Katy78 -> RE: Živeti v Kranju ali na Vrhniki (9.4.2012 14:38:32)
|
Tudi jaz sem priseljena Kranjčanka, stanujemo na Planini 2. Od začetka sem bila malo skeptična glede miru, ker je Planina kao na slabem glasu, ampak sem bila potem prijetno presenečena. Tukaj imamo neverjeten mir, tako okoli bloka kot znotraj bloka samega, sosedov praktično ne slišim. Glede na to, da imamo podzemno garažo, jih tudi vidim bolj malo, še največkrat koga srečam čez vikend, ko gremo s tamalim ven. Vse imam na dosegu roke, do vrtca 5 min. peš, isto do šole, peš grem do zdravstvenega doma, Qlandie, Tuša, Hipermarketa, zraven imam pošto, lekarno, za blokom pešpoti in veliko otroško igrišče in velik hrib za zimsko sankanje. Meni pač veliko pomeni, da imam vse na dosegu roke, da mi ni treba za vsako malenkost se vsesti v avto. Ko sva se preselila, sem bila prepričana, da so te pešpoti in igrišča vsaj v toplejšem vremenu polna ljudi, pa sploh ni tako, nikjer ni nobene gužve. Do AC imam manj kot 5 minut, kar mi ogromno pomeni, ker se vozim v službo v Ljubljano. Res je, da je v Kranju ogromno priseljencev (itak jih najdeš povsod) ampak jaz do zdaj nisem imela nobene slabe izkušnje in to je tisto, kar šteje. Sami po sebi me ne motijo, so ljudje, kot vsi ostali, in če me pustijo pri miru, je meni vseeno, od kod prihajajo in kakšen jezik med seboj govorijo.
|
|
|
|