|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Žganci kakršnikoli.....
22.10.2010 18:52:52   
divans1
Zanima me, zakaj je potrebno pri kuhanju žgancev vedno na sredi narediti s kuhalnico luknjo? user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
22.10.2010 18:55:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Žganci kakršnikoli.....
23.10.2010 21:23:26   
Putka
Moja mami naredi takole:

- vnaprej zavre ene 2 deci vode, da na stran
- v ponev vsuje moko, jo na zmernem ognju meša, ko se začne kaditi vliva vročo vodo, počasi
- ves čas meša s kuhalnico, dokler žganci niso gotovi, nekje 5-7- minut

Tolk simpl, da kar res ni. Okusni pa ravno tako.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Žganci kakršnikoli.....
24.10.2010 12:44:06   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Putka
- vnaprej zavre ene 2 deci vode, da na stran
- v ponev vsuje moko, jo na zmernem ognju meša, ko se začne kaditi vliva vročo vodo, počasi
- ves čas meša s kuhalnico, dokler žganci niso gotovi, nekje 5-7- minut

Delam popolnoma enako, samo na koncu je treba še zabelit z zaseko.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Žganci kakršnikoli.....
24.10.2010 16:25:56   
čmrgelj



IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Zanima me, zakaj je potrebno pri kuhanju žgancev vedno na sredi narediti s kuhalnico luknjo? user posted image
 

zato da se moka tudi v sredini skuha,
če rabiš glede žgancev še kaj kar prašaj


_____________________________

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Žganci kakršnikoli.....
24.10.2010 18:06:01   
Barbara_L
divans1, ker vidim, da si z našega konca, bi se lahko kdaj tudi spoznali :)

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Žganci kakršnikoli.....
25.10.2010 17:21:45   
divans1
...:)

(odgovor članu Barbara_L)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Žganci kakršnikoli.....
28.10.2010 14:29:29   
loremi
IZVIRNO SPOROČILO: Putka
- ves čas meša s kuhalnico, dokler žganci niso gotovi, nekje 5-7- minut

ampak za žgance je precej gosta in trda masa, kako uspe mešat tolk časa, roka prej stran pade user posted image

jaz jih kuham v enem aparatu, edin na ta način znam, no v piskru kuhat nisem še niti probala, jih pa skuham tolk, da se jih moj naje, meni ni tolk zanje

_____________________________

Po dolgih letih truda ... dvakrat noseča, dvakrat z dvojčki in dvakrat ostala brez njih. :*(

Mogoče mora pa ena izmed velikih želja ostali le želja :(.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Žganci kakršnikoli.....
28.10.2010 17:15:02   
shewolf
IZVIRNO SPOROČILO: loremi

IZVIRNO SPOROČILO: Putka
- ves čas meša s kuhalnico, dokler žganci niso gotovi, nekje 5-7- minut

ampak za žgance je precej gosta in trda masa, kako uspe mešat tolk časa, roka prej stran pade user posted image

jaz jih kuham v enem aparatu, edin na ta način znam, no v piskru kuhat nisem še niti probala, jih pa skuham tolk, da se jih moj naje, meni ni tolk zanje

Mešaš moko, ne žgance.

(odgovor članu loremi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Žganci kakršnikoli.....
21.11.2010 22:48:02   
jeannetka
Jaz pa zavrem vodo, jo ostavim in v to vrelo vodo vmešam moko, po občutku, dam nazaj še malo vreti, nato pa odstavim in pustim, da se strdijo. Nimam pa rada pretdrih. Jem jih pa s kislo smetano.

Moj dragi jih pa nima rad in razmišljam, če bi lahko še kaj druga naredila iz njih? Npr. jih naredila malo oblj trde, narezala in potem kako popekla,...kaj pa zraven? Dela še kdo kaj druga iz njih ali jih vsi jeste le zabeljene?



(odgovor članu shewolf)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Žganci kakršnikoli.....
22.11.2010 10:03:25   
čmrgelj
- v posodo bol ozko in visoka naliješ vodo cca. 1 liter
- počakaš da zavre
- odstaviš vanj streseš približno 250 g ajdove moke
- daš nazaj na štedilnik in kuhaš 5 minut v pokriti posodi na zmernem ognju
- v sredini z kuhavnico narediš luknjo
- nato še 10 min brez pokrovke
- nato vodo odliješ v drugo posodico
- soliš
- dodaš pol deci olja
- in mešaš moko z vilico za peko mesa ( naj bo vilica čim večja)
- med mešanjem počasi dodajš vodo v kateri se je moka kuhala, pazi počasi dodajaš da ne bo preveč mokro in se ti vse skup ne spacka
- mešaš toliko časa da se ti naredijo grudice ne prevelke ne pramale
- nato streseš v pripravljeno posodo v katri boste postregla žgance
- po vrhu lahko zabelite z zaseko ali ocvirki

postrežeš jih lahko s:
-kislim mlekom, belo kavo, zelenjavni juhi, kislemu zelju s pečenico, kisli repi ........




_____________________________

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu jeannetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Žganci kakršnikoli.....
23.11.2010 9:57:55   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj

- v posodo bol ozko in visoka naliješ vodo cca. 1 liter
- počakaš da zavre
- odstaviš vanj streseš približno 250 g ajdove moke
- daš nazaj na štedilnik in kuhaš 5 minut v pokriti posodi na zmernem ognju
- v sredini z kuhavnico narediš luknjo
- nato še 10 min brez pokrovke
- nato vodo odliješ v drugo posodico
- soliš
- dodaš pol deci olja
- in mešaš moko z vilico za peko mesa ( naj bo vilica čim večja)
- med mešanjem počasi dodajš vodo v kateri se je moka kuhala, pazi počasi dodajaš da ne bo preveč mokro in se ti vse skup ne spacka
- mešaš toliko časa da se ti naredijo grudice ne prevelke ne pramale
- nato streseš v pripravljeno posodo v katri boste postregla žgance
- po vrhu lahko zabelite z zaseko ali ocvirki

postrežeš jih lahko s:
-kislim mlekom, belo kavo, zelenjavni juhi, kislemu zelju s pečenico, kisli repi ........



Oprosti ampak, to je potrebno tako komplicirati??:)

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Žganci kakršnikoli.....
23.11.2010 10:53:40   
čmrgelj
Ah kje pa nič ni komplicirano, mogoče ko jih delaš prvič.
Sem pa res recept spisala do potankosti za vsako stvar natančno, ker če ga še enkrat prebereš vidiš da je več kot polovico nepomembnega, samo da je pri žgancih je to pomembno, so pa to stvari če jih veš niso več pomembne, so pa odločilnega pomena.
Nekateri delajo žgance tudi drugače da najprj moko segrevajo v kozici in nato počasi dodajajo vodo ...jaz teh ne znam.
Eni pa delajo take žgance da naredijo eno gosto zmes jo spečejo in potem režejo kot pecivo ... tudi teh ne znam.
Če jih kera zna naj napiše recept!!!


_____________________________

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu Freya88)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Žganci kakršnikoli.....
23.11.2010 12:03:36   
Freya88
IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj

Ah kje pa nič ni komplicirano, mogoče ko jih delaš prvič.
Sem pa res recept spisala do potankosti za vsako stvar natančno, ker če ga še enkrat prebereš vidiš da je več kot polovico nepomembnega, samo da je pri žgancih je to pomembno, so pa to stvari če jih veš niso več pomembne, so pa odločilnega pomena.
Nekateri delajo žgance tudi drugače da najprj moko segrevajo v kozici in nato počasi dodajajo vodo ...jaz teh ne znam.
Eni pa delajo take žgance da naredijo eno gosto zmes jo spečejo in potem režejo kot pecivo ... tudi teh ne znam.
Če jih kera zna naj napiše recept!!!



Vse lepo in prav... ampak zakaj luknjo? Jaz tega ne delam, pa so mi cist ok,oziroma se mi ne zdijo drugacni kot ce jih jem zunaj ali pri kom drugem?
Ima to kaksen poseben pomen??

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Žganci kakršnikoli.....
23.11.2010 12:31:16   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: Putka
Moja mami naredi takole:

- vnaprej zavre ene 2 deci vode, da na stran
- v ponev vsuje moko, jo na zmernem ognju meša, ko se začne kaditi vliva vročo vodo, počasi
- ves čas meša s kuhalnico, dokler žganci niso gotovi, nekje 5-7- minut

Tolk simpl, da kar res ni. Okusni pa ravno tako.


a je 5 minut dovolj da se moka skuha? jaz sem skoz mislila, da rabi najmanj 10 min, da ni več surova..

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Žganci kakršnikoli.....
23.11.2010 12:48:13   
čmrgelj
Freya88 - luknjo v sredini narediš zato da se moka tudi v sredini skuha, saj velike razlike na videz med kuhano in ne kuhano moko ni, mene so tako podučil in tako delam, vrjetno pa sedaj ko še nimamo občutljivih želodcev je to vseno, v nasprotnem primeru bi bilo pa lahko zelo narobe če moka ne bi bila dovolj kuhana.
mateyka - bom probala nardit še na način tvoje mame
ajdova moka je zelo težka za želodec in naj bi se kuhala 15 minut vse skupaj


_____________________________

Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega,
ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih
stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala
dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Žganci kakršnikoli.....
23.11.2010 20:48:32   
Freya88
No, jaz jih delam tako kot Putka. Ampak bom naslednjic, ko jih bom delala, delala na tvoj nacin... da poskusim! Upam samo da med pripravo ne bom pozabila, glede na to da jih delam ze cist avtomatsko:)

(odgovor članu čmrgelj)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?