Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 22.10.2010 18:55:06
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 23.10.2010 21:23:26
|
|
|
|
Putka
|
Moja mami naredi takole: - vnaprej zavre ene 2 deci vode, da na stran - v ponev vsuje moko, jo na zmernem ognju meša, ko se začne kaditi vliva vročo vodo, počasi - ves čas meša s kuhalnico, dokler žganci niso gotovi, nekje 5-7- minut Tolk simpl, da kar res ni. Okusni pa ravno tako.
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 24.10.2010 12:44:06
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Putka - vnaprej zavre ene 2 deci vode, da na stran - v ponev vsuje moko, jo na zmernem ognju meša, ko se začne kaditi vliva vročo vodo, počasi - ves čas meša s kuhalnico, dokler žganci niso gotovi, nekje 5-7- minut Delam popolnoma enako, samo na koncu je treba še zabelit z zaseko.
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 24.10.2010 16:25:56
|
|
|
|
čmrgelj
|
IZVIRNO SPOROČILO: divans1 Zanima me, zakaj je potrebno pri kuhanju žgancev vedno na sredi narediti s kuhalnico luknjo? zato da se moka tudi v sredini skuha, če rabiš glede žgancev še kaj kar prašaj
_____________________________
Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega, ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 24.10.2010 18:06:01
|
|
|
|
Barbara_L
|
divans1, ker vidim, da si z našega konca, bi se lahko kdaj tudi spoznali :)
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 25.10.2010 17:21:45
|
|
|
|
divans1
|
...:)
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 28.10.2010 14:29:29
|
|
|
|
loremi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Putka - ves čas meša s kuhalnico, dokler žganci niso gotovi, nekje 5-7- minut ampak za žgance je precej gosta in trda masa, kako uspe mešat tolk časa, roka prej stran pade jaz jih kuham v enem aparatu, edin na ta način znam, no v piskru kuhat nisem še niti probala, jih pa skuham tolk, da se jih moj naje, meni ni tolk zanje
_____________________________
Po dolgih letih truda ... dvakrat noseča, dvakrat z dvojčki in dvakrat ostala brez njih. :*( Mogoče mora pa ena izmed velikih želja ostali le želja :(.
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 28.10.2010 17:15:02
|
|
|
|
shewolf
|
IZVIRNO SPOROČILO: loremi IZVIRNO SPOROČILO: Putka - ves čas meša s kuhalnico, dokler žganci niso gotovi, nekje 5-7- minut ampak za žgance je precej gosta in trda masa, kako uspe mešat tolk časa, roka prej stran pade jaz jih kuham v enem aparatu, edin na ta način znam, no v piskru kuhat nisem še niti probala, jih pa skuham tolk, da se jih moj naje, meni ni tolk zanje Mešaš moko, ne žgance.
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 21.11.2010 22:48:02
|
|
|
|
jeannetka
|
Jaz pa zavrem vodo, jo ostavim in v to vrelo vodo vmešam moko, po občutku, dam nazaj še malo vreti, nato pa odstavim in pustim, da se strdijo. Nimam pa rada pretdrih. Jem jih pa s kislo smetano. Moj dragi jih pa nima rad in razmišljam, če bi lahko še kaj druga naredila iz njih? Npr. jih naredila malo oblj trde, narezala in potem kako popekla,...kaj pa zraven? Dela še kdo kaj druga iz njih ali jih vsi jeste le zabeljene?
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 22.11.2010 10:03:25
|
|
|
|
čmrgelj
|
- v posodo bol ozko in visoka naliješ vodo cca. 1 liter - počakaš da zavre - odstaviš vanj streseš približno 250 g ajdove moke - daš nazaj na štedilnik in kuhaš 5 minut v pokriti posodi na zmernem ognju - v sredini z kuhavnico narediš luknjo - nato še 10 min brez pokrovke - nato vodo odliješ v drugo posodico - soliš - dodaš pol deci olja - in mešaš moko z vilico za peko mesa ( naj bo vilica čim večja) - med mešanjem počasi dodajš vodo v kateri se je moka kuhala, pazi počasi dodajaš da ne bo preveč mokro in se ti vse skup ne spacka - mešaš toliko časa da se ti naredijo grudice ne prevelke ne pramale - nato streseš v pripravljeno posodo v katri boste postregla žgance - po vrhu lahko zabelite z zaseko ali ocvirki postrežeš jih lahko s: -kislim mlekom, belo kavo, zelenjavni juhi, kislemu zelju s pečenico, kisli repi ........
_____________________________
Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega, ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 23.11.2010 9:57:55
|
|
|
|
Freya88
|
IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj - v posodo bol ozko in visoka naliješ vodo cca. 1 liter - počakaš da zavre - odstaviš vanj streseš približno 250 g ajdove moke - daš nazaj na štedilnik in kuhaš 5 minut v pokriti posodi na zmernem ognju - v sredini z kuhavnico narediš luknjo - nato še 10 min brez pokrovke - nato vodo odliješ v drugo posodico - soliš - dodaš pol deci olja - in mešaš moko z vilico za peko mesa ( naj bo vilica čim večja) - med mešanjem počasi dodajš vodo v kateri se je moka kuhala, pazi počasi dodajaš da ne bo preveč mokro in se ti vse skup ne spacka - mešaš toliko časa da se ti naredijo grudice ne prevelke ne pramale - nato streseš v pripravljeno posodo v katri boste postregla žgance - po vrhu lahko zabelite z zaseko ali ocvirki postrežeš jih lahko s: -kislim mlekom, belo kavo, zelenjavni juhi, kislemu zelju s pečenico, kisli repi ........ Oprosti ampak, to je potrebno tako komplicirati??:)
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 23.11.2010 10:53:40
|
|
|
|
čmrgelj
|
Ah kje pa nič ni komplicirano, mogoče ko jih delaš prvič. Sem pa res recept spisala do potankosti za vsako stvar natančno, ker če ga še enkrat prebereš vidiš da je več kot polovico nepomembnega, samo da je pri žgancih je to pomembno, so pa to stvari če jih veš niso več pomembne, so pa odločilnega pomena. Nekateri delajo žgance tudi drugače da najprj moko segrevajo v kozici in nato počasi dodajajo vodo ...jaz teh ne znam. Eni pa delajo take žgance da naredijo eno gosto zmes jo spečejo in potem režejo kot pecivo ... tudi teh ne znam. Če jih kera zna naj napiše recept!!!
_____________________________
Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega, ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 23.11.2010 12:03:36
|
|
|
|
Freya88
|
IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj Ah kje pa nič ni komplicirano, mogoče ko jih delaš prvič. Sem pa res recept spisala do potankosti za vsako stvar natančno, ker če ga še enkrat prebereš vidiš da je več kot polovico nepomembnega, samo da je pri žgancih je to pomembno, so pa to stvari če jih veš niso več pomembne, so pa odločilnega pomena. Nekateri delajo žgance tudi drugače da najprj moko segrevajo v kozici in nato počasi dodajajo vodo ...jaz teh ne znam. Eni pa delajo take žgance da naredijo eno gosto zmes jo spečejo in potem režejo kot pecivo ... tudi teh ne znam. Če jih kera zna naj napiše recept!!! Vse lepo in prav... ampak zakaj luknjo? Jaz tega ne delam, pa so mi cist ok,oziroma se mi ne zdijo drugacni kot ce jih jem zunaj ali pri kom drugem? Ima to kaksen poseben pomen??
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 23.11.2010 12:31:16
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Putka Moja mami naredi takole: - vnaprej zavre ene 2 deci vode, da na stran - v ponev vsuje moko, jo na zmernem ognju meša, ko se začne kaditi vliva vročo vodo, počasi - ves čas meša s kuhalnico, dokler žganci niso gotovi, nekje 5-7- minut Tolk simpl, da kar res ni. Okusni pa ravno tako. a je 5 minut dovolj da se moka skuha? jaz sem skoz mislila, da rabi najmanj 10 min, da ni več surova..
|
|
|
|
RE: Žganci kakršnikoli..... 23.11.2010 12:48:13
|
|
|
|
čmrgelj
|
Freya88 - luknjo v sredini narediš zato da se moka tudi v sredini skuha, saj velike razlike na videz med kuhano in ne kuhano moko ni, mene so tako podučil in tako delam, vrjetno pa sedaj ko še nimamo občutljivih želodcev je to vseno, v nasprotnem primeru bi bilo pa lahko zelo narobe če moka ne bi bila dovolj kuhana. mateyka - bom probala nardit še na način tvoje mame ajdova moka je zelo težka za želodec in naj bi se kuhala 15 minut vse skupaj
_____________________________
Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega, ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?