|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   5 mesečnica in zamašen nosek, kašelj (sluz v...
21.2.2006 15:54:27   
TVN
Imamo dobrih 5 mesecev in smo prvič prehlajeni. Nosek ima hudo zamašen in cel kup sluzi se ji pretaka med grlom in noskom, pa vleče gor in dol ter kašlja - ni suh kašelj, ampak se na nek način odkašlja, le ven ji ne gre. Včasih, ko je najbolj hudo, vendarle bruhne ven nekaj sluzi in ponavadi zraven še mleko.

Bili smo pri pediatrinji, svetovala je črpanje sluzi iz noska, vendar je to hud problem, ker pikica tako otepa z glavico, rokicami in nogicami ter se dere na vse pretege, da je dva ne obvladava. Že dajanje fiziološke je problem, sedaj pa samo da približam aspiratorček (NUK), je že kriza in jok.

Kaj svetujete? Kaj še lahko naredim? Kaj pa naj naredim, da bi umirila kašelj?

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 5 mesečnica in zamašen nosek, kašelj (sl...
21.2.2006 18:05:20   
Tricia
Za kašelj lahko kupiš v lekarni Sinecod kapljice (od 2.meseca dalje) ali pa Slezov sirup (od 4. meseca), vendar je Slezov sirup bolj za pomiritev kašlja in le deloma pomaga pri izašljevanju. Tako so meni povedali. Za Sinecod pa ne vem, ker ga nismo uporabljali, mi je frendica povedala, da se dobi. Mogoče obstaja še kaj, a ne vem.

Ko je imela moja enake težave kot tvoja (v začetku leta) sem ji skor vsako uro dajala fiziološko raztopino in čez dan parkrat črpala s pumpico. Tud pri nas se je drla kot zmešana (in tako je skor pri vseh user posted image ), a smo vztrajali. Imamo pa pumpico od Chiccota, ker ima menda najbolj mehak nastavek. Potem sem ji večkrat na dan dala sirup (Slezov), ker mi smo dobili pa Prospan sirup za izkašljevanje (ta je po 6.mesecu), sam ni pomagalo nič, še slabše je bilo, ker mi zato ni hotla več jest po žlici...No in zvečer sem jo po prsih in vratu namazala z eno mastjo, ki se dobi v Italiji v lekarni (Massagio balsamico), ki vsebuje evkaliptus in aloe vero (podobno kot viks, sam da je to za dojenčke od 3.meseca naprej). Čez sem ji dala vato, da je držalo toploto in jo tako dala spat. Aja in še povštrček sem ji dala, da je imela naklon cca 30 stopinj.
Je trajalo enih 14 dni, a smo jo pozdravili.

Držim pesti, da bi bilo kmalu boljše.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.2.2006 18:06:58   
Vrtnica1
Vem, kako je to hudo, ampak kaj dosti ne moreš storiti. Naj bo čimveč pokonci, pod vzglavje, kjer spi ponoči, ji daj kakšno knjigo (naš je celo tri noči v lupinici spal, ker mu je edino tako odgovarjalo user posted image ), pa jaz sem ga za pol ure imela v kopalnici vsak večer, v banjo pa ful vroče vode, da je bilo soparno, pa k postelji sem mu dajala velik lonec vode, da je bilo čimveč vlage v zraku. Nekatere namažejo svoje user posted image po pljučih z raznimi kremami, meni so to v lekarni odsvetovali user posted image . Se pa kar zavleče ta zoprn kašelj. Naš mali je enkrat tako bruhal sluz, da sem mislila, da se bo zadavil. Ja, za nos je pa fiziološka edino, kar sem jaz uporabljala, in je pomagala, čeprav se je mali vsakič jokal.
Saj bo, če ni vročine, še kar gre.
Veliko sreče.

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.2.2006 13:06:51   
TVN
Obema prisrčna hvala za nasvete in predvsem tolažbo in dobre želje. Letim pogledat v lekarno in DM, če imajo kaj za namazat ali pa če mi bodo dali kaj za izkašljevanje.

Parne kopeli (kamilica) že prakticiramo, lonec kamilic ima pod posteljo že nekaj dni, vzglavje ima že ves čas dvignjeno, tako da izgleda, da kaj več res ne morem narediti.

Tudi vam želim obilo zdravja, čuvajte vaše sončke in pazite nase!

(odgovor članu Vrtnica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.2.2006 13:22:19   
Tricia
Mislim, da ti v lekarni ne bodo dali nič za namazat po prsih...vsaj meni niso dali. So rekli sam fiziološko, čiščenje noska in sirup. Meni je frendica rekla da je svojega mazala z mazilom po prsih in ko sem vprašala v lekarni so mi rekli, da nimajo. Pol sem mojga očeta poslala v lekarno v Italijo in so mu dali tisto mazilo ki sem ti napisala. Jaz nisem vedela da obstaja, sem mu naročila Viks, a mu je tam rekla, da tisto ni dobro za dojenčke, ker lahko povzroči astmo in mu je pol dala ono.

Saj veš, da so mnenja različna glede teh mazil, tako da sama presodi če jih boš uporabljala ali ne. Moji in sosedovi je pomagalo in če se ji bo spet pojavilo, ji bom spet s tistim mazala.
Če želiš ti lahko tud zrihtam, stane pa 5 eurov. Piši na privat.

Srečno!

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.2.2006 15:39:10   
dskubin
Te male pumpice za nos so groza. Naš je imel pri 2m nosek pa tako zamašen, da je po obroku bruhal v loku,
ker je zrak zraven jedel. Drl se je, kot bi ga iz kože vlekli. 1 ga je mogu držat, drugi pumpat in to smo delali po pol ure večkrat na dan...

Nato pa smo v Italiji kupili aspiratorček (Aspiratore nasale), ki ga sicer dela Novartis. Na enem koncu ima nastavek za v nosek, na drugem za tvoja usta, vmes pa dolga cevčica. Sluz niti ne pride do cevčice, ker ga zadrži spužvica.

To je nekaj najboljšega, kar se nam je zgodilo. Nosek očistiš v 2 min (poprej seveda notri vliješ fiziološko, ne po  kapljicah ampak kar špricneš), mali pa se je zraven smejal!

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.2.2006 16:11:41   
Tricia
Dskubin, to si bom pa tud jaz nabavila...A v lekarni si kupila al kje?
Hvala

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.2.2006 17:06:05   
Badeja
Jaz ti svetujem, da mu v posteljici dvigneš vzglavje čim višje.
Poskusi naredit svaljek iz vate in mu očisti nosek, jaz sem mu na ta način dobila kar precej ven. Z aspiratorjem mi ni dolgo pustil.
In delaj mu inhalacije iz kamilic+ malo soli, najbolje ko spi. Nad posteljico mu daš pleničko, spodaj pa kamilčke.
Jaz sem ga še po prsih mazala z Fitobalm gelom, ki je edini primeren za dojenčke.
Pa večkrat na dan prezrači sobo, zvečer pa je najbolje da daš na radiator mokro brisačko.
Drugega se trenutno ne spomnim. Vem kako ti je, saj sem sama tudi pred kratkim o tem pisala. Pa saj hitro mine. user posted image

Do takrat pa se lepo cartajte! user posted image

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.2.2006 18:30:24   
TVN
Hvala, punce!

Barbara 2, kje si pa dobila Fitobalm?

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.2.2006 18:34:57   
Marogica
Noben otroček NE mara pumpice, to je dejstvo. Jaz bi ti na vsak način svetovala, da ji nosek s pumpico ščistiš, drugače lahko pride tudi do vnetja ušesa. Naj te vodi to, da bo otrok samo nekaj sekund nesrečen, pa nekaj ur srečen, ker bo imel sčiščen nosek. Se izplača. Predstavljaj si sebe z zamašenim nosom. Vsaj jaz vedno tako razmišljam, ko je treba to grozno opravilo narediti. Je pa veliko olajšanje. Naš se je ščasoma navadil, in sedaj tudi to ne predstavlja nobenega problema več
Pa čimprej se pozdravite

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.2.2006 20:40:05   
Badeja
Kupila sem ga v lekarni in je za dojenčke primeren, ker ne vsebuje mentola.
Nam je pomagalo. Odprlo mu je nosek in lažje je dihal. user posted image

(odgovor članu TVN)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.2.2006 2:43:46   
dskubin
@Tricia, ja v vsaki lekarni ga imajo, stane pa 8 evrov. Notri je nastavek za v usta, cevčica in 3 nastavki za nosek (ki jih lahko tudi še dokupiš), ampak ni nobene potrebe za to, ker nastavek po končani "operaciji nosek" enostavno splakneš z vodo, pa spužvico tudi, tako, da smo mi 1 nastavek rabli cel mesec (res konkreten prehlad), pa še je kot nov.

To stvar bi res priporočila vsem, ker je praznjenje noska velikooooo manj stresno tako za otročka, kot za starše. Ker z unimi pumpicami glih, ko nekaj ven zbezaš, ti otrok vdihne in vse nazaj povleče, potem pa jovo na novo... S tem pa ti konstantno počasi vlečeš in ni da ni. Ko smo enkrat sprobali, smo opustili vse prejšnje metode. Za aspiratorček smo povedali tudi zdravnici, ki je skopirala navodila in razširila govorice naprej in je glih zadnjič rekla, da so ljudje zelo zadovoljni s tem. Tako da, če mate zamašene noske, prihranite si borbe.

(odgovor članu Badeja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.2.2006 7:19:13   
Lari
Dskubin, a tole reč za nos pucat si kupila v lekarni v Italiji ali pri nas?
Oprosti, nisem čisto dobro razumela.

LP.

Lara in Jan, moja sončka.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.2.2006 9:33:44   
Lu
Nika35 pri nas je čisto ista ´bolezen´. Samo Maja je stara 1 leto, ampak mislim, da ne bi škodilo. Jaz sem ji dajala sirup od smrekovih vršičkov, in po prsih sem jo namazala z kremo od Justa - Materina dušica + delala sem inhalacije z kamilicami in notri sem še nakapala Mentoklar kapljice. Nosek sva pa čistila z fiziološko. Je bila fajn kriza. Tudi naša ne pusti tega. V sredo sva bile pri zdr. in nama je predpisala še antibiotik. Se pa stvar zelo vleče.
Tudi tole z dvignjenim vzglavnikom ni napačno. Ker potem user posted image  lažje dihajo.

Upam, da se čimpreje pozdravite.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Lari)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.2.2006 11:49:35   
Tricia
Hvala Dskubin.....jutri grem v nabavo user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.2.2006 14:46:34   
dskubin
V Italiji. Ampak glede na to, da je Novartiseva, mogoče bi ga lahko nabavile tudi naše lekarne.
Je za vprašat. Mi smo blizu meje, pa nisem pri nas niti iskala. Je pa res zakon. Če katero zanima, lahko
poslikam.

Marogica, naš tudi ni maral nobene klasične pumpice. Imeli smo polurne borbe, da smo sploh kaj
ven dobili. In verjemi, poskusli smo vse živo. Mogli smo pa nujno nosek očistit, ker je bil tako zamašen, da je v nasprotnemu primeru vse, kar je pojedel ven vrgel (imel pa je takrat komaj kakšen mesec). Ta stvar pa nam
je res polepšala življenje. Res. Za aspiratorček mi je povedala prijateljica (za kar sem ji neizmerno hvaležna), čudi pa me, da niti tu ob meji ljudje zanj ne vejo. No zdaj naša zdravnica širi okoli govorice in upam, da bo to izvedelo čimveč ljudi, da jim ne bo treba iti skozi te borbe in jokat skupaj z otrokom. Kajti z onimi pumpicami se mi je otrok res smilil. Pa po joku je bil potem tako utrujen, da niti jest ni mogel in je ubožec po vsakemu čiščenju noska kar zaspal.

To je podobno aspiratorju, ki ga imajo v bolnici, samo da tam dajo kar cevko, ki je nekako v el. prištekana v nosek, tu pa je za v nosek tak širok nastavek, da otroku ne moreš preveč v nosek dat in nosnice poškodovat, namesto elektrike pa je tvoja sapa. Pa cel čas počasi in z občutkom vlečeš, tako dolgo, da ne zbezaš vsega ven. Pa ni šans, da bi kaj nazaj not potegnil  user posted image

(odgovor članu Tricia)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?