roladica -> RE: 75g OGTT test, ste bile ? (28.1.2012 17:19:04)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka No roladica, ti si bila očitno na nekem drugem testu, ker še nisem slišala, da bi komu dali 2x za piti glukozo in tudi nekega stradanja ni- saj tudi doma najbrž ne ješ na 2 uri kot dojenček :) Seveda je odvisno kdaj test začneš, ker se ga začne na tešče... Jaz sem ga imela že 3x - v vseh nosečnostih in ni tako zelo hudo. -Prideš, daš kri (če se zmeniš ti vstavijo metuljčka in te ne rabijo vsako uro pikati...), počakaš par minut na test prve krvi, popiješ glukozo - vse skupaj je v 2 deci kozarcu - tako, da ni tako hudo - misliš na kaj drugega in v par velikih požirkih spiješ..., -čez eno uro daš spet kri -in čez še eno uro tudi - torej si gotova v 2 urah. Potem pa že lahko ješ. Jaz sem vsakokrat začela med 7 in 8 in sem najkasneje ob 10h že lahko jedla. Meni to ni neko stradanje... Je pa res dobro, da prejšnji dan ne ješ česa preveč sladkega vsaj zvečer. Ker se lahko vidi na rezultatu. Torej vzemi s seboj sendvič za po zadnjem odvzemu krvi in časopis, križanke - da čas hitro mine. Aja pa vodo - jaz sem bila zelo žejna - ampak sem pila po požirkih, ker ti je sicer lahko menda slabo. Skratka ni panike. Bolj naj te skrbi rezultat, če bi bil slučajno pozitiven... tisto potem je pa res sran**[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Jp. Sorči. Samo dvakrat ti potem še vzamejo kri ko spiješ glukozo. Sem se zmotila. [sm=smiley9.gif] Ko sem prišla je bila gneča in sem čakala, da sem prišla na vrsto. Vmes sem potem dve uri sedela (ležala) in na koncu še 15 min čakala na izvid. Trajalo je vsaj dve uri in pol. To s stradanjem pa čisto nič ne pretiravam. In če sem bila brez hrane od večera pa do deset_ih dopoldan sem bila brez hrane kakih 14 ur. A tebi je to na dve uri al kaj? Malo razumevanja prosim. Odvisno je tudi kdaj zjutraj vstaneš, jaz imam skoraj uro vožnje do Ljubljane. Pa nisem bila edina, ki sem imela s tem probleme, dobila sem zadnjo prazno posteljo, da sem se lahko ulegla. Dve punci sta omagali že prej. Sicer pa verjamem, da s tem nimajo vse problemov. Na tem pregledu sem pa nekako lezla skupaj na klopi in me je ena sestra opazila in me odpeljala do postelje. Tako da, meni ni bilko OK. Počutila sem se zelo slabo.
|
|
|
|