dskubin -> RE: 5 mesečnica in zamašen nosek, kašelj (sluz v grlu) (24.2.2006 14:46:34)
|
V Italiji. Ampak glede na to, da je Novartiseva, mogoče bi ga lahko nabavile tudi naše lekarne. Je za vprašat. Mi smo blizu meje, pa nisem pri nas niti iskala. Je pa res zakon. Če katero zanima, lahko poslikam. Marogica, naš tudi ni maral nobene klasične pumpice. Imeli smo polurne borbe, da smo sploh kaj ven dobili. In verjemi, poskusli smo vse živo. Mogli smo pa nujno nosek očistit, ker je bil tako zamašen, da je v nasprotnemu primeru vse, kar je pojedel ven vrgel (imel pa je takrat komaj kakšen mesec). Ta stvar pa nam je res polepšala življenje. Res. Za aspiratorček mi je povedala prijateljica (za kar sem ji neizmerno hvaležna), čudi pa me, da niti tu ob meji ljudje zanj ne vejo. No zdaj naša zdravnica širi okoli govorice in upam, da bo to izvedelo čimveč ljudi, da jim ne bo treba iti skozi te borbe in jokat skupaj z otrokom. Kajti z onimi pumpicami se mi je otrok res smilil. Pa po joku je bil potem tako utrujen, da niti jest ni mogel in je ubožec po vsakemu čiščenju noska kar zaspal. To je podobno aspiratorju, ki ga imajo v bolnici, samo da tam dajo kar cevko, ki je nekako v el. prištekana v nosek, tu pa je za v nosek tak širok nastavek, da otroku ne moreš preveč v nosek dat in nosnice poškodovat, namesto elektrike pa je tvoja sapa. Pa cel čas počasi in z občutkom vlečeš, tako dolgo, da ne zbezaš vsega ven. Pa ni šans, da bi kaj nazaj not potegnil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|