|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žolčni kamni
2.9.2007 15:55:03   
kemaga
v 8t nosečnosti so odkrili, da imam žolčne kamne. 
Je katera med nosečnostjo že doživela žolčni napad? In kako lahko nosečnici sploh pomagajo? Ste s etiste s kamni držale diete?

Hvala za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žolčni kamni
2.9.2007 16:10:29   
Anonimen
Moja sestra je imela en napad, ampak že bolj proti koncu nosečnosti. Nekaj časa se je potem držala diete, pa ne do konca. Ni se ji več ponovilo. Tudi pozneje, po porodu, ne.

(odgovor članu kemaga)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.9.2007 16:12:24   
Eviii
meni so žolčni kamenček odkrili med nosečnostjo. čisto po naklučju. sama sem imela namreč ledvični kamen. v 26. tednu me je zgrablo, da je blo hudo videt. sem letela v bolnico in bla not en teden. okoli mene sm mela skori vse ginekologe in urologa, pa internistko in radiologinjo. izvidi katastrofa. nafilali so me z vsemi možnimi žajbami, da me ni bolelo. pa infuzijo, ker sm bla popolnoma zdehidrirana. spila sem pa okoli 3 litre na dan. uz ledvic je pokazal, da mi je ena ledvica odpovedovala. k sreči se je ekipa odločla malo počakat pred operacijo (ki bi hkrati pomenla tudi cr in konc nosečnosti). kamen mi je zablokiral izvod vode iz ledvice. po par dneh sm uspela kamen spravit nazaj v ledvico. stanje se je umirilo. so mi pa rekli, da ne bo več dolga moja nosečnost... čez par tednos sem fasala res hudo vnetje ledvic. spet panika. pa nism šla v bolnico. dve serije antibiotikov so pomagale. pa čez par tednov spet panika. mene zvija za znoret. sem polulala kamen (12 mm dolg, vs nazobčan; ko sem ga nesla urologu, mi je reku, da bo zame porod mala malca). malo kasneje spet uz. mi najdejo 4 nove ledvične kamne in 1 žolčnega. in ne boš verjela, da se je moj sine rodil 6 dni čez rok. pa tko so mi vsi govorili, da ne bom donosila...
no, ko sem šla kasneje na pregled k urologu, sem ga malo povprašala za naprej. če ne bi mi teh kamenčkov malo izločli pred mojo naslednjo nosečnostjo. pa je reku, da nima smisla. ki itak moje telo proizvaja kamne s polno paro. je reku, če hočete, reskirajte. lahko se bo srečno izteklo, lahko ne. lahko pa ne tvegam in nikoli več na zanosim...
kar se pa diete tiče. probam ne jest mastno in slano (kar itak ne smem zaradi ledvičnih kamnov že dolgo let). pa tudi dojila sem dejana do 14. mesca, ampak diete za kamne pa nisem delala. mislim, da v nosečnosti in pri dojenju imamo ženske druge prioritete pred dietami.
upam, da sem ti kej pomagala.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu kemaga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.9.2007 17:13:25   
MamiBom
Jaz sem imela s tovrstnimi kamenčki težave pred nekaj meseci, ko o nosečnosti še nisem dosti razmišljala. So ti kaj povedali, kako veliki so?

Žal mi je, da imaš težave s tem.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.9.2007 17:47:06   
bamby
Mater Eviii, sem misila, da sem imela jaz hude probleme v nosečnosti s kamni, pa vidim, da moji niso bili senca ne pred tvojimi. Ne smem niti pomisliti, kaj vse si dala skozi user posted image .

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.9.2007 18:34:06   
kemaga
IZVIRNO SPOROČILO: MamiBom

Jaz sem imela s tovrstnimi kamenčki težave pred nekaj meseci, ko o nosečnosti še nisem dosti razmišljala. So ti kaj povedali, kako veliki so?

Žal mi je, da imaš težave s tem.

zravnik je rekel, da imam številne konkramente, velike do 1 cm. Kaj so to veliki al mali kamenčki?

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.9.2007 18:46:36   
MamiBom
Uh, to so pa že malce večji ... jaz sem imela velike 3-4 milimetre, zato so jih poimenovali "pesek v žolčniku". Ker so tako majhni, sem jih lahko normalno odpravila skozi žolčevod, pri temi pa bi najbrž bil potreben kak poseg ... Morala bi se malce posvetovati, kako bi se dalo še kako odpraviti.

Mislim sem v Ašičevih receptih brala, da je treba piti olivno olje. Prvih pet dni se ga vzame pred kosilom in pred večerjo po 2 žlici, drugih pet dni po 4 žlice, naslednjih 5 dni po 2 žlici - tako 14 dni. Slišala sem za primer možakarja, ki je s količino pretiraval in je vsak dan spil po kak deci olivnega olja, pa si je  menda 18mm kamenčke zmanjšal na 8mm. Lahko poskusiš, vendar bi se na tvojem mestu še s kom posvetovala, sploh ker ne vem če je v času nosečnosti to v redu.

Veliko uspeha ti želim user posted image

(odgovor članu kemaga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.9.2007 20:39:02   
Ilije
Malo pred dvojno črtico sem imela prve napade žolčnih kamnov. Bolelo je za znoret...
Potem pa so se ti napadi v nosečnosti kar precej zgostili, vsaj enkrat mesečno sem bila pri dežurnemu na protibolečinskih inekcijah. Dobra dva meseca pred PDP pa tudi hospitalizirana za par dni. Potem sem imela do poroda mir.
Ko sem pa prišla domov iz porodnišnice se mi je pa ponovno začelo, še posebej ob nočnem dojenju. Prve tri mesece sem ful slabo spala, saj skoraj ni bilo noči, ko me ne bi zagrabilo. Izgledalo je tako, da dojenje prav povečuje bolečino.
Štiri mesece po porodu sem bila operirana. Iz mene pa so izvlekli vsega skupaj par kamenčkov manjših kot centimeter. Še sedaj težko verjamem, da so bili to krivci za vse napadeuser posted image  
Sedaj v drugi nosečnosti in tudi vse od operacije dalje imam končno mir, ne glede na to kaj jem.
Naj še dodam, da v času prve nosečnosti in dojenja ni pomagala nobena dieta. Solate ali svežega sadja sploh nisem smela videt, kaj šele poskusit. In čeprav sem se pri hrani zelo pazila ni pomagalo.
Sem pa po operaciji izvedela, da baje pri žolčnih kamnih pomaga čaj iz brezovih listov. Če bi to vedela prej, bi ga zagotovo pila.

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?