ČebelicaMaja
|
Jaz sem živela v Kranju pa tudi na Vrhniki. Moram pa povedati, da mi je bistveno bolj všeč Vrhnika in Logatec- kot Gorenjska. V Kranju je ogromno snobizma pa bolj so zaprti ljudje, pa grozen je njihov mestni promet- ker recimo otrok iz Mlake do Kranja rabi prevoz, avtobus gre pa ful redko, zato ga moraš stalno vozit nekam. Četudi ima dejavnosti v Kranju, ga voziš, razen če prav v Kranju živiš. Pa zelo je malomeščanski. Vrhnika je pravzaprav vas, a je izredno prijetna, narave imaš veliko, imaš lep nov vrtec, novo šolo, glasbeno šolo, ljudje so prijazni pa blizu je do Ljubljane. Logatec je pa še bolj prijazen, imaš tudi vse na dosegu (peš), vendar pa boš morala kasneje, za kake posebne dej. otroka vozit v Ljubljano ali Postojno... ljudje so pa tu še bolj prijazni in fajn. Pa na Šentjoštu imaš otroško smučišče v Logatcu pa Skirco, pa bazen je v Logatcu, otroci so še zelo pristni... je pa kar daleč iz Ljubljane, moram rečt, da ne vem, kako nekaterim uspe priti iz Postojne v pol ure, ker jaz sem iz Vrhnike zjutraj, ko je gneča, rabila 40 min. do službe v Centru. Do Logatca rabimo kadar je cesta prazna 40 min. Težko se je odločit priznam. So pa res cene kar visoke Na Vrhniki in Logatcu, v samem Kranju tudi, ven iz Kranja po vaseh še gre, ampak je potem takoj prevoz problem. Mi smo imeli takrat vsi po vrsti frčke (avtomatike), danes ga svojemu otroku za noben denar ne bi kupila, je preveč norcev na cestah. tako da... lahko rečem samo srečno, sem bila v enaki dilemi kot ti, a nama je ratalo najti hišo v Ljubljani... še vedno pogrešam pridih podeželja, ampak križev in težav z vožnjami pa prav nič...