
|
|
bUbAmAmA
|
Ojoj, ta glukoza, kolikor berem so jo vse "popljuvale" mislim nobeni ni bila niti malo všeč, čeprav imam rada sladkarije npr. ful sladkih sokov pa nemorem pit in to je ziher neki temu podobnega, no bomo pač mogli potrpet to glukozo, pa injekcije, pa sedenje da bom mela rit čist mravljinčasto, uuuuh.....ampak vse za naše pikce <3 ! pozdravček
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 28.1.2012 10:31:15
|
|
|
|
Najaa
|
Ah ta tekočina za spit je še najmanj... raje upaj, da nimaš sladkorne, pol je šele bedno bit na dieti. Vzemi si s sabo limono, pa si jo stisneš noter in imaš limonado. Resno mislim. Jaz sem po tem kratkem testu šla še na dolgega, ki traja krepko čez 3 ure pa še predavanje... No, medtem ko čakaš, ne smeš hodit okoli (razen wc seveda), tako da si vzemi kaj za brat s sabo, pa sendivč za pol ko ti zadnjič vzamejo kri, da takoj nekaj poješ. Sej ni tak hudo, če veš da boš pač nekaj ur tam in si na to pripravljena. Sam da bo vse ok na koncu.
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 28.1.2012 11:07:49
|
|
|
|
roladica
|
Jaz sem tudi bila. Traja več kot dve uri, nekje ob pol enajstih sem zaključila. Izvid ti povejo takoj, pisno ga dobiš pa še po pošti naknadno. Jaz sem bila v LJ na polikliniki. Meni je grozno mučno tisto čakanje čisto na prazen želodec. Drugo uro čakanja (potem ko drugič popiješ glukozo ) se mi je že ful meglilo. So me dali ležat v eno ambulanto, ker mi ni bilo za zdržat. Potem ko je konec pa takoj jest, najbolje da imaš že kaj konkretnega sabo. Upam da boš imela OK izvide in da dobro preneseš tisto stradanje. Meni ni bil ravno všeč ta pregled.
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 28.1.2012 15:07:33
|
|
|
|
kajajaka
|
No roladica, ti si bila očitno na nekem drugem testu, ker še nisem slišala, da bi komu dali 2x za piti glukozo in tudi nekega stradanja ni- saj tudi doma najbrž ne ješ na 2 uri kot dojenček :) Seveda je odvisno kdaj test začneš, ker se ga začne na tešče... Jaz sem ga imela že 3x - v vseh nosečnostih in ni tako zelo hudo. -Prideš, daš kri (če se zmeniš ti vstavijo metuljčka in te ne rabijo vsako uro pikati...), počakaš par minut na test prve krvi, popiješ glukozo - vse skupaj je v 2 deci kozarcu - tako, da ni tako hudo - misliš na kaj drugega in v par velikih požirkih spiješ..., -čez eno uro daš spet kri -in čez še eno uro tudi - torej si gotova v 2 urah. Potem pa že lahko ješ. Jaz sem vsakokrat začela med 7 in 8 in sem najkasneje ob 10h že lahko jedla. Meni to ni neko stradanje... Je pa res dobro, da prejšnji dan ne ješ česa preveč sladkega vsaj zvečer. Ker se lahko vidi na rezultatu. Torej vzemi s seboj sendvič za po zadnjem odvzemu krvi in časopis, križanke - da čas hitro mine. Aja pa vodo - jaz sem bila zelo žejna - ampak sem pila po požirkih, ker ti je sicer lahko menda slabo. Skratka ni panike. Bolj naj te skrbi rezultat, če bi bil slučajno pozitiven... tisto potem je pa res sran**
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 28.1.2012 17:19:04
|
|
|
|
roladica
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka No roladica, ti si bila očitno na nekem drugem testu, ker še nisem slišala, da bi komu dali 2x za piti glukozo in tudi nekega stradanja ni- saj tudi doma najbrž ne ješ na 2 uri kot dojenček :) Seveda je odvisno kdaj test začneš, ker se ga začne na tešče... Jaz sem ga imela že 3x - v vseh nosečnostih in ni tako zelo hudo. -Prideš, daš kri (če se zmeniš ti vstavijo metuljčka in te ne rabijo vsako uro pikati...), počakaš par minut na test prve krvi, popiješ glukozo - vse skupaj je v 2 deci kozarcu - tako, da ni tako hudo - misliš na kaj drugega in v par velikih požirkih spiješ..., -čez eno uro daš spet kri -in čez še eno uro tudi - torej si gotova v 2 urah. Potem pa že lahko ješ. Jaz sem vsakokrat začela med 7 in 8 in sem najkasneje ob 10h že lahko jedla. Meni to ni neko stradanje... Je pa res dobro, da prejšnji dan ne ješ česa preveč sladkega vsaj zvečer. Ker se lahko vidi na rezultatu. Torej vzemi s seboj sendvič za po zadnjem odvzemu krvi in časopis, križanke - da čas hitro mine. Aja pa vodo - jaz sem bila zelo žejna - ampak sem pila po požirkih, ker ti je sicer lahko menda slabo. Skratka ni panike. Bolj naj te skrbi rezultat, če bi bil slučajno pozitiven... tisto potem je pa res sran** Jp. Sorči. Samo dvakrat ti potem še vzamejo kri ko spiješ glukozo. Sem se zmotila. Ko sem prišla je bila gneča in sem čakala, da sem prišla na vrsto. Vmes sem potem dve uri sedela (ležala) in na koncu še 15 min čakala na izvid. Trajalo je vsaj dve uri in pol. To s stradanjem pa čisto nič ne pretiravam. In če sem bila brez hrane od večera pa do deset_ih dopoldan sem bila brez hrane kakih 14 ur. A tebi je to na dve uri al kaj? Malo razumevanja prosim. Odvisno je tudi kdaj zjutraj vstaneš, jaz imam skoraj uro vožnje do Ljubljane. Pa nisem bila edina, ki sem imela s tem probleme, dobila sem zadnjo prazno posteljo, da sem se lahko ulegla. Dve punci sta omagali že prej. Sicer pa verjamem, da s tem nimajo vse problemov. Na tem pregledu sem pa nekako lezla skupaj na klopi in me je ena sestra opazila in me odpeljala do postelje. Tako da, meni ni bilko OK. Počutila sem se zelo slabo.
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 28.1.2012 20:19:05
|
|
|
|
Najaa
|
Obstaja 3 vrste teh pregledov, en je 50g, drugi 75 in tretji 100g. Pri prvem traja 1 uro, pri drugem 2 uri, pri tretjem pa 3 ure. In ja, težko je zdržat, ker od večera ne smeš jest in nekatere v nosečnosti težko zdržijo, da ne jejo tako dolgo. Jaz vem, da sem takoj ko sem se zbudila morala jest, ker mi je bilo drugače zelo slabo.
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 28.1.2012 20:35:35
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: ilanaaa10 jaz sem ga tudi mela in so mi samo vzeli kri, pa sem že lahko šla. je bil rezultat 5,1..in ravno to je po novem meja za nosečniško sladkorno...no mogla sem potem v diabetološko ambulanto, poslušala malo o zdravi prehrani, si potem en teden merla 6 x na dan sladkor z aparatekom, ki sem ga tam dobila in je blo vse ok. niti ena vrednost ni bla povišana, tak da sem vrjetno tisti dan prej kot sem šla v laboratorij mela malo sladko večerjo ;)) no upam da bo pri tebi vse ok.. pravijo pa da tista glukoza ki jo spiješ ni ravno njami Ilanaaa10, kaj pa so ti rekli po enem tednu merjenja? Si morala nadaljevati z dieto in merjenjem sladkorja ali so te pustili pri miru?
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 28.1.2012 21:44:47
|
|
|
|
bUbAmAmA
|
Najaa jst imam 75g, G mi je rekla da to po novem grejo vse nosečnice, pa nevem če je ravno tako ?? kolegica je noseča pa ni šla, no vsaj zaenkrat ne! Mogoče se ji zdi mojih 8 kg pridobljenih v 21t nosečnosti preveč pa mi ni hotla povedat direktno.... No ja, za zdržat bo, revijo kakšno vzamem, bom že zdržala, za svojo štučko vse....Samo da mi še 14.2. povejo lepo novico na dodatnem UZ v LJ glede cist na možgančkih pa bom najsrečnejša na celem svetu....!!!!!! Hvala punce za nasvete, vsako mnenje prav pride! Pozdravčeeek
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 29.1.2012 13:36:49
|
|
|
|
roladica
|
Ah, dvomim da so tvoji kg razlog za to . Mene so poslali brez povoda in je bilo vse tudi OK. Večina nosečk/mamic ki jih poznam ni delala tega testa, zgleda da je še vedno odvisno od tvojega G. Eni pošljejo vsako nosečko, drugi pa ne.
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 29.1.2012 13:55:32
|
|
|
|
kajajaka
|
IZVIRNO SPOROČILO: roladica Ah, dvomim da so tvoji kg razlog za to . Mene so poslali brez povoda in je bilo vse tudi OK. Večina nosečk/mamic ki jih poznam ni delala tega testa, zgleda da je še vedno odvisno od tvojega G. Eni pošljejo vsako nosečko, drugi pa ne. PODPIS, očitno so eni G bolj striktni, drugi manj... Važno, da bo vse ok s štručko... Drugače pa.... očitno sem jaz med manj "lakotno-občutljivimi" nosečkami ker meni res ni bilo problem zdržati brez hrane od prejšnjega večera... , pa sem tudi vstajala ob 5h, da sem prišla do Lj na OGTT teste...
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 29.1.2012 22:30:32
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: bUbAmAmA Najaa jst imam 75g, G mi je rekla da to po novem grejo vse nosečnice, pa nevem če je ravno tako ?? kolegica je noseča pa ni šla, no vsaj zaenkrat ne! Mogoče se ji zdi mojih 8 kg pridobljenih v 21t nosečnosti preveč pa mi ni hotla povedat direktno.... No ja, za zdržat bo, revijo kakšno vzamem, bom že zdržala, za svojo štučko vse....Samo da mi še 14.2. povejo lepo novico na dodatnem UZ v LJ glede cist na možgančkih pa bom najsrečnejša na celem svetu....!!!!!! Hvala punce za nasvete, vsako mnenje prav pride! Pozdravčeeek Ja, kar pošiljajo vse po vrsti več ali manj in prav je tako. Jaz sem se zredila do tega testa ene 5 kil, pa sem šla. Zakaj pa ne, sej kile niso vse. V nasl. nosečnosti sem se zredila še manj pa sem imela sladkorno. Tako da nič se ne boj, vse bo ok.
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 30.1.2012 12:40:52
|
|
|
|
bUbAmAmA
|
_Najaa_ men se tudi zdi prav, da je moja G tako brižna, moja kolegica ima drugo G in je ful prikrajšana nekih stvari, ki jih jst pri svoji redno delam! Sem ji rekla naj ji kar reče, za take stvari, ki so dobre za mamico in otročka glede zdravja! No sm si že kupla revije o dojenčkih najbrž bom vzela limonon s sabo , zdržala že bom to itak....Sporočim izid, upam da dober!!! pozdravčeeeek vsem!
|
|
|
|
RE: 75g OGTT test, ste bile ? 31.1.2012 20:07:26
|
|
|
|
bUbAmAmA
|
No pa smo dal čez ta test, razen 2 urnega sedenja ni hudega, no glukoza je res ogabna, sm mislna eksirat pa ni šlo, sm nardila v 3 večjih požirkih, ampak meni je najhujše bilo to sedenje, tudi lakoto sm zdržala! takoj zjutraj sm imela 4.4, ko sem spila glukozo po eni uri spet 4.4 ( nevem kako ni bilo nobene razlike, mam pa res stroj od prebavil k sreči ) po dveh urah pa 3.3 tko da supeeeer, nimam povišanega sladkorja! Vse se za otročka potrpi <3 !
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?