|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   4 urno delo-bolniska
14.1.2011 14:07:33   
Anonimen
pozdravljene dekleta!                                                                                                                                          Sem v 5.mesecu nosecnosti,po 35.letu,pred tem 2 neuspeli nosecnosti!Opravljam fizicno delo,ves cas na nogah in v tej nosecnosti mi je ze od vsega zacetka do danes grozno slabo ves dan!Poleg slabosti sem zelo utrujena,od 3,meseca dalje sem v bolniskem stalezu!Skuham,pospravim najnujnejse in to je to,ostalo prelezim ves dan,se v postelji se pocutim zanic!Ne morem si predstavljati,da bi morala hoditi v sluzbo,pa bi to zelela,ampak enostavno nebi zmogla!Kjub temu mi je komisija 1.podaljsala stalez le za teden dni,tokrat pa le za 2 tedna!Ne vem vec kako naprej,to tekanje od ginekologinje do osebne zdravnice,vsakic prosit za podaljsanje in nato to cakanje od komisije,ki je zivcna vojna,odgovor dobis tuda na zadnji dan bolniske!Pa prebiram po forumih,ko so nosecke od zacetka v stelezu brez posebnih tezav!Razmisljam o vsem,sprasujem pa ali mogoce katera ve,kako dobis 4-urno delo,ostalo pa bolniko!Je postopek enak kot za bolnsiko?Se dobi kaj lazje od bolniske? ALI mora  tudi  to dobriti komisija?Najlepse se zahvaljujem za pomoc 

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: 4 urno delo-bolniska
14.1.2011 17:15:23   
Anonimen
Tudi jaz imam probleme z bolniško in komisijo. Pa sem mela krvavitve v prvem in drugem trimesečju, nizko ležeča posteljica, še vedno je videti na UZ abrupcijo, pa me je na komisijii dal delat in napisal: ker ni poslabšanja stanja, ker ni uvedbe nove terapije je zmožna za delo. Ja halo no, hvala bogu da je vse po starem in da ni prišlo do hujše krvavitve ali pa celo bog ne daj konca nosečnosti. Se je G kar zgrozila ko je videla to napisano.  V 1 mes sem jaz 3x vlagala na komisijo, ker ni šlo drugače.

Zdaj so mi podaljšali do konca januarja, tako da bomo videli kako bo naprej.

Jaz upam, da ti porihtajo to in ga ni hujšega kot zletat od G do osebne zdravnice, ko si tako zanič. Kar se tiče 4 urne bolniške, je najboljše da pokličeš na socialno ali pa os. zdravnico in ti bodo povedali kako in kaj.

Pa srečno!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.1.2011 17:20:22   
nusi
ne vem če sem prav razumela kja sprašuješ. Bolniška za 4 ure je enako kot tista za 8, samo, da moraš 4 ure na dan oddelat. Če traja več kot 30 dni mora ravno tako na komisijo in ni več breme delodajalca (tiste 4 ure bolniške, 4 ure plače pa seveda so). Komisije so pa ena mora - meni je zdravnica sama povedala, da imajo neko novo na komisij za naš ZD, ki vse zavrača, prejšnja je pa vse potrdila user posted image .
Če ne gre drugače vzameš bolniške do 30 dni, pa en dan dopusta, da se bolniška prekini in potem spet do 30 dni in tko naprej... je pa potem vse breme delodajalca, verjetno ne bodo veseli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.1.2011 17:52:40   
marantz
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Razmisljam o vsem,sprasujem pa ali mogoce katera ve,kako dobis 4-urno delo,ostalo pa bolniko!Je postopek enak kot za bolnsiko?Se dobi kaj lazje od bolniske? ALI mora  tudi  to dobriti komisija?Najlepse se zahvaljujem za pomoc

Moji prijateljici je bilo rečeno, da tega skoraj ne dajo več. Ali si tako bolan da moraš ležat, če nisi, potem pa lahko greš delat.
Raje si zritaj celotno bolniško.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.1.2011 18:03:29   
nusi
ja je očitno res odvisno od zdravnika v komisiji, ker men je pa moja rekla, da 4 ure niti ni tak problem, za 8 pa težje.
Ma zdej tko pišem, kot da bi rada, da vse ležimo v bolniški od prvega dne, pa ne gre za to. Ampak jaz sem delala do zadnjega dneva dobesedno, res pa da sem zadnji mesec in pol delala po 4 ure (4 pa bolniška), pa še to so ble cele štorije, med tem ko je polno drugih kolegic brez težav izležavalo od 4 meseca dalje - pa sej jim privoščim, samo ni za vse enako.

< Sporočilo je popravil nusi -- 14.1.2011 18:05:33 >

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.1.2011 16:09:07   
Anonimen
je mogoce se katera,ki dela 4 ure in ima 4 ure bolniske?kaksen je postopek,so tezave s komisijo?

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?