Gina -> 3letniki (13.4.2005 11:56:19)
|
Otrok na začetku, ko se ravno nauči hoditi na kahlico, lahko zadrži vodo samo v primeru, da zraven ne hodi!! Se pravi prvi mesec ali še več ga je treba nositi do stranišča, preden se nauči držati vodo in hoditi hkrati. Jaz vem, da boste zdaj rekle, da tako pa ne gre, ampak moja izkušnja je taka (pa sem že pisala o tem). Jaz sem mojim kar vzela plenico najprej podnevi. En teden smo bili veliko mokri. Potem sta pa pogruntala, da bo treba res na kahlo. In v roku 14 dni smo bili suhi. Takrat mi je tudi ena znanka svetovala, da ga nikakor ne smem mešat s tem, da mu dajem plenico enkrat gor, enkrat dol, ker ne bo ločil, kdaj sme lulat in kdaj ne. Če dobi plenico, pa mu bo jasno, da ne mislim resno, da lahko lula naprej vanjo, oz. da mu jo bom slej ko prej dala, če bo lulal v hlače. In da naj mu jo ravno tako snamem ponoči. Sem bila zelo skeptična kar se tega tiče, ampak sem probala, kljub grožnji, da bo avto polulan, pa da sem morala imeti ves čas za komplet preobleči ga s sabo. In je delovalo. V 14. dneh je bil suh podnevi in ponoči. Za hčerko sem bila še bolj skeptična, ker sploh na kahlo ni hotela iti. Pa se je zgodba ponovila. V 14. dneh je bila suha podnevi in ponoči. NIkoli peljala ponoči lulat nobenega! Sem pa imela to srečo, da nista bila v vrtcu, ampak v privat varstvu in mi je šla tista gospa zelo na roke, jima ni dajala plenice, ker sem jo tako prosila. Kako bo s tretjim pa poročam čez eno dobro leto.
|
|
|
|