TVN -> 2. mesec nosečnosti (15.6.2005 10:26:44)
|
Do 30 dni (ker gre na stroške delodajalca) načeloma ni nobenega problema dobit bolniško (sicer je tudi odvisno od G, vendar ponavadi ne komplicirajo, ampak dajo predlog za B, ki jo potem tako ali tako napiše tvoj osebni zdravnik). Po 30 dneh neprekinjene bolniške pa se pojavijo problemi, ker B krije socialna. Morajo biti res zelo zdravstveno podprti razlogi (bolečine v križu, slabosti, itd. NISO resne težave), da ti potrdijo B. Jaz sem imela v 7. tednu prvi pregled pri G in ker sem rahlo krvavela iz materničnega vratu, mi je predlagala B za 14 dni. Potem kontrola in podaljšanje B še za 1 teden. Potem sem šla delat in ker sem spet rahlo zakrvavela, sem bila potem cel mesec (točno 30 dni) na B. Od takrat dalje pa redno delam in nameravam do nastopa dopusta in porodniške (v drugem tednu julija - jupi!). Stvari na socialni so se zelo poostrile, včasih ni bil večji problem za nosečko, da je ostala na B, sedaj pa temu ni več tako. Težave morajo biti res zelo resne, pa še potem so redne kontrole B na domu (vsaj v Lj.). Je pa moje mnenje, da je pravzaprav pravi blagoslov, če nimaš večjih težav in lahko delaš praktično do konca. Jaz sem v tistem mesecu, ko sem bila doma, skoraj zgnila na kavču, pred Tv, ob branju knjig.... Kaj posebnega nisem smela delat, tako da je bil čisti dolgčas. Posebno še, ker sem se sicer počutila odlično. Lepo nosečnost ti želim!
|
|
|
|