|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   2. mesec nosečnosti
15.6.2005 8:06:48   
Joly
Ojla,
bi vas rada vprašala, ali ste med nosečnostjo bile na bolniški: v katerem mesecu, zaradi kakšnih razlogov... Ali je katera vztrajala v službi do začetka porodniške?
Namreč to sprašujem, ker nekatere pravijo, da ginekologi rade volje pošljejo :nosecka: na bolniško. Sama sem šele v 2 mesecu in čakam na prvi pregled pri G, samo imam že cel kup težav: najprej sem imela nekaj podobnega išjasu, da sem komaj hodila (pa ne vem, če je to od :nosecka:!!), zvečer me boli križ, da včasih komaj uspem pospravit posodo, slabost, bradavice me bolijo...
Sicer naj bi bili prvi trije meseci malo težki, sam včasih mi je pa res hudo!!

LP:morje:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   2. mesec nosečnosti
15.6.2005 8:24:41   
malamisha
Mislim da je odvisno od g. do g. ali te bo poslal v bolniško.

Meni je moja predlagala glede na zgodovino zdr. problemov in glede na stres ki ga doživljam v službi, ampak se moram sama odločiti...

Trenutno sem v 6. tednu in za vse skupaj se mi zdi prehitro, še sploh ne dojemam...

So pa tudi mene naročili šele v 10. tednu, vendar sem zaradi krčov prišla na vrsto prej.
Zakaj pa ne pokličeš g. in jo seznaniš s problemi?

lp

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   2. mesec nosečnosti
15.6.2005 9:13:07   
L & L
Lep pozdravček. Pri meni je bilo takole, moja G me je hotla dat na bolniško od vsega začetka, ampak jest nism hotla ker se mi je zdel pre zgodaj, pa še čist dobr sm se počutla. Po 4 mescih sem ene dvakrat bruhala in od takrat sem v bolniški no zdej sem že v porodniški. Aja na bolniško me je pa hotla dat zaradi mojaga srca, nič resnega ampak je vseeno smatrala da sm zrela za bolniško. Toliko od mene. Želim ti lepo in netežavno nosečnost:sloncek:. :nosecka:L&L in njen:duda:.

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   2. mesec nosečnosti
15.6.2005 9:54:17   
bevetko
Jaz sem v bolniški zdaj ze en teden, pa se najmanj en teden bom. Potem imam ponovni pregled. Sem pa v 8 tednu. Imela pa sem izcedek in malo krvavitev, tako da moram samo pocivati. Uapm, da bom lahko po teh 14 dnevih ponovno vstala in sla nazaj v sluzbo, ker drugace ne vem kako me bodo gledali v sluzbi. Res pa je, da je treba vse naredit za mojega :duda:.
:nosecka:

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   2. mesec nosečnosti
15.6.2005 9:55:27   
Nannn
Jest sem bila na bolniski en teden ko sem bila noseca 6 tednov ker sem krvavela...bi mogla ostati se en teden pa sem sla delat...ne zdrzim doma...bi sla pa na bolnisko tam okoli 7 mesca ker mislim da se sele takrat zacnejo tezave in tezje prenasas sluzbo in vse skupaj...

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   2. mesec nosečnosti
15.6.2005 10:13:07   
Kety
Joly,

bolecina v krizu je od nosecnosti! Tudi pri meni se je zacela tako kmalu in se vedno traja, ampak je odvisno od dneva in kako lezim. To bolecino povzroca posteljica, ki verjetno lezi v krizu in bos svojega :duda: nosila bolj zadaj (v krizu). Meni je ful pomagalo plavanje in ga za te stvari tudi priporocajo, preden se zivec prevec prescipne. Bolecina pa se imenuje "nosecniski isias"! Lepo, ane!?

Naj te potolazim, da ne boli vedno, le vcasih je pa res hudo in kar ne mores vstat, ane. Vstajaj pocasi in iz boka. Scasoma bos ugotovila, v kateri pozi te kriz ne bo bolel. Jaz nisem smela lezat na hrbtu.

LP Kety

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   2. mesec nosečnosti
15.6.2005 10:26:44   
TVN
Do 30 dni (ker gre na stroške delodajalca) načeloma ni nobenega problema dobit bolniško (sicer je tudi odvisno od G, vendar ponavadi ne komplicirajo, ampak dajo predlog za B, ki jo potem tako ali tako napiše tvoj osebni zdravnik). Po 30 dneh neprekinjene bolniške pa se pojavijo problemi, ker B krije socialna. Morajo biti res zelo zdravstveno podprti razlogi (bolečine v križu, slabosti, itd. NISO resne težave), da ti potrdijo B. Jaz sem imela v 7. tednu prvi pregled pri G in ker sem rahlo krvavela iz materničnega vratu, mi je predlagala B za 14 dni. Potem kontrola in podaljšanje B še za 1 teden. Potem sem šla delat in ker sem spet rahlo zakrvavela, sem bila potem cel mesec (točno 30 dni) na B. Od takrat dalje pa redno delam in nameravam do nastopa dopusta in porodniške (v drugem tednu julija - jupi!).
Stvari na socialni so se zelo poostrile, včasih ni bil večji problem za nosečko, da je ostala na B, sedaj pa temu ni več tako. Težave morajo biti res zelo resne, pa še potem so redne kontrole B na domu (vsaj v Lj.). Je pa moje mnenje, da je pravzaprav pravi blagoslov, če nimaš večjih težav in lahko delaš praktično do konca. Jaz sem v tistem mesecu, ko sem bila doma, skoraj zgnila na kavču, pred Tv, ob branju knjig.... Kaj posebnega nisem smela delat, tako da je bil čisti dolgčas. Posebno še, ker sem se sicer počutila odlično.

Lepo nosečnost ti želim!

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   2. mesec nosečnosti
15.6.2005 10:54:45   
Grascakinja
Joj, to ni še nič... počak do 9. meseca, se ti bodo trenutne težave zdele mišja finka v primerjavi s finišem... :)-

Če ni resnejših zdravstvenih težav in je delovno mesto primerno za nosečnico, zdaj zelo zelo neradi dajejo na bolniško. Tudi sicer ti priporočam, kljub težavam delaj dokler in kolikor lahko, na bolniško pa pojdi ko je res potrebno.
Jaz sem delala do konca 7. meseca (potem pa 1 mesec dopusta in zdaj porodniška) kljub temu, da sem imela pred 1,5 leta tumor na materničnem vratu in konizacijo in kljub temu, da sem zaradi dolge vožnje (55km) bila upravičena do bolniške. Včasih je bilo res hudo, takrat sem šla za kak teden na bolniško, pa nazaj. Pa še tisti teden je bilo kap doma v luft gledat.
Vsak po svoje, sicer, ampak jaz ti svetujem, da poskusi normalno nadaljevat z življenjem in delom tudi med nosečnostjo.
Pa čim lepša naj bo! :rozica:

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   2. mesec nosečnosti
15.6.2005 13:29:23   
chips
OH ko bi mene kdo dal nazaj na bolniško:)-:)-.
Jaz sem bila v bolniški od 11.tedna in sicer me je za en mesec dal moj osebni zdravnik nato sem šla na pregled k G .Nisem imela večjih težav razen slabosti in bruhanje ki se je dogajalo kar pogosto.Ker pa delam v hitri prehrani (podobno Mcdonaldsu)nisem mogla več vohati pleskavic ,čevapčičev,itd...ni bilo druga kot da sem bila doma in čakala da minejo tisti zoprni tedni (glede slabosti seveda)!!!!Sedaj sem od 3.6. na dopustu in v ponedeljek grem nazaj v službo.Ampak nevem kako bo kaj šlo tam moram skoz 7-8 ur stati za pultom,mene pa križ začne boleti že po 30 minutah,ampak doma je fajn čker se lahko vležem pa še moj:love: me lahko mal zmasira .V službi bom pa lahko samo norela od bolečine!!:zmeden:
Sicer mi je rekel G da mi bolniška lahko pripada šele v 7. mesecu no bomo videli ko bomo tako daleč!!!

(odgovor članu Joly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?