|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Živeti v Kranju ali na Vrhniki
2.4.2012 16:05:35   
okaidi
Z družino se nameravamo seliti iz Ljubljane, ker nam finančno ne znese nakup primerne nepremičnine v prestolnici.  Z moje strani je bila prva izbira Kranj, ker mi je preprosto všeč kot mesto (pa tudi sicer me vleče na Gorenjsko), mož pa ima pomisleke glede Kranja in Kamnika, ker naj bi bila na slabem glasu (kriminaliteta, itd.). Po drugi strani poznava nekaj družin, ki so zadovoljne z življenjem na Vrhniki in v Logatcu in tudi mož bolj navija za ta konec.

Kakšne izkušnje imate tisti, ki živite v Kranju ali na Vrhniki (tudi Kamnik, Škofja Loka, Logatec,..) - predvsem z vidika primernega okolja za otroke - vrtec, šola, izvenšolske dejavnosti? Kar se tiče Kranja - če ima kdo izkušnje z različnimi predeli Kranja - Planina, Zlato polje, Drulovka, Struževo? Kateri predeli so mirni, blizu narave, prijetni za življenje?

Vesela bi bila kakšne informacije.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Živeti v Kranju ali na Vrhniki
2.4.2012 16:22:29   
misa4
Mi smo šli pred tremi leti v iz Medvod v Postojno, Kranj se mi ne dopade, v škofji Loki sem pa odraščala in ne grem več nazaj. Iz Postojne do Ljubljane pol ure, iz Medvod do Ljubljane Prav tako ali še več ko je gužva. Se mi dopade ker imam tu prav vse trgovine, če so pa večji nakupi pa v Koper ali Ljubljano. Aja pred nepremičnine so bistveno cenejše kot okolica Lj. zato smo se selili, zdaj pa ne vem ali se je kaj podražilo. je pa polno Ljublančanov tu.

(odgovor članu okaidi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.4.2012 19:02:32   
lotkla
Okaidi, jaz sem živela na Kokrici pri Kranju. Super. Tudi Mlaka in Ilovka sta zelo mirni. Na Kokrici je vrtec, OŠ do 4.razreda, trgovina, 3 gostilne in picerija, na Mlaki imaš tudi lekarno, pekarno, privat zobarja, mesarijo... pa še kaj se najde. Do samega centra Kranja (npr.ZD) imaš 5 minut iz vseh naštetih vasi, pravtako do avtoceste, cca. slabih 10 min pa do večjih centrov (Qulandia, Tuš planet, ONC, Hipermarket Mercator, Obi, Baumax...
Od tvojih naštetih predlogov sta ok Struževo in Drulovka. Uredu so tudi Predoslje in Visoko.

Definitivno na Gorenjskouser posted image

(odgovor članu okaidi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.4.2012 19:47:30   
Katjuska986
Jz sem v bližini Kranja - sicer vas in je super. Moja mama pa živi v bloku na zlatem polju pa je tudi ok. Kot pa so ti napisale Kokrica je super,...

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.4.2012 20:05:43   
tintin
Jaz sem priseljena Kranjčanka. Tukaj že 8 let. Vseskozi živiv/živimo na Planini. Začela sva v najemnem stanovanju na Planini 2, sedaj smo v nižjem, starejšem bloku na Planini 1. Kakorkoli se Planina "grozno" sliši, moram reči, da je sploh tukaj kjer živimo sedaj (čisto na robu naselja, naša najbližja soseda sta vrtec in šola, res gremo v copatih skoraj...) je totaln mir. Ker so tu vrtci in šola je zraven peš cona (brez avtomobilov), veliko je zelenja (pač stari del naselja, kjer se še ni "basalo" blokov enega zraven drugega), težav s parkiranjem nimamo (parkirišče pred blokom), cena stanovanja sicer ni bila ravno nizka, ampak v primerjavi z Lj. zagotovo nižja....Skratka meni je čisto všeč, posebej všeč mi je to, da smo 10 min stran od mesta (peš), vse je na dosegu roke, pa tudi javni prevoz do lj. je ok.

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.4.2012 20:14:59   
ČebelicaMaja
Jaz sem živela v Kranju pa tudi na Vrhniki. Moram pa povedati, da mi je bistveno bolj všeč Vrhnika in Logatec- kot Gorenjska. V Kranju je ogromno snobizma pa bolj so zaprti ljudje, pa grozen je njihov mestni promet- ker recimo otrok iz Mlake do Kranja rabi prevoz, avtobus gre pa ful redko, zato ga moraš stalno vozit nekam. Četudi ima dejavnosti v Kranju, ga voziš, razen če prav v Kranju živiš. Pa zelo je malomeščanski. Vrhnika je pravzaprav vas, a je izredno prijetna, narave imaš veliko, imaš lep nov vrtec, novo šolo, glasbeno šolo, ljudje so prijazni pa blizu je do Ljubljane. Logatec je pa še bolj prijazen, imaš tudi vse na dosegu (peš), vendar pa boš morala kasneje, za kake posebne dej. otroka vozit v Ljubljano ali Postojno... ljudje so pa tu še bolj prijazni in fajn. Pa na Šentjoštu imaš otroško smučišče v Logatcu pa Skirco, pa bazen je v Logatcu, otroci so še zelo pristni... je pa kar daleč iz Ljubljane, moram rečt, da ne vem, kako nekaterim uspe priti iz Postojne v pol ure, ker jaz sem iz Vrhnike zjutraj, ko je gneča, rabila 40 min. do službe v Centru. Do Logatca rabimo kadar je cesta prazna 40 min.
Težko se je odločit priznam. So pa res cene kar visoke Na Vrhniki in Logatcu, v samem Kranju tudi, ven iz Kranja po vaseh še gre, ampak je potem takoj prevoz problem. Mi smo imeli takrat vsi po vrsti frčke (avtomatike), danes ga svojemu otroku za noben denar ne bi kupila, je preveč norcev na cestah. tako da... lahko rečem samo srečno, sem bila v enaki dilemi kot ti, a nama je ratalo najti hišo v Ljubljani... še vedno pogrešam pridih podeželja, ampak križev in težav z vožnjami pa prav nič...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu lotkla)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.4.2012 20:25:35   
ČebelicaMaja
Drugače pa tako... primeren okoliš je vse našteto, povsod je veliko mladih družin, sploh v novonastalih naseljih. Šole so povsod čisto fajn, vrtci tudi, vse je pribl.enako oddaljeno od Lj., vsi našteti kraji imajo telovadnice, glasbene šole, dosti dejavnosti, knjižnice, je pa res Kranj še največje mesto od teh... odvisno tudi kaj iščete... na tvojem mestu bi pač gledala za nepremičnino v vseh všečnih krajih, ker take enote, ki ti bodo všeč, bodo kvalitetne in imele ustrezno ceno bodo sila redke...potem boš pa sama videla, ali te bo neprem. potegnila ali ne...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2012 8:44:06   
okaidi
Hvala za odgovore.

Saj drži, da je odvisno tudi, kje dobiš takšno nepremičnino, ki ti ustreza, ampak se mi zdi, da je tudi glede tega še največ ponudbe v Kranju. Se pravi, Struževo in Drulevka naj bi bila v redu. Pa Planina tudi.

Tudi jaz poznam Ljubljančane, ki se selijo v Postojno, izgleda, da je postala aktualna. O Logatcu in Vrhniki tudi slišim samo pozitivne komentarje. Sicer meni celotna Notranjska ni čisto nič pri srcu (ne morem pomagati), ampak če so ljudje res prijazni, je mogoče vredno razmisleka.

Pri manjših krajih je lahko še hitreje moteče, če se ne navadiš nanje. Škofja Loka je recimo meni takšno pravljično mesto, ne vem pa, kako je živet tam. V vsakem primeru se mi zdi, da je tveganje večje, če greš v manjši kraj.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2012 8:55:04   
sunprincess
Še en glas za Vrhniko. user posted image Imaš vse na dosegu roke, Ljubljana bližje, kot iz Kranja,..aja, pa še morje imaš bližjeuser posted image NE vem, meni je Vrhnika prirastla k srcu, pa sem 30 let živela v Ljubljani.

(odgovor članu okaidi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.4.2012 11:00:25   
Izabelina
js sm se preselila iz Ljubljane v Škofjo Loko... razn tega, da pač pogrešam Ljubljano, ker sm tm živela vse svoje življenje in da imam tam vse prijatelje je Škofja Loka idealno mesto...

vse je ful lepo urejeno, vse maš 4 min odaljenosti peš, takoj si v naravi ali pa v centru na kavici, imajo glasbeno šolo, plesno šolo, bazen, vrtce, šole, knjižnico, nakupovalno središče (hofer, lidl, merkur, tuš, merkator, mana, tako, kik) skratka vse... zlo razvite športne dejavnosti, ful lepo urejena otroška igrišča v vseh naseljih (groharjevo, partizanska, podlubnik) - npr. pri nas hišnik vsako jutro (!) pograbi in prekoplje otroški peskovnik, pomete otroška igrala in tako naprej...

potem maš tut "alternativo" rdeča ostriga, skate park...

no evo sami plusi za Škofjo Loko user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu okaidi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.4.2012 13:10:05   
tintin
haha, moj mož dela v Šk Loki (prav v mestu) in je ves happy ko prestopi mejo v Kranj:))

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.4.2012 17:12:28   
Poka
Včasih sem imela fanta iz Kranja in mi je bilo OK - sem se mislila tja preselit, tudi enkrat s sedanjim, ampak sva šla takrat potem na Bled. Zdaj, ko sem pa sama bila pred to odločitvijo, sem pa izbrala vas - ker sem sicer tudi iz večjega mesta. In kar se tiče otrok jih nočem v mestu vzgajat - tu se mi zdi, da bodo lahko odraščali kot sem jaz, v naravi in malo bolj svobodno - ni te toliko strah jih spustit ven brez nadzora... Edino kar pogrešam - do kake večje trgovine je ene 14 km... in do fitnesa, bencin je pa drag, zato gledam, da vsak delam v kakem večjem mestu in grem sproti.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.4.2012 21:11:36   
dayya
Vsako mesto ima kraj kjer kdo ne bi živel, v vsak kraju je naselje kjer živijo pretežno ljudje iz bivših republik ....
recimo Kranj ...Planina, Škofja Loka ... center in naprej ( s tem nimam namena nikogar žalit, tudi sama imam prijatelje med njimi in to zelo vredu, se pa lažje opredeliš glede prebivalstva v katerega prideš) ,..... dokaj solidna naselja v Kranju so Šorlijeva, Šenčur, Drulovka, V ŠL pa Frankovo naselje
Vrhnike ne poznam, sem se pa tudi jaz pol leta nazaj odločala kam ali ostati na Gorenjskem ali se prestaviti kam v bližino LJ možnost je bila vse do Vrhnike, po ogledih v različnih letnih časih in vremenskih razmerah smo se odločili ostati na gorenjskem, kjer megle skoraj da ni, šli bomo kar do Radovljice in si tudi v dobri pol uri v LJ.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.4.2012 8:38:19   
tintin
ja, planina je zelo multikulturna. Rabiš svoj čas da se navadiš, ampak počas pol ugotoviš, da je čist ok. Sploh če si tkole na robu naselja kot mi. Čeprav je po svoje hecno, da največji zateženci/čudaki pri nas v bloku so slovenci:S

(odgovor članu dayya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.4.2012 8:38:54   
tintin
drugač pa šorlijeva v kr niti ni tko zlo "slovenska" - veliko albancev.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.4.2012 8:53:43   
pety78
Navijam za Gorenjsko. Tudi mi smo se preselili iz Ljubljane. Sicer še malo naprej iz Kranja in moram povedati, da sem se takoj navadla. Gorenjska mi je prelepa, veliko možnosti imaš za pohajkovanje. Ej, pa blizu imaš Avstrijo. user posted image user posted image
Drugače imam pa jaz cca 35 minut iz Tržiča do LJ. Se vozim vsak dan v službo. Iz Kranja si pa še hitrej. Pa ni take gužve kot iz vrhniškega konca.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.4.2012 14:49:21   
Luns
Kar se prometa tiče iz Vrhnike si v Ljubljani v 20 min. Pred uvedbo vinjet je bla gužva ker je cela notranjska hodila na AC na Vrhniki, sedaj pa tega ni več. Tako da je celo nek znanec ugotovil da je prej v službi in doma iz vrhnike kot prej ko se je vozil na drug konec lj.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.4.2012 14:58:08   
benika
Mi smo iz Stražišča pri Kranju. V naravi, ravno prav oddaljeni od mesta, a hkrati dovolj blizu. Pod hišo je železniška postaja, 100m stran avtobusna. imamo pošto, banko, gostilne in bare, trgovine, vrtnarijo, cvetličarno (kmalu tudi slaščičarno)...skratka ne potrebujemo ničesar več. pa mir je.

(odgovor članu Luns)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.4.2012 16:21:57   
scorpiogirl

IZVIRNO SPOROČILO: dayya

Vsako mesto ima kraj kjer kdo ne bi živel, v vsak kraju je naselje kjer živijo pretežno ljudje iz bivših republik ....
recimo Kranj ...Planina, Škofja Loka ... center in naprej ( s tem nimam namena nikogar žalit, tudi sama imam prijatelje med njimi in to zelo vredu, se pa lažje opredeliš glede prebivalstva v katerega prideš) ,..... dokaj solidna naselja v Kranju so Šorlijeva, Šenčur, Drulovka, V ŠL pa Frankovo naselje
Vrhnike ne poznam, sem se pa tudi jaz pol leta nazaj odločala kam ali ostati na Gorenjskem ali se prestaviti kam v bližino LJ možnost je bila vse do Vrhnike, po ogledih v različnih letnih časih in vremenskih razmerah smo se odločili ostati na gorenjskem, kjer megle skoraj da ni, šli bomo kar do Radovljice in si tudi v dobri pol uri v LJ.

če že govorimo o multikulturnosti ... Frankovo je najbolj tako naselje v Šk.L user posted image meni je najbolj všeč Groharjevo, Partizanska tud ni slaba, no, v Podlubniku je na določenih mestih tud kar zeleno ... se pa kar strinjam z Izabelino - vse imaš v bližini, tudi naravo.

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu dayya)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.4.2012 22:39:22   
Deklica z vžigalica
Tintin,

se pridružujem tvojemu mnenju in zelo razumem občutke tvojega možauser posted image .
Precej let sem živela v Kranju, tudi na Planini, in res je, da ljudje govorijo različne jezike, a so tolerantni, prijazni, naklonjeni in pustijo te pri miru, ti pa priskočijo na pomoč, če je potrebno. "Pasti" in kriminala ni nič več in nič manj kot v ostalih "idiličnih" krajih, prednost je celostna infrastruktura in hkrati krasna okoliška narava, in kar je meni osebno zelo pomembno - svetovljanskost in mentaliteta ljudi.
Zdaj živim v Škofji Loki, v menda "elitni soseski", ne rečem, okolje je vzpodbudno, manj urbanistično in nacionalno bolj homogeno kot Planina... a malomeščanski okvir, ki ga zavedni Ločani ne zmorejo preseči, je precej izrazit. Obrekovanje, "kukanje izza zaves", pometanje tujih pragov, nepotrebno vtikanje v tuja življenja... je na dnevnem redu...
Avtorici teme torej iz izkušenj povem, da je življenje v Kranju - lokacija niti ni tako pomembna, prijetno!

LP

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
4.4.2012 23:29:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu benika)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
5.4.2012 13:04:05   
benika

IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA

Meni je Vrhnika neprimerno bolj prijazna, urejena in infrastrukturno neprimerno bolje urejena kot Kranj.

A da je? Po čem pa to sklepaš? Mislim, v čem so take blazne razlike?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.4.2012 13:28:26   
scorpiogirl

IZVIRNO SPOROČILO: Deklica z vžigalica

Tintin,

se pridružujem tvojemu mnenju in zelo razumem občutke tvojega možauser posted image .
Precej let sem živela v Kranju, tudi na Planini, in res je, da ljudje govorijo različne jezike, a so tolerantni, prijazni, naklonjeni in pustijo te pri miru, ti pa priskočijo na pomoč, če je potrebno. "Pasti" in kriminala ni nič več in nič manj kot v ostalih "idiličnih" krajih, prednost je celostna infrastruktura in hkrati krasna okoliška narava, in kar je meni osebno zelo pomembno - svetovljanskost in mentaliteta ljudi.
Zdaj živim v Škofji Loki, v menda "elitni soseski", ne rečem, okolje je vzpodbudno, manj urbanistično in nacionalno bolj homogeno kot Planina... a malomeščanski okvir, ki ga zavedni Ločani ne zmorejo preseči, je precej izrazit. Obrekovanje, "kukanje izza zaves", pometanje tujih pragov, nepotrebno vtikanje v tuja življenja... je na dnevnem redu...
Avtorici teme torej iz izkušenj povem, da je življenje v Kranju - lokacija niti ni tako pomembna, prijetno!

LP

ne rečem, da podčrtanega v Škofji Loki ni, ampak jaz res ne opazim, da bi bilo tega veliko. No, tudi moti me ne ... če se komu zdi blazno zanimivo opazovati naše življenje pa se z njim ukvarjati, pa naj, mene to nič ne boli, nič mi ne vzame ... meni je tudi v Škofji Loki okolica fajn user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Deklica z vžigalica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
9.4.2012 14:38:32   
Katy78
Tudi jaz sem priseljena Kranjčanka, stanujemo na Planini 2. Od začetka sem bila malo skeptična glede miru, ker je Planina kao na slabem glasu, ampak sem bila potem prijetno presenečena. Tukaj imamo neverjeten mir, tako okoli bloka kot znotraj bloka samega, sosedov praktično ne slišim. Glede na to, da imamo podzemno garažo, jih tudi vidim bolj malo, še največkrat koga srečam čez vikend, ko gremo s tamalim ven. Vse imam na dosegu roke, do vrtca 5 min. peš, isto do šole, peš grem do zdravstvenega doma, Qlandie, Tuša, Hipermarketa, zraven imam pošto, lekarno, za blokom pešpoti in veliko otroško igrišče in velik hrib za zimsko sankanje. Meni pač veliko pomeni, da imam vse na dosegu roke, da mi ni treba za vsako malenkost se vsesti v avto. Ko sva se preselila, sem bila prepričana, da so te pešpoti in igrišča vsaj v toplejšem vremenu polna ljudi, pa sploh ni tako, nikjer ni nobene gužve. Do AC imam manj kot 5 minut, kar mi ogromno pomeni, ker se vozim v službo v Ljubljano. Res je, da je v Kranju ogromno priseljencev (itak jih najdeš povsod) ampak jaz do zdaj nisem imela nobene slabe izkušnje in to je tisto, kar šteje. Sami po sebi me ne motijo, so ljudje, kot vsi ostali, in če me pustijo pri miru, je meni vseeno, od kod prihajajo in kakšen jezik med seboj govorijo.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 9.4.2012 14:40:16 >

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?