|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   4 mesece in en kup vprašanj
25.10.2004 10:31:52   
nejcko
Hojla!
Naša malčica bo čez teden dni stara 4 mesece. Čeprav imam že enega malo starejšega nadebudneža, se počutim, kot bi bila prvič mama.
Najprej spanje: prvi mesec smo ponoči malo tolažili krčke, drugače pa je zelo pridno spala. Ponoči je že pri mesecu in pol prespala 6-8 ur v kosu. To je bilo za nas nekaj čudovitega, saj smo pri sinku prebedeli do enega leta skoraj vse noči. No, pred kakim mesecem pa se je stvar obrnila. Mala se zdaj zbuja nekje na 3-4 ure, včasih celo na dve. Včasih pomaga, da jo malo poujčkam, drugič zizika, včasih pa še to ne. Imam občutek, kot bi jo zvijalo. Sem mislila, da smo krče že prešli. Res si ne bi želela, da bi se mi navadila prepogosto ponoči hranit, na stekleničko je pa tudi nočem navajati, ker imamo s tem slabe izkušnje. Imate tudi ve podobne izkušnje?
Drugi problem so kapljice AD3. Po njih je našo malo tako zvijalo, da sem ji jih prenehala dajat. Sem pa na tem forumu zasledila, da se baje v Avstriji dobijo neke "sestrske" kapljice, po katerih ne zvija. Ker smo iz Lj in se nam samo po kapljice res ne splača v Avstrijo, bi prosila vas za uslugo, če se slučajno katera tja odpravlja. Bi bila zeloooo hvaležna.
In za konec še vprašanje v zvezi z uvajanjem goste hrane. Joj, sem čisto pozabila, kako smo to prvič počeli, me je kar sram! Mi lahko na kratko opišete, kako ste ve začele in kdaj.

Hvala in lp!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   4 mesece in en kup vprašanj
25.10.2004 10:38:38   
Taša
No pišem, ker vidim da imava malčico iste starosti. No moja bo 02.11. stara 4 mesece. Doma pa imam še eno gospodično ki je stara 5 let. Pri nas malčica spi od 20 pa nekje do 7 ure zjutraj brez hranjenja- to je že nekje 2 meseca in pol-vendar pričakujem da se bo stvar čez noč obrnila na glavo, ker me to vsi strašijo. Se še polno dojiva. Glede kapljic AD3- mi jih dajemo obezno dopoldne oz. kar zjutraj da se zadeva do večera umiri pa je vse OK.
Kar se tiče goste hrane. Začneš z jabolčnim sokom nadaljuješ z kuhanim pretlačenim sadjem potem preideš na surovo. Najprej kuhana jabolka, potem lahko počasi preideš na surovo jabolka, banana mogoče dodaš malo svojega mleka....
Pri nas v posvetovalnici poudarjajo nič dodatkov do 6 meseca-samo dojenje, vendar mi je patronažna zatrdila oz. jo pač moram poklicati pri 4 mesecih da bom pričela dodajat. Tudi sama sem pri 4 mesecih mislila počasi začeti z drugo hrano.. :rozica:

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   4 mesece in en kup vprašanj
25.10.2004 10:44:21   
VALENTY
Glede na to kakšne počne moj korenjak imaš zelooooooo pridno dete.
Glede kapljic pa tako: naš jih ni prenašal,zato mi je pediatrinja dala D3 (obdobje prvega tromesečja)in mirekla,če ga bo po teh zvijalo naj pridem po druge kapljice (ne vem imena)Baje je veliko otrok,ki AD3 ne prenaša dobro in imajo zdaj ene druge. Poprašaj pri pediatrinji.
Glede goste hrane: jaz sem jozačela uvajatpri6mes,do takrat pa sva se polno dojila. Začela pa sem z vsako stvarjo po malem (2 žličke)skutica,gres,čokolino.
Vse,kar je bilo tekoče,sploh nisem komplicirala in še danes ni ene stvari,ki je ne bi maral.
Imam pa jaz doma kapljica OLEOVIT D3,nove,uporabne doleta 2007(iz Avstrije)če so prave ti jih pošljem,ker mi smo uporabljali potem D3 (naše) in se mi zdi da so enake tem.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   4 mesece in en kup vprašanj
25.10.2004 10:51:30   
frutka_
Jaz tudi imam 4-mesečnika doma. Prespi celo noč, s to razliko, da je zvečer preden zaspi zelo jaokav. Od cepljenja dalje zaspi samo na rokah (po cepljenjeje bil kakšen teden zalo slabo razpoložen in jokav pa smo ga morali ves čas cartati in od takrat naprej je tako slabo z večernim spancem).

Glede AD3 me ne kregat ampak jaz še mu jih nisem dala. Imam zelo slabo vest zaradi tega, toda krčke še ima vedno, tako da ga nočem mantrati še s tem.

Goste hrane še mu nisem dala za poskusit. No, ja zadnjič sem mu dvakrat poskusila dati riževo kašico in je obakrat po njej pre metal, tako da sva jo dala na stran za nekaj časa.

Sicer se prevali iz trebuha na hrbet, če se mu posreči, zalo se odriva z mogami, predmeti žefull prijema in nosi v usta, prepozna žekar nekaj ljudi(mene, možeka, babico, psičko)...
Kako pa so vaši?

Glede hrane paše en podtaek, pred kratkim je ena punca na forumu Naš vsakdan (Mateja) uredilav Wordu recepte in uvajanje goste hrane.Če ji pošlješ emali naslov ti bo poslal knjigico pa si sprintaj. Zelo uporabna zadeva je!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   4 mesece in en kup vprašanj
25.10.2004 12:11:44   
BARBARA R.
Ana!
Jaz sem prenehala s kaplicami za en teden in tako ugotovila,da je to to.Imele smo D3.

:muca:

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   4 mesece in en kup vprašanj
25.10.2004 12:13:41   
mehurčica
Ana, jaz sem Davidu probala dat AD3 kapljice, ko ni več imel krčev-pri 4 mesecih. Zjutraj sem mu jih dala, čez dan je že imel take krče, da sem mislila, da ga bo raztrgalo. Imel jih je še drug dan.:((

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   4 mesece in en kup vprašanj
25.10.2004 12:30:13   
VALENTY
Naš je krče dobil 5 min. po tistem,ko sem mu dala AD3. Tako sva do 5mes. dajala D3,sedaj pa spet jemljeva AD3-brez problemov.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   4 mesece in en kup vprašanj
25.10.2004 15:26:02   
saba01
:duda:Tudi jaz imam hčerko staro 2 meseca in ,ko sem ji začela uvajati kapljice AD3 jo je začelo zvijati(prej je ni)zato sem se odpravila v AVSTRIJO in nabavila LEFAXIN in zdaj je mir.Probaj s temi kapljicami.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   4 mesece in en kup vprašanj
25.10.2004 20:26:12   
Anja167
Aja, da krči po AD3 toliko časa trajajo? Naš dobi kapljice zjutraj okrog 8h. Ob 9h jok... Mu jih včeraj nisem dala, da bi videla, če bo kaj drugače, pa isto. Enkrat prej sem mu jih pa poskusila razdeliti na dva dela. Tudi isto. Zato mu jih zdaj spet dajem. Se pa pri nas sicer stanje s krčki počasi umirja, tako da se najbrž AD3 da tudi navaditi. Ali ne?

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   4 mesece in en kup vprašanj
25.10.2004 23:26:53   
nejcko
žIVJO!

Hvala vsem za odgovore. Valenty za kapljice oleovit bi te pa res prosila. Kako pa bi se domenili? Naslov bi ti sporočila na privat, če se strinjaš. Pa še ti svojega sporoči, da ti bom lahko šolde poslala.

Lp

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Angelska imena za deklice in dečke
Preverite seznam prelepih in zelo posebnih imen za dečke in deklice, ki nosijo angelski pomen.
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?