Eviii -> RE: žolčni kamni (2.9.2007 16:12:24)
|
meni so žolčni kamenček odkrili med nosečnostjo. čisto po naklučju. sama sem imela namreč ledvični kamen. v 26. tednu me je zgrablo, da je blo hudo videt. sem letela v bolnico in bla not en teden. okoli mene sm mela skori vse ginekologe in urologa, pa internistko in radiologinjo. izvidi katastrofa. nafilali so me z vsemi možnimi žajbami, da me ni bolelo. pa infuzijo, ker sm bla popolnoma zdehidrirana. spila sem pa okoli 3 litre na dan. uz ledvic je pokazal, da mi je ena ledvica odpovedovala. k sreči se je ekipa odločla malo počakat pred operacijo (ki bi hkrati pomenla tudi cr in konc nosečnosti). kamen mi je zablokiral izvod vode iz ledvice. po par dneh sm uspela kamen spravit nazaj v ledvico. stanje se je umirilo. so mi pa rekli, da ne bo več dolga moja nosečnost... čez par tednos sem fasala res hudo vnetje ledvic. spet panika. pa nism šla v bolnico. dve serije antibiotikov so pomagale. pa čez par tednov spet panika. mene zvija za znoret. sem polulala kamen (12 mm dolg, vs nazobčan; ko sem ga nesla urologu, mi je reku, da bo zame porod mala malca). malo kasneje spet uz. mi najdejo 4 nove ledvične kamne in 1 žolčnega. in ne boš verjela, da se je moj sine rodil 6 dni čez rok. pa tko so mi vsi govorili, da ne bom donosila... no, ko sem šla kasneje na pregled k urologu, sem ga malo povprašala za naprej. če ne bi mi teh kamenčkov malo izločli pred mojo naslednjo nosečnostjo. pa je reku, da nima smisla. ki itak moje telo proizvaja kamne s polno paro. je reku, če hočete, reskirajte. lahko se bo srečno izteklo, lahko ne. lahko pa ne tvegam in nikoli več na zanosim... kar se pa diete tiče. probam ne jest mastno in slano (kar itak ne smem zaradi ledvičnih kamnov že dolgo let). pa tudi dojila sem dejana do 14. mesca, ampak diete za kamne pa nisem delala. mislim, da v nosečnosti in pri dojenju imamo ženske druge prioritete pred dietami. upam, da sem ti kej pomagala.
|
|
|
|