|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   že dobre 3 mes.odklanja GH
15.4.2009 0:41:05   
ČebelicaMaja
Zaradi kislega refluksa smo GH začeli uvajati že pri 4 mesecih, sprva je nekako (zelo, zelo počasi) še šlo, po enem mesecu pa konec... ne, ne in ne in se mi zdi, da je vedno slabše... zdaj smo stari 7,5 in ravno danes je mogoče pojedla 5 žličk GH... pljuva, joka, dviguje se ji, se davi, hoče bruhat, potem sledi zapiranje ustk in ni variante, da bi ji še kaj notri pripeljalauser posted image ... smo poskisli na lep način, potem je P  in na gastro rekla, naj jo kar malo posilimo, pa ne gre... sem si govorila, ok-še ni pripravljena, ampak je vedno slabše in sploh ne vem, kaj narediti...sem šla kupit najboljša jabolka, banane, jogurte, bio korenček, iz juhce, na tak in drugačen način- NE, NE in NE... noče... ne sladko, ne slano, ne popraženo... bog ne daj, da so koščki, potem se ji dviguje in začne jokat in konec za tisti dan-se ji zameri in se dere že, ko jo začneš dajat v stolček...

... a mi sploh še kaj preostane... ker nisem vajena takih težav- prva je bila jedec in nikoli nismo imeli takih problemov...ta ima pa že tako nizko težo, poliva še vedno in že zaradi zdravja bi morala jest več GH ona pa NOČE in pika.

aja, pa tudi to somi povedali na gastro, da mora en okus 8x probat, da ga "posvoji", ma naša ga je 200x, pa ga ni osvojila...pa sej enkrat mora začet GH jestuser posted image user posted image

kak predlog, kaj še lahko naredimo? hvala.

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: že dobre 3 mes.odklanja GH
15.4.2009 6:36:06   
Anonimen
kaj pa ce bi jo poizkusila sadje in zelenjavo zmiksat, u bistvu naredit malo bolj gosto juho(samo zmiksano) in ji dala v steklenicko, da se ne bi po zlicki matrale
alpa recimo sadne napitke, da zmesas sadje z mlekom, pa das to v steklenicko?
tko sem jaz dajala kak cokolino, pa kako juho. malo povecala luknjico na cuclju in sta ful pila.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
15.4.2009 12:15:32   
bskrle
Tudi jaz sem pomislila na flaško in povečano luknjico.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.4.2009 13:56:16   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Tudi jaz sem pomislila na flaško in povečano luknjico.
 Pri nas tudi to ni delovalo. Enostavno smo imeli vsak obrok bitke. Malo se je izboljšalo, ko smo pogruntali, da hoče hrano v koščkih. Vendar je bil še vedno vsak obrok prava mora. Če danes pogledam nazaj, je to prav gotovo tudi posledica siljenja, ki so nam ga prav tako svetovali na gastro zaradi refluksa. Naša je sicer začela z GH pri skoraj 6-ih mesecih, vendar zato, ker je bila rojena 1,5 meseca prezgodaj. Pri slabih 7-ih mesecih je na gastro skor padla v nezavest, ko sem ji povedala, da še vedno 3x na dan dobi flašo, da bi morala kao imeti 5 gostih obrokov na dan user posted image . Ja, naša pupa pa še enega ni zmogla pojesti. user posted image  Zaradi tega sem šla tudi k psihologinji, ki mi je svetovala, naj med hranjenjem pupo zamotimo z igro. In, kadar nam je to uspelo, je tudi nekaj uspela pojesti. So pa seveda obroki trajali tudi po uro ali več. Nad toplo hrano je še sedaj začudena, ker je bilo zmeraj že vse mrzlo, preden je ona kaj spravila v usta user posted image user posted image user posted image . No, naj te še malo potolažim: sicer še danes težko sedi v stolčku in pridno jé - to so res izjeme, ampak jé pa vseeno, pač večkrat po malo. Sem jo pa danes prišla iskat v vrtec po kosilu (bila je šele drugič tam na kosilu), pa so vse vzgojiteljice hitele govoriti, da sploh ne morejo verjeti, koliko je pojedla, da hoče pač jesti sama, ampak da poje pa res veliko user posted image user posted image   Pa še en nasvet: pri nas se je definitivno stanje izboljšalo, ko sem se jaz sprijaznila s tem, da bo pač še nekaj časa tudi na flaši, pa čeprav smo bili zaradi tega vsi pobruhani.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.4.2009 15:06:41   
AnciM
Pri nas se je tudi stanje izboljšalo, ko sem se jaz sprijaznila, da se ne splača matrat in da naj obvelja njegova. Sicer ni bilo nikoli tako hudo kot opisujeta vidve, ampak ima tudi svoja obdobja. Mojemu je tudi zelo pomagalo, da je vsak obrok dobil tudi flašo. Recimo 3 žličke GH, več ni hotel odpret ust, ostalo pa AM. Potem pa naslednji obrok isto. Saj ko pa nazaj pogledaš, pa ugotoviš, da je še kar veliko GH spravil v usta. Počasi in brez siljenja. Da se mu ne bi slučajno ravno to siljenje priskutilo in posledično ne bi maral GH.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.4.2009 9:12:45   
ČebelicaMaja
IZVIRNO SPOROČILO: Tisana

Pri slabih 7-ih mesecih je na gastro skor padla v nezavest, ko sem ji povedala, da še vedno 3x na dan dobi flašo, da bi morala kao imeti 5 gostih obrokov na dan user posted image . Ja, naša pupa pa še enega ni zmogla pojesti. user posted image

Mi smo imeli prejšni teden kontrolo- še dobro, da sem samo rekla, da GH ne sprejema dobro in nisem povedala, da je še za vse obroke na mleku...grozno, res, jaz tud za en obrok ne spravim GH skupaj v celem dnevu...pa sem poskusila z igro,mah z vsem, samo s flašo ne, ker bi rada, da je gosto hrano zaradi polivanja, če ji dam flšo z juho, je spet isti šmorn- nam namreč izredno pomaga GH in kadar jo pač je, res ne poliva in celo lahko telovadiva, drugače pa še fizioterapevtskih vaj ne morem izvajat z njo, ker takoj poliva in jo začne matrat kislina-imava potem pokvarjen cel danuser posted image

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.4.2009 10:42:15   
polma
Živijo!

Nimamo teh težav, HB.
Sem pa pomislila, če bi ji dala kos kruha v rokico-jaz sem začela s črnim koroškim, je pa imel zobke, to je res prednost pri nas. ampak imel je pa 7,5 m.  Mogoče je hruh slaba tolažba, pa vsaj tekočina ni. Nač je zaradi zobkov pri 8m prešel na "samohranjenje". vse je sam in mamo tako svinjarijo po obrokih, da dol padeš.
Pa še na to sem pomislila, da bi jo meli zraven v stolčku, da vas gleda kako jeste. In potem, mogoče po par dneh, se umiri in bo hotela probat hrano.
Sicer pa poskusi odmislit da ne je. to pa vem, da je težko! refluks smo HB prerasli ampak fizio vaje so pa pri na sprava muka. In, kadar sem nesrečna ker ni napredka, to čuti tudi mali in še bolj nagaja med vadbo.

Upam, da se uredi user posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 7
16.4.2009 10:45:29   
polma
Aja, pa še to- našemu "bivšemu" refluksarju  kak dan jogurti delajo kislino in poliva, še vedno-mogoče jogurt ni ok. Obožuje pa mozzarelo in neko dimljeno mozzarelo iz merkatorja, ki ni fejst slana. ampak, kot rečeno, z zobki se to da. Nekaj sem še hotla...mah, upam da se kasneje spomnim user posted image

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.4.2009 11:43:38   
afnica mala
Živjo

mogoče se spomniš, sva se dopisovali glede refluksa?

Neli je tudi imela obdobje, ko ni hotal jesti ne sadja, ne zelenjave. Prejšnji teden sem ji en dan naredila 5 stvari, vsake je pojedla par žličk in v jok. Šele bananino kašico je pojedla cca 60ml.
Moja še vedno poliva (zato je tudi precej manj na trebuščku), ponoči ji še vedno dajemo mleko, zdaj je ne zbujava, zdaj ga želi samauser posted image

Naj bi pojedla vsaj 150 ml Gh, pri nas ni šans, 100ml je maximum, potem pa ji čez pol ure še enkrat dam. Tako, da obroke jemo po 1h uro, pa skoz jo moram animiratm redko kateri obrok, da ji ne pojem, bingljam z igračkami, ji vsiljujem žličko. Uglavnem, skoraj vsak obrok je boj. Vem pa kako zgleda obrok, ko niti to ne pomaga- ko ima usta striktno zaprta in lohk delaš kar hočeš, pa ne odpre lepih ustec. Ji pa še ne dajem niti glutena, niti mlečnih izdelkov. Bom dr. vprašala za nasvet.
Mi pa imamo kontolo na gastru v ponedeljek. Je prejšnji mesec dr. rekel, če se ne bo več zredila, da bo ostala v bolnici. Upam, da bo tokrat dovolj.
Koščki- jaz ji moram ful spasirat, drugače zbruha.

Upam, da se vam hranjenje ćimprej izboljša, ne bom ti rekla, da se ne sekiraj, to si tud sama govorim, pa ne pomaga. Si pa rečem, a bo tako šla mimo vsa porodniška, ko jo bom silila s hrano in ji težila z žlico.

Srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 9
16.4.2009 15:02:35   
simat
Pri nas podobno, isto kisli refluks in animacija, no pa saj veste, smo imeli kontrolo pri dr. na kliniki ker kakšnih 14 dni ni dobro jedla le 100 g na obrok pa še to čez zaprta usta, pa so nam povečali dozo ranitala na 20 mg 2 na dan pa je malo bolje, tako da poje od 120-200 g, včasih hitro včasih pa traja da mi že 3x pokrov odpihne, redimo se pa po polžje 7 mesecev, 6,8 kg, približno 400-500 g na mesec, jaz sem kar zadovoljna, če bo tko bo še dobr, čeprav težijo vsi da je prelahka.

Pri nas jemo samo par vrst hrane, brekve, banane, krompir, korenje, bučke, skuta, pa lino na vse načine, novih okusov sploh ne sprejema. Ugotovila sem, da ima najraje to, pa naj je breskvo vsak dan.

Od kolegice je punčkaod 7,5 m čokolino, ampak samo čokolino, zdaj je stara 3 leta pa poje še kakšen piškot in to je to, pa kar raste.

Saj vem, da to ni nobena tolažba, ker je vsak obrok borba, mene je še vedno strah pred vsakim obrokom kaj bo, a bo jedla a ne bo.

Mi je pa moja babica, e pravi od Nine prababica rekla, veš kaj če smo otroci v internaciji (ona je bila namreč v auschwitzu - ma ne vem kako se napiše) zrasli bodo tudi tile kislčki, je pa hudo vem, in samo tisti ki je to dal čez ve kako je, meni tast še danes ne verjame, misli da ne znam otroka nahranit.

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Ime
daisy87

Katero ime za deklico bi vi izbrali?

Mia (25%)

Ema (42%)

Tereza (6%)

Kaja (27%)

Število vseh glasov: 175

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!