|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Želim si.....
6.10.2011 11:32:18   
bebica25
Pozdravljene,

sem nova med vami in si zelo zelo želim malega bauceka.. S fantom se trudima že od lanskega poletja in ne rata tako da sem šla do ginekologinje in sem naročena v začetku novembra, da pogleda kaj bi to bilo... imela sem zelo neredne menstruacije, do te nazadnje kateri ciklus je bil 30 dni. Zadnjo menstruacijo sem pa imela 9.9. in v bistvu sem nekako prvič po tej zadnji menstruaciji sploh zaznala ovulacijo, ki je bila zares boleča in veliko sluzi, sem pa O imela kakih 14-15 dni od zadnje menstruacije.. ker pa sem zelo neučakana sem kake 5 dni nazaj že naredila prvi test z CBjem in se mi je po 2-3 minutah pokazal rahel plus, nato sem po 2 dneh naredila spet in se mi je spet pokazal rahel plusek. Danes pa sem spet naredila test, tudi z CBjem ampak digitalnim,(ni bil prvi jutranji urin) in mi je pokazalo minus. Nemorem si pomagat da nebi naredila testa prej, ker si zares močno želima dojenčka.. Zanima me samo, če ima katera od vas kakšno mnenje, ali je še možnost da se pokaže plusek ali je ni..sem pa nekje 4 dni pred predvideno menstruacijo.

Imam pa zelo podobne znake kot jih imam pred menstruacijo.(boleče, velike dojke, pikanje v jajčnikih), edino kaj je da se mi zelo lušta sladko, sploh ko zjutraj odprem oči :))
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Želim si.....
6.10.2011 12:08:50   
Medea10
Pojdi v laboratorij naj ti naredijo krvni test, tisto bo še najbolj ziher. Srečno! user posted image

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2011 13:18:28   
bebica25
Medea,

nisem čisto prepričana ampak za krvni test je najboljše da se opravi po izostanku menstruacije??

LP

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2011 13:38:08   
lily32
Za vse teste je najbolje, da se naredijo šele po izostanku M. user posted image Pa brez zamere. Se malo hecam, čeprav sama vem, kako je mučno čakanje. A žal ti nič drugega ne ostane. Potrpi in počakaj še nekaj dni, nato pa ponovi test.

Srečno, držim pesti, da bo ob izostanku močan +

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2011 13:46:01   
bebica25
OK.. Hvala za odgovor. Sporočim kako bo ;)

LP

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.10.2011 9:53:12   
bebica25
Imam eno vprašanje in res upam da mi katera lahko poda kakšno mnenje na to..

Ali je možno to, da ti test pokaže pozitivno po 30 minutah? Jaz sem namreč test CB delala pred kakšne pol ure, prej mi ni nič pokazalo zdaj pa je plusek. Res mi ni nič jasno..
Pomoje je to lažno. Ali je mogoče katera imela takšno izkušnjo? Sem pa kakšen dan ali dva pred predvideno menstr.

LP

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.10.2011 9:58:46   
ronja
Ali je možno to, da ti test pokaže pozitivno po 30 minutah? Jaz sem namreč test CB delala pred kakšne pol ure, prej mi ni nič pokazalo zdaj pa je plusek. Res mi ni nič jasno..

Možno je, da pokaže po 30ih min. dve črtici, ampak to ne pomeni nujno nosečnosti. Na testu imaš izrecno napisano v navodilih, da se upošteva samo rezultat, ki ga odčitaš 3-10 min. potem, ko si ga namočila v urin. Pred 3 min. rezultat ne bo 100% ziher in po 10ih min tudi ne. Na enih celo piše, da to, kar se kasneje pokaže, ni relevantno.

Če si noseča, potem ti bo test najverjetneje prav pokazal, sploh če boš delala test dovolj pozno (torej vsaj ko ti m. res že izostane, čeprav če imaš veliko hormona, lahko pokaže že prej, je pa bolj ziher, da počakaš še kak dan). Prejšnji dan zvečer ne preveč pit, da bo urin bolj koncentriran in test naredi s prvim urinom takoj zjutraj. To je vse. (meni je všeč Baby check, ker je najcenejši, pa baje tudi anjbolj občutljiv - predvsem pa imaš not dva listka in če prvega narediš prezgodaj, lahko še vedno ponoviš čez par dni, ne da bi vmes letala še 1x v lekarno). Če po par dneh še vedno ne bo nič, potem pač več sreče prihodnjič. Vsak cikel naj bi v povprečju imele 50% šans, da zanosimo ob nezaščitenih odnosih (je pa to različno od ženske do ženske, seveda).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.10.2011 10:09:23   
bebica25
Najlepša hvala za odgovor Ronja..

Sej sama vem da bi bilo najbolje test naredit po izostanku, ampak si nemorem pomagat :) Bom pa še par dni počakala in potem ponovila..

LP

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.10.2011 10:13:59   
ronja
Sej sama vem da bi bilo najbolje test naredit po izostanku, ampak si nemorem pomagat :) Bom pa še par dni počakala in potem ponovila..

Razumem, jasno, da bi rada čim prej vedela, sploh ker si otročička želišuser posted image . Ti držim pesti, da zagledaš user posted image že čez par dniuser posted image

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.10.2011 10:32:34   
bebica25
Jaz tudi upam na user posted image .

Hvala Ronja še enkrat ;)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.10.2011 14:29:21   
bebica25
Pozdravljene ..

Pomovno imam en problem. Meni namreč testi kažejo pozitivno (sicer ni tako močna črtica, ampak se lepo vidi) in zjutraj in če ga delam zvečer, tako mi je tudi včeraj zvečer pokazalo. Menstruacijo pa bi morala dobiti po pravem včeraj.Ampak je še ni.. Da pa to potrdim pa sem danes zjutraj šla na Fontano na krvni pregled, ki pa je negativen. Sicer me je tam vprašala če mi naredi takšen test da se vidi ali je neg ali poz, ali mi naredi da se vidi koliko vrednosti je( to je pomoje mislila na hormon).

Jaz nevem če je sploh kaka možnost da sem noseča ali ne, ker testi pravijo tak, krvno je pa spet drugače..

Prosim za kakšno mnenje..

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.10.2011 15:07:08   
ronja
Ena možnost bi bila, da bi imela ss v 4. tednu nosečnosti - torej tik pred m. in se bo to videlo/začelo v naslednjih par dneh - bo verjetno dokaj normalna, do mogoče malo močnejša m. Kri (oz. konc. hormona v krvi) odreagira prej, v urinu je pa lahko še nekaj časa hormon v tem primeru, zato ti včasi po ssu naredijo krvni test.
Druga možnost je, da je bil krvni test neg., ker še ni dovolj hormona in se bo to v nekaj dneh popravilo in bo naprej normalna nosečnost (gre pa dostikrat za ss, kadar hormon ne narašča dovolj hitro).

Najbolj ti bo pa to vedel razložit tvoj g.

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.11.2011 16:46:46   
bebica25
Spet lepo pozdravljene..

10.11. sem bila na pregledu pri ginekologinji in evo moja diagnoza: PCO.
Pravi da je desni bolj policističen, levi je pa čisto malo. Vse ostalo je super , kolikor je pač vidla pri pregledu in ultrazvoku. Tako da po njenem mi ravno to dela probleme pri zanositvi. Rekla je da se pri meni da bilokdaj zanositi, ker ni tako "hudo". Tako da bomo vidli kaj bo ta mesec, ker ravno ko sem sedela na stolu in me je pregledovala je rekla ali ste ovulacijo ravnokar imeli, ali pa jo imate zdaj.. Tako mi je potem še rekla da naj kr tisti dan še pridno delama na otročku in da se bo čez nekje 14 dni videlo, ali bo M ali pa user posted image . Imela sem pa zadnjo M 13.10, tako da vidite kakšne dolge cikluse imam..
Dala mi je tudi napotnico za ambulanto za neplodnost(z mamino pomočjo bom kr hitro na vrsti-hvalabogu) in me zanima če je katera imela podobne probleme, kaj je dala skozi, ozr kako ste se zdravile. Zanima me tudi če se to sploh da čisto pozdravit ali tako ostane..

Prosim lepo če mi katera zna kaj svetovat..

LP

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.11.2011 17:53:28   
bebica25
Tole me še zanima. Zdaj sem malo brala ostale forume glede PCO-ja. Večina jih je dobila te tablete klomifen pri svojem g. Meni pa jih niti omenila ni.. Res je da sem ravno pri njej imela O(čeprav je pomoje to bila 3 v tem letu, če sploh..), pa me zanima zakaj menite da mi jih moja ni predpisala? Mi jih bodo mogoče v ambulanti za neplodnost?

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.11.2011 18:12:59   
lunica 85
MIdva sva zanosila po 24meseceih.jaz sem imela PCO ,dobila sem klomifen po operaciji Laporoskopije in histeroskopije.6 mesecev Po operaciji sem zanosila.Zdaj delamo na drugem in je že 6mesec naokoli ,ni še nič.Čakamo .Bila sem na pregledu in je vse ok.
Ne zgubi upanja, vidva veselo ,pridno z užitkom slončkajta in drugo lto bo že otroček z vama.držim pesti .

Čakamo na presenečenje v Januar+ju!!
Poraz premagujem z upanjem, da bom nekoč zmagovalka.Vem da bom!!!

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.11.2011 13:46:40   
bebica25
Lunica 85, hvala za vzpodbudne besede.. Sej moja G mi je omenila da bo mogoče potrebna kakšna manjša operacija. Odvisno kako se bodo tam odločili. Lunica misliš da je ciljala na laparoskopijo in histeroskopijo? Kako pa to poteka? Ali je kakšna druga metoda zdravljenja še za te PCO?

In brez skrbi, glede otročička nebom nikoli, res nikoli zgubila upanja.. In upam da bo nama res drugo leto delal družbo user posted image

LP

(odgovor članu lunica 85)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.11.2011 14:28:14   
mega_mi_je
Pozdravljene vse forumašice,

Ker ne vem kam pravzaprav spada moje vprašanje sem se odločila da vas kar tu povprašam.
Zanima me vaše mnenje.
Sama drugo leto z februarjem zaklučim šolanje, po šolanju pa
imam v načrtu iskati službo- pomočnica vzgojiteljice.Stara sem 21 on pa 28.
Vem da se redne službe ne dobi tako hitro, zato se sprašujem katera pot je boljša.
Po šolanju se imam namen tudi preseliti k fantu, ki ima urejeno zgornje nadstorpje pri svojih starših.
On je redno zaposlen s plačo 560€. Oba si zelo močno želiva najinega prvega otročka, in
nekako sva to planirala druga polovica drugega leta. Vendar sama se sprašujem kaj je bolše za naju.
Da počakava na mojo zaposlitev in šele nato kaj načrtujeva.
 Al se prijavim na zavod za zaposlovanje in izpolniva svojo največjo željo si tako ustvarimo družinico.

Najlepša hvala za vaša mnenja.

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.11.2011 14:53:35   
crtek
mega_mi_je js sm skoraj na istem kot ti, s to razliko, da ma moj fant boljšo plačo, js mam pa tudi neki prišparano. V vsakem primeru ti svetujem, da začneta delat na user posted image takoj, ko se boš čutla pripravljena, ti pa tačas iščeš službo. Če kej najdeš preden zanosiš, si pač u službi dokler se da, pol pa itak porodniška, če pa prej zanosiš in dobiš pol službo, pa lih tako začneš delat, za nosečnost poveš v drugem trimesečju, oz. odvisno od situacije (js bi počakala tolko dokler lahko skrivam) in ko ti pripada greš na porodniško. Itak če boš zdej čakala še 1 al 2leti vseeno nikjer ne piše, da boš dobila takoj službo za stalno, če maš pa za določen čas je pa itak vseeno kdaj zanosiš. Če ti več pomeni user posted image , se loti čimprej, itak tudi ni nujno, da bo takoj ratalo. Če se boš ubadala s tem, da bojo vse zvezde v konstelaciji itak ne bojo nikoli, tko da...naredi kar čutiš, ostalo se bo pa samo poklapalo. Kar boš nardila, bo prav, itak se bo pa vedno našel kdo, ki ti bo reku, da bi blo bolše, če bi nardila drugače, pa kaj pol.

Srečno na vseh področjih, pa čim manj se obremenjevat in sekirat.

(odgovor članu mega_mi_je)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.11.2011 15:11:54   
Anonimen
Glede na tvojo mladost bi še malo počakala. Če želiš prejemati polno porodniško, moraš biti v 18 mesecih zaposlena vsaj 12 mesecev.

(odgovor članu crtek)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
28.11.2011 15:45:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mega_mi_je

Pozdravljene vse forumašice,

Ker ne vem kam pravzaprav spada moje vprašanje sem se odločila da vas kar tu povprašam.
Zanima me vaše mnenje.
Sama drugo leto z februarjem zaklučim šolanje, po šolanju pa
imam v načrtu iskati službo- pomočnica vzgojiteljice.Stara sem 21 on pa 28.
Vem da se redne službe ne dobi tako hitro, zato se sprašujem katera pot je boljša.
Po šolanju se imam namen tudi preseliti k fantu, ki ima urejeno zgornje nadstorpje pri svojih starših.
On je redno zaposlen s plačo 560€. Oba si zelo močno želiva najinega prvega otročka, in
nekako sva to planirala druga polovica drugega leta. Vendar sama se sprašujem kaj je bolše za naju.
Da počakava na mojo zaposlitev in šele nato kaj načrtujeva.
 Al se prijavim na zavod za zaposlovanje in izpolniva svojo največjo željo si tako ustvarimo družinico.

Najlepša hvala za vaša mnenja.

Jaz bi se na tvojem mestu odločila tako, kot bi si najbolj želela. Če je to tvoja res tako velika želja, boš jo tako ali tako težko potisnila na stranuser posted image Vsaj pri meni je bilo takouser posted image

Tudi sama sem bila še študentka, ko sem zanosila, moj pa se je ravno zaposlil, sicer z nekoliko boljšo plačo, kot jo ima tvoj. Mi2 živiva pri mojih v zgornjem nadstropju, kjer imava urejeno svoje stanovanje in vsaj za nekaj let je tako fajn, ker imava res minimalne stroške z bivanjem, čez čas pa upam, da gremo tudi mi na svoje.

V času porodniške sem pač prejemala štipendijo, otroški dodatek in pa starševski dodatek, torej "porodniško" za nezaposlene, pa nam ni nič manjkalo, tudi opremo sva večinoma svojo nakupila.

Na kao idealni čas nisem hotela čakati. Potemtakem bi morala zaključiti šolanje, iskati službo, kar lahko traja, potem tudi ne bi takoj zanosila, ko bi se zaposlila ... in če mogoče ne bi uspelo takoj, še danes, pri 24-ih verjetno ne bi imela otroka. Faks sem vmes lepo naredila in diplomirala letos septembra, ko sem bila čisto pri koncu absolventskega staža. Če bi se še enkrat odločala, bi se enakouser posted image Ko stisnem mojo dveletnico k sebi - mmm, božansko, ni večje ljubezni od teuser posted image

Mamina kolegica je npr. čakala, da zaključi šolanje, da se zaposli, da dobi pogodbo za nedoločen čas itd. Sčasoma jo je tudi dobila, ampak potem je zbolela in otrok ne more imet več; zdaj je stara 41 let in jih tudi nikoli ne bo. Moj point je, da ni idealen čas nujno takrat, ko imaš vse popolno urejeno, ampak ko začutiš, da jeuser posted image Seveda sem za to, da se otroku omogoči spodobno življenje, ampak mislim, da te pogoje imaš zadovoljene, tako kot sem jih imela jaz. Sicer pa, tudi če je vse popolno, še ne pomeni, da bo tako ostalo ...

Pa še iz lastnih izkušenj vem, da je fajn imet mlado mamiuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 20
28.11.2011 18:29:18   
mega_mi_je
Crtek....ravno tako mislim tudi sama. Občasno ko začnem o tem bol razmisliti se mi porajta vprašanje samo
na področju zaposlitve...in teh nadomestkov če jih dobiš kljub temu da nisem bila še zaposlena,

Anonimna 2
In je tako tudi pri meni. Že tako se težko brzdam da najprej končam šolanje kar bo trajalo samo še dobra 2 meseca če bo le use šlo kot mora it.
Če te lahko samo uprašam koliko starševskega dodatka si prejemala.
No tudi jaz na ta idealni čas nekako ne ciljam. Ker imam namen narediti še faks ampak pač ko bo čas zato. Trenutno mi je največja želja otročiček.

Hvala vsem. Se mi zdi da samo teh par postov so mi razjasnili misli da se ni za obremenjevat kar se tiče službe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.12.2011 12:34:07   
GregUr
mega_mi_je jst sem na istem. in se ne obremenjujem s tem kako bo, nekot bo že. res je da zaradi kariere in € je res brez veze čakat z otrokom, če si ga trenutno oba želita. se bo že kasneje rešil ta problem.

no, socialna delavka mi je povedala, da sem glede na to, da še nisem bila zaposlena, upravičena do starševskega nadomestila, ki znaša okrog 190€ pač kot porodniška, + otroški dodatek, kateri pa se izračunava glede na število družinskih članov in prihodkov družinskih članov. če sem jo prav razumela, ne pomeni nič več nič naziv "samohranilka", ker dočim je oče podpisal očetovstvo in je živ, se pravi da nekje obstaja. jih ne zanima več ali sta v skupnem gospodinjstvu ali ne.
če je kaj drugače naj me kdo popravi.

Neposredna povezava do sporočila: 22
29.12.2011 21:14:26   
hann
Dekleta živjo. Jaz sem tudi imela željo po otročičku že pri 22-ih no, že prej ampak morm rečt, da sem počakala na redno zaposlitev za nedoločen čas zato, da me po finančno brezskrbni porodniški ni bilo strah, kam pa zdaj.
Jaz bi na vašem mestu še počakala, če prav vem kako vas razganja, kot zdaj mene pri 35-ih ko si želim drugega. Za otroke imamo čas do 40-ega (se kar malo tolažim)

(odgovor članu GregUr)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.12.2011 11:15:43   
Pajama
Moje mnenje pa je NIČ ČAKAT!!! Vsaka sama pri sebi ve, koliko je sposobna. Vse se da, če se hoče, razen pri zanositvi naše želje in hotenja pač niso dovolj. Tako da punce, če imate super partnerje, razumevajoče starše, nekaj za pojest in sobico, kjer vam je toplo je to vse kar potrebujete. Otroku ne bo nič manjkalo, če boste skrbne, ljubeče in potrpežljive. Upam si celo trditi, da bo lepše vzgojen, čustveno inteligentnejši in strpnejši od otrok, ki jim v rit potisnejo vse kar je možno, le časa za vzgojo in pogovor je zmeraj premalo...

(odgovor članu hann)
Neposredna povezava do sporočila: 24
30.12.2011 13:54:45   
Anonimen
Hmm, tole pa je zanimiva tema...
Jaz se ne strinjam in mislim, da ni prav imeti otroke, če nimaš pogojev, pa naj bo želja še tako velika.
Kaj to pomeni, da če imaš v garaži avto, ga boš vozil, čeprav nimaš izpita,..Saj si v življenju želimo veliko reči, pa ne moreš brezglavo izsiljevati...
Se strinjam, da je pomembna ljubezen, pa čas za otroka,...ampak oprostite,je pa zelo primerno, da mu imaš dati kaj jesti, saj od božanja ne bo sit,..da mu lahko ponudiš primerna oblačila, nove udobne in ne kake trikrat ponošene pošvedrane čevlje, primerno igračo namesto plastične krame,..pa kak zdrav prigrizek namesto lizike za 20 centov.... Mogoče pretiravam in bo katera razumela, da podpiram razvajanje otrok in sem materialist. Daleč od tega, živela sem z mamo samohranilko, ki mi je nudila ogromno ljubezni, ki je nadomestila vse Barbike, ki jih nikoli nisem imela user posted image .
Razumem, da lahko situacija privede do težavnega finančnega stanja in da dandanes nobena služba ni 100 % ampak se mi pa zato ne zdi prav pametno za vsako ceno imeti otroka, če nimaš urejenih osnovnih pogojev, kar pa zame pomeni tudi finančna stabilnost (vsaj trenutna) ne le partner in velika želja.

Pa da prilijem še malo olja na ogenj...prav znervirajo me razne akcije pomoči npr. osemčlanskim družinam brezposelnih staršev,....po možnosti še težje zaposljivih. In potem pridemo do tiste ; " Kolikor jih bo Bog dal"... no comment...

Imejte se radi, stremite k izpolnitvi cijev in želja, pa ne za vsako ceno. Vsako potovanje se prične z prvim korakom....ne petim.

(odgovor članu Pajama)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Patris Health®: Podpora za bodoče starše
photo
Patris Health® podpira pare pri prizadevanjih za zanositev s Paketom za plodnost, ki vključuje hitri krvni test nosečnos...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.