Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 7.5.2009 8:39:14
|
|
|
|
špelin@
|
Kot bi opisovala moja starejšo hči. V vozičku se je želela peljat brez dretja šele pri 4,5 mesecih, ko ji je moja mami "silom prilike" malo dvignila naslon, da je lahko videla naokoli - od takrat je prav uživala. Bom pa zdajle povedala še eno pregrešno in "bad mama" idejo, ki pride v poštev, če ima tvoje dete dudko: lahko si nabaviš vetrovne kapljice ali kuminov sirup (načeloma proti, krčem, v praksi proti sitnobi), položiš v voziček, hop eno sladko kapljico na dudko, dudko v usta in šibaaaaaaaaaaj Ponoviš po potrebi. Za vse, ki se boste spotaknile ob omenjeno: ja, to sem delala tudi sama in ne, moja mlajša hči nima zato nič okvarjenih zobk, ker je bila takrat še brezzoba. Tudi "krči" so potem čudežno ponehali. Še kakšni ugovori? Ali pa nabavi sling oz. kaj podobnega, mogoče ji bo bolj odgovarjalo.
|
|
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 7.5.2009 9:23:08
|
|
|
|
Hope2
|
kaj pa čče ji je prevročče?. Si ne predstavljam, da bi 1,5 meseččnik žže vedel za svet okoli sebe . Probaj mogočče šše z kako igraččo, ki igra, tiste, ko imajo za spanje, ko jim iz riti nitko potegnešš
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.5.2009 9:25:02 >
|
|
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 7.5.2009 9:23:21
|
|
|
|
a.jda
|
Mi tud vetrovne kapljice uporabljamo za pomiritev 2-mesečnega dojenčka in je super. Škoda da jih nisem mela že pri prvem dojenčku ki je toliko prejokal.
|
|
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 7.5.2009 9:36:18
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: a.jda Mi tud vetrovne kapljice uporabljamo za pomiritev 2-mesečnega dojenčka in je super. Škoda da jih nisem mela že pri prvem dojenčku ki je toliko prejokal. Oh, tudi jaz se s tem strinjam, koliko hudega bi mi bilo prihranjenega... Je pa zanimivo, da sem za to finto izvedela, ko sem šla z mlajšo hčerjo na UZ kolkov in sem srečala na hodniku v zdr. domu našo zobozdravnico, ki se je ravno vrnila s porodniške. In mi je ona zaupala ta nasvet, ko je videla, kakšne borbe imam. Rekla je, da zobkom nič ne škodi, ker jih itak še nima, če bi jih imela, bi jih bilo pa treba res redno, temeljito in pogosto čistiti. Lahko si predstavjate, da je bila moja prva pot iz ZD v lekarno In potem prvi res sproščujoč sprehod po parku - tega občutka olajšanja ne bom nikoli pozabila.
|
|
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 7.5.2009 9:53:21
|
|
|
|
Pikica_82
|
Ja ja, tud mi ne gremo nikamor brez kuminovega sirupa
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 7.5.2009 10:28:20
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 7.5.2009 11:09:14
|
|
|
|
slovenka
|
Naša se tudi ni rada vozila pri tej starosti, eni dojenčki so ves čas spali v vozičku, ona pa non stop huda v vozičku. Tako da sva se bolj malo vozile. Potem nekaj časa se je rada vozila, ko pa je začela kobacati, pa spet ne, bi kar ona sama hodila. Sicer hodiva na sprehode, a se malo pelje, malo pa bi jo morala nest - zato si najraje sosedovo 8 letno pupo s sabo vzamem na sprehod, da mi občasno voziček potiska Ali pa gresta z atijem kar brez vozička okrog, on je močnejši in je mali super Ja, kapljice proti krčem smo pa tudi mi dajali običajno v vozičku. Namesto da bi ji dala po žlički, sem raje dajala po kapljicah na dudo
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 7.5.2009 13:51:01
|
|
|
|
pikapoka315
|
IZVIRNO SPOROČILO: a.jda Mi tud vetrovne kapljice uporabljamo za pomiritev 2-mesečnega dojenčka in je super. Škoda da jih nisem mela že pri prvem dojenčku ki je toliko prejokal. nam so tudi fuuuuul pomagale (ko še ni imel zobk seveda)... sploh na sprehodih... in po pravici povedano me je bilo kar strah, kako se bo odvadil (ker je bil navajen zaspati tako, da je dobil kapljico na dudo in je potem mirno zadremal v vozičku)... pa smo se brez problema odvadili , ker so ga ful začele zanimati druge stavri v vozičku... v parih dneh smo brez kapljic mirno vozičkali naokrog...
|
|
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 7.5.2009 14:42:47
|
|
|
|
glen
|
Naša zdaj že skoraj 5 letnica ni od rojstva dalje marala vozička,pa smo zamenjali ene 3-4 ker sem mislila da je mogoče razlog voziček pa ni blo nič bolje Tako da sem se sprijaznila in smo hodile ven v kak park pa sem jo mela v naročju,ko je pa zaspala pa je blo pol 2-3 ure o.k. v vozičku
|
|
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 7.5.2009 14:44:15
|
|
|
|
krfjolca
|
Mi smo tudi že pri prvem te kapljice pogruntali . Pri drugi sem jih nabavila že pred porodom in jih tudi povsod s sabo vzamem.
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 7.5.2009 16:23:00
|
|
|
|
lidijajenko
|
ojla. Mi smo imeli enak problem. Ugotovili smo da ji ne paše voziček, ker je imel trda mala kolesa in smo šli po makedamu ali kjer koli je pač bil pesek in ji ni pasalo da jo trese. Ko smo zamenjali voziček je blo kot da bi preklopil. Brez joka, nič. Prej tudi nikamor nismo prišli. Samo pri nas ni imela dude tako da nismo probali z kapljicami. lp
|
|
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 7.5.2009 20:56:28
|
|
|
|
rija
|
moj je bil enak, pomagalo pa je edino to, da sem ga 3-4 vzela ven, ga poujčkala, da je zaspal pa hop nazaj in potem je mogoče zdržal kakšno uro.....
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 7.5.2009 21:55:10
|
|
|
|
Najaa
|
Moji taprvi ni pomagalo nič, niti vetrovne kapljice, da bi jo pomirila. Šele ko sem jo začela kar v lupinici vozit na sprehode, je bila srečna. Tam okoli 2m. Pri mlajši pa mi je patronažna rekla, da naj jo tud v voziček dajem na bok in je res pomagalo. Zgleda, ji tako zelo paše.
|
|
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 12.5.2009 14:22:09
|
|
|
|
_andreja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: a.jda Mi tud vetrovne kapljice uporabljamo za pomiritev 2-mesečnega dojenčka in je super. Škoda da jih nisem mela že pri prvem dojenčku ki je toliko prejokal. Oh, tudi jaz se s tem strinjam, koliko hudega bi mi bilo prihranjenega... Je pa zanimivo, da sem za to finto izvedela, ko sem šla z mlajšo hčerjo na UZ kolkov in sem srečala na hodniku v zdr. domu našo zobozdravnico, ki se je ravno vrnila s porodniške. In mi je ona zaupala ta nasvet, ko je videla, kakšne borbe imam. Rekla je, da zobkom nič ne škodi, ker jih itak še nima, če bi jih imela, bi jih bilo pa treba res redno, temeljito in pogosto čistiti. Lahko si predstavjate, da je bila moja prva pot iz ZD v lekarno In potem prvi res sproščujoč sprehod po parku - tega občutka olajšanja ne bom nikoli pozabila. a te vetrovne kapljice prodajajo v vsaki lekarni??
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 13.5.2009 11:54:31
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: _andreja_ IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: a.jda Mi tud vetrovne kapljice uporabljamo za pomiritev 2-mesečnega dojenčka in je super. Škoda da jih nisem mela že pri prvem dojenčku ki je toliko prejokal. Oh, tudi jaz se s tem strinjam, koliko hudega bi mi bilo prihranjenega... Je pa zanimivo, da sem za to finto izvedela, ko sem šla z mlajšo hčerjo na UZ kolkov in sem srečala na hodniku v zdr. domu našo zobozdravnico, ki se je ravno vrnila s porodniške. In mi je ona zaupala ta nasvet, ko je videla, kakšne borbe imam. Rekla je, da zobkom nič ne škodi, ker jih itak še nima, če bi jih imela, bi jih bilo pa treba res redno, temeljito in pogosto čistiti. Lahko si predstavjate, da je bila moja prva pot iz ZD v lekarno In potem prvi res sproščujoč sprehod po parku - tega občutka olajšanja ne bom nikoli pozabila. a te vetrovne kapljice prodajajo v vsaki lekarni?? ne,koroške lekarne jih imajo
|
|
RE: 1,5 meseca stara sovrazi voziček 13.5.2009 15:32:42
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: spps IZVIRNO SPOROČILO: _andreja_ IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: a.jda Mi tud vetrovne kapljice uporabljamo za pomiritev 2-mesečnega dojenčka in je super. Škoda da jih nisem mela že pri prvem dojenčku ki je toliko prejokal. Oh, tudi jaz se s tem strinjam, koliko hudega bi mi bilo prihranjenega... Je pa zanimivo, da sem za to finto izvedela, ko sem šla z mlajšo hčerjo na UZ kolkov in sem srečala na hodniku v zdr. domu našo zobozdravnico, ki se je ravno vrnila s porodniške. In mi je ona zaupala ta nasvet, ko je videla, kakšne borbe imam. Rekla je, da zobkom nič ne škodi, ker jih itak še nima, če bi jih imela, bi jih bilo pa treba res redno, temeljito in pogosto čistiti. Lahko si predstavjate, da je bila moja prva pot iz ZD v lekarno In potem prvi res sproščujoč sprehod po parku - tega občutka olajšanja ne bom nikoli pozabila. a te vetrovne kapljice prodajajo v vsaki lekarni?? ne,koroške lekarne jih imajo Koroške, ja. Pa tudi Lekarna Sevnica ima svoje take kapljice. Drugače pa je uporaben tudi kuminov sirup, ki ga dobiš v vsaki lekarni.
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......