|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   3letniki
13.4.2005 11:35:17   
karmy
kako naj malega pripravim da bo nehal lulat ponoč? :zmeden: kakšen trik, a česa ne sme jest ali kar razskirate in ga date spat brez plenic? :ups::zmeden:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   3letniki
13.4.2005 11:36:30   
Anonimen
Počakaj malo, imam delo, odgovorim kasneje. ;)

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   3letniki
13.4.2005 11:37:26   
kofetek2010
preden gre spat naj ne pije, pa lulat naj gre ;) je pa problem, če mu je vroče in se odkrije, potem pa se ne pokrije in ga zebe in lužica je hitro tu;)

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   3letniki
13.4.2005 11:38:17   
Mina1
Ja, to tudi mene zanima: mi smo se namreč komaj navadili lulati in kakati na WC školjko oz. na kahlico v vrtcu.

Če gremo kam dlje z avtom, mu vseeno dam pleničko. Kako pa je res s tem ponoči, pa tudi mene zanima. Torej al bina, tudi jaz čakam na tvoj nasvet;).

pa-pa Mina1

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   3letniki
13.4.2005 11:41:07   
karmy
men je enkrat na busu zaspal k smo se 2 uri vozil.. in se ful bala da se ne bo polulal in hvala bogu se ni ( ni mel plenic)... 9nebesa ... kaj pol če mu ne bi dala plenice, bi se on zbudu sred noči za lulat al bi zadržu? :zmeden:

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   3letniki
13.4.2005 11:43:23   
Mina1
Ja moj včasih v vrtcu tik pred zdajci reče, da ga močno lulat tišči in predno prideta gor do stranišč, je lužica že tu, tako da:zmeden: Torej ne zdrži, je že taka sila oz. reče prepozno.

Ima v ruzačku vedno še rezervne trenerkice in te zadeve.

pa-pa Mina1

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   3letniki
13.4.2005 11:45:31   
nejcko
Naš je star 3,5 let, pa ima tudi še ponoči plenico. Tudi čez dan, če spi dalj časa (2-3 ure), se včasih polula.
Zvečer imamo bitke, ker noče imeti več plenice. Smo poskusili par noči brez, pa je bil v enem tednu le dve noči suh, pa še to tako, da smo ga 2x vmes peljali na wc. Aja, če se zbudi, ga peljemo na stranišče, pa je še vedno skoraj vedno plenica polulana.

Mah, jaz nimam več pojma, kako in kaj. Ajde, nasveti prosim.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   3letniki
13.4.2005 11:45:53   
karmy
gor do stranišč? hmm.. naši majo tik za vrati skupine....:zmeden: moj gre kar sam lulat če ga vzgojiteljica ne šmirgla...:hudicek: ... pred 2 dnevoma se je zbudil ob sedmih zjutraj, čist potih zlezu vn iz postelce, šel po kahlo, dau dol plenice, se usedu in pokaku :love::love::love::love::love::love: in šele pol me je poklicu da se je zbudu in pokaku..

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   3letniki
13.4.2005 11:49:40   
Mina1
KARMY: Ja, žal gor do stranišč: ta vrtec je namreč v stari vili (sicer zelo "cute") in če se zunaj igrajo, morejo potem 2x po stopničkah, da pridejo do stranišč.

Sej, sem vesela, da sedaj vsaj prakticira kakanje in lulanje na školjko, prej smo imeli prave borbe, ker je hotel kakati v pleničko na tleh in je bila rita vneta.

pa-pa Mina1

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   3letniki
13.4.2005 11:56:19   
Gina
Otrok na začetku, ko se ravno nauči hoditi na kahlico, lahko zadrži vodo samo v primeru, da zraven ne hodi!! Se pravi prvi mesec ali še več ga je treba nositi do stranišča, preden se nauči držati vodo in hoditi hkrati.
Jaz vem, da boste zdaj rekle, da tako pa ne gre, ampak moja izkušnja je taka (pa sem že pisala o tem). Jaz sem mojim kar vzela plenico najprej podnevi. En teden smo bili veliko mokri. Potem sta pa pogruntala, da bo treba res na kahlo. In v roku 14 dni smo bili suhi. Takrat mi je tudi ena znanka svetovala, da ga nikakor ne smem mešat s tem, da mu dajem plenico enkrat gor, enkrat dol, ker ne bo ločil, kdaj sme lulat in kdaj ne. Če dobi plenico, pa mu bo jasno, da ne mislim resno, da lahko lula naprej vanjo, oz. da mu jo bom slej ko prej dala, če bo lulal v hlače. In da naj mu jo ravno tako snamem ponoči. Sem bila zelo skeptična kar se tega tiče, ampak sem probala, kljub grožnji, da bo avto polulan, pa da sem morala imeti ves čas za komplet preobleči ga s sabo. In je delovalo. V 14. dneh je bil suh podnevi in ponoči. Za hčerko sem bila še bolj skeptična, ker sploh na kahlo ni hotela iti. Pa se je zgodba ponovila. V 14. dneh je bila suha podnevi in ponoči. NIkoli peljala ponoči lulat nobenega! Sem pa imela to srečo, da nista bila v vrtcu, ampak v privat varstvu in mi je šla tista gospa zelo na roke, jima ni dajala plenice, ker sem jo tako prosila.
Kako bo s tretjim pa poročam čez eno dobro leto.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   3letniki
13.4.2005 12:24:34   
Anonimen
Aja no, saj ne bo nič drastičnega ;)

Naš ima ponoči še vedno plenico, ki je zjutraj tudi vedno mokra. Podnevi je suh že več kot pol leta.

Ko se bom lotila nočnega odvajanja, bo zgledalo takole (kako bo supešno, pa ne vem): zvečer tik pred spanjem bo šel lulat, potem ga bom enkrat okoli polnoči nesla na WC, pa proti jutru morda še enkrat. Bom videla, kako bo šlo.

Drugače pa pravijo, da otrok ni sposoben bit ponoči brez pleničke, če le-ta ni vsaj 14 dni ponoči suha.

Bom pa verjetno zadevo skušala kmalu izpeljat, vsekakor ko bodo dnevi malo toplejši. Poročam.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   3letniki
13.4.2005 12:33:44   
karmy
kako si pa naredila da je podnev suh? :zmeden:

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   3letniki
13.4.2005 12:43:11   
Anonimen
Aja podnevi? Lani poleti, ko smo bili na morju, je bil enostavno brez plenice ves dan, lulat in kakat sva hodila za grmovje, če pa je bila nesreča ni bilo panike, ker smo bili itak v naravi. Najbolje je, da se zadeve lotiš poleti, ko je toplo, če se polula, ali pa tudi ne , saj ga itak takoj preoblečeš, problem je edino cujne sušit.

V petek popoldne ga lepo obleči v gatke, povej, da bla, bla, bla....in mogoče bo poštekal. Aja, pa animacija na stranišču - petje, branje knjigic, da je zadeva bolj pestra.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   3letniki
13.4.2005 12:47:37   
viv_
al bina in Gina - koliko so bili otroci stari ko ste začeli z dnevnim odvajanjem od plenic?

lp

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   3letniki
13.4.2005 12:52:09   
kofetek2010
moj je bil star 2leti in 3 mesece, ko smo nehali žabice oblačit,smo opustili tudi pleničko ;)

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   3letniki
13.4.2005 12:53:29   
Anonimen
Moj dve leti in pol, ponoči pa tudi še lula. Pa še fino se mu zdi, moram zjutraj vedno reče: Oooo, kako je težka plenica!

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   3letniki
13.4.2005 13:09:32   
viv_
Pol mamo še nekej časa ...

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   3letniki
13.4.2005 13:10:18   
Anonimen
Dve leti in pet mesecev.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   3letniki
13.4.2005 13:52:50   
nejcko

Naš je bil čez dan suh, ko je bil star 2 leti in 3 mes. Torej, čez dan je suh že več kot eno leto, ponoči pa še kar lula v plenico:((

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   3letniki
13.4.2005 14:26:57   
Gina
Naša dva sta bila stara točno 2 leti. Smo pa imeli problem, ko je prišlo poletje. Do takrat sta bila že pol leta oz. nekaj mesecev suha. Na morju pa sta se pač polulala, kjer se jima je zdelo, se pravi sistem plenica. Potem se je bilo težko nazaj na spodnje hlače navadit, je spet trajalo kak teden, 14 dni, sta kar lulala spet nazaj vanje, kot na morju na tla. Tako da jaz svojega sigurno ne bom to navajala poleti. Itak ga moraš celega preobleči, edino na morju ti ne pove, da gre lulat, ker tega še vedno ne počne zavestno. No, sicer pa kakor komu paše.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   3letniki
13.4.2005 14:30:58   
piščanc
http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=33633&idk=101

tukajle je naša izkušnja. Zdaj smo brez plenic! :bravo:

edini nasveti, ki ga lahko dam je: sam se mora odločiti

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?