|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Žalitev
10.6.2007 15:15:51   
Anonimen
Že celo dopoldne razglabljam a čem napisati ali ne. Ne rabim nasveta, stvari so jasne, samo iz sebe bi rada dala.

Veliko vas piše, da imate težave s taščami, jaz pa kar z lastno mamo. Ne bom na dolgo opisovala najinega odnosa. Imam jo rada, pogrešam, če se ne slišiva vsak dan, vem, da ima čuden karakter, da je strašno "fovšljiva" drugim, da včasih kaj reče, pa sploh ne pomisli, da besede včasih dobesedno bruhajo iz nje brez glave in repa in predvsem, brez kančka premisleka.

Na drugi strani moj mož. Nekaj let starejši od mene, ljubezen mojega življenja. Po mladostnih iskanjih odgovor na vsa moja vprašanja, moški mojih sanj, moški, ki me zna postavit na realna tla, ki me zna nositi po rokah, ki se zna prilagajati vsaki situaciji.

In danes se zgodi. Klic mame. Po enem družinskem srečanju. Po kupu besed, ki jih preslišim in me ne ganejo in sem jih že vajena (bolj kot ne različno žaljenje, bolj za provuciranje) reče: Vse sestrične imajo luštne in mlade fante, ti pa tega grdega, starega dedca. user posted image Samo rekla sem, adijo mami in odložila.... Ni klicala nazaj. Moj ni fant, moj je meni mož, najboljši na svetu. Samo srečna sem, da sem šla tako daleč od doma...

Možu nisem povedala, mene pa neizmerno boli. To je vse, samo boli, da je sposobna reči kaj takega, ko smo pa skupaj, pa se mu dobrika in se mu smeji in je vsa sladka.... Samo boli....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Žalitev
10.6.2007 15:20:53   
LARIKA
Žal mi je,da tvoja mama tvojega moža niti malo ne ceni in seveda s tem tudi tebe ne. Lahko bi bila srečna,  ker imaš ob sebi moža, partnerja kot si si vedno želela in si z njim srečna. Važno je, da si ti s svojim možem zadovoljna, da ti nudi vse kar kot ženska potrebuješ. Tvoja mati pa ti je fouš, ker ali nima več moža ali ker z njo ne dela, tako kot s teboj tvoj mož. Bodi srečna,da je pri vaju tako kot je, na mamo se pa  ne oziraj. Tudi jaz svojemu možu kaj takega ne bi povedala, ker si tega ne zasluži user posted image

user posted image user posted image user posted image

Imejmo se radi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2007 15:23:13   
Primoza
Ja no kokljo staro kaj jo pa to briga. Za nekatere stvari je bolje imeti uho kjer gre slišano noter in drugo kjer gre vse takoj ven. Je pa res, da gredo taka "preslišanja" običajno bolje od rok moškemu spolu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.6.2007 15:40:29   
Anonimen
Njen mož, moj oče je zlata duša. Zaradi njega mi je pogosto hudo, da sem ga pustila samega v takem vzdušju. V določenih stvareh mu je moj mož zelo podoben. Saj veste, tisto, da hčerke iščejo moža po zgledu očeta. Sama se pa zavedam, da imam kar nekaj maminega karakterja. Moj mož se od mojega očeta razlikuje edino v tem, da se mož meni ne pusti izsiljevati, kot sem napisala, me zna postaviti na realna tla, moj oče je pa raje tiho, kot da bi izzival prepir oz. si ji upam kaj reči nazaj. Meni je lažje, meni ni potrebno živeti z njo, on pa zelo trpi, če je karkoli narobe. Saj, če je normalne volje, se krasno razumeta, če pa ona "ponori", je pa hudo. Drugače sem pa res že navajena, saj ves čas nekaj žali in samo išče, kaj bo lahko kritizirala in dosti stvari ne slišim, gredo skozi eno uho noter in skozi drugega ven, ampak tole danes je pa šlo malo predaleč. Pa prej nikoli ni imela kaj čez njega za povedat, še vesela je bila, da sem ga našla, ker se je že bala, da bom ostala sama, ampak zdaj pa nismo več toliko v središču pozornosti, so drugi bolj, potem pa take pridejo. user posted image

Larika hvala za lepe misli. Saj, zato pa nisem povedala možu, kaj je rekla, ker si res ne zasluži tega. Pa vem, da se on ne bi sekiral, ampak bi se samo smejal. Pa vseeno, sem srečna, da ga imam, sem srečna za najino družino. Me prav zanima, kdaj bo poklicala, ker jaz je sedaj ne bom. user posted image

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.6.2007 16:08:20   
BLAŽIKA
Tudi jaz svojemu možu kaj takega ne bi povedala, ker si tega ne zasluži
user posted image user posted image user posted image

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.6.2007 16:49:41   
Anonimen
Glavo pokonci,navsezadnje si sami izbiramo partnerja s katerim bi radi preživeli svoje življenje, pa ne glede na to ali je staršem všeč ali ne!Z mami bi se jaz o tem resnio pogovorila in ji dala vedeti,da žalitev... ne boš več poslušala in da si sama izbrala, ter da ti z njim živiš in uživaš življenje in ne ona, ona si je pač tudi verjetno sama izbirala in ima kar ima, možu pa ne bi o tem govorila ker bo tudi on prizadet, včasih je kakšno tako stvar bolj zdravo zamolčati!srečno

(odgovor članu BLAŽIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
10.6.2007 17:17:46   
LARIKA
Čičuča žal mi je potem tudi za tvojega očeta user posted image . Žalostno, da se kdorkoli tako obnaša do svojega partnerja, očeta svojih otrok ali do mame svojih otrok (da me ne bo kdo napadel). Tako kot je rekla Tekila, vsak si izbere takega partnerja kot njemu odgovarja in ne takega kot mu dajo direktivo starši. Važno je, da si ti srečna, to je vse kar šteje user posted image . Tudi jaz mame ne bi klicala, če bi se tako obnašala do mene ali mojega moža user posted image

Imejmo se radi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.6.2007 19:16:25   
caillou
O, jaz bi se pa odpravila na pošten pogovor k njej (na štiri oči)  in ji povedala točno tisto kar ji gre. Ne bi ji pustila do besede vse do takrat, dokler se ne bi sama do konca sprašila. Igrala bi na najbolj ranljive strune, saj je  sama že močno  prizadela človeka, ki je njen in naj bi ga imela rada. To si v tem primeru ti, pa če me potem nikoli več ne pogleda. Namesto da bi se veselila tvoje sreče skupaj s tabo, te pohodi kot neubogljenega cucka. In kdo hudiča ji je dovolil, da ti lahko sodi in se dela norca iz tistega, kar ti je zelo dragoceno.

Očitno je, da si že marsikatero požrla.Vse za ljubi mir, kajne ? Veš, nekoč bo tudi tebi prekipelo.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.6.2007 19:24:32   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

O, jaz bi se pa odpravila na pošten pogovor k njej (na štiri oči)  in ji povedala točno tisto kar ji gre.

Moja mama je bila taka,kot od Čičuča.Celo življenje me je žalila, dajala v nič in podobno.Enako sem imela probleme tudi,ko sem dobila partnerja, o meni mu je govorila slabe stvari, meni pa o njem...user posted image Imela sem nešteto pogovorov z njo, lepih ,grdih..vse sem poskušala,ampak ni nič pomagalo.Na koncu sem govorila samo še..aha,ja,o.k...karkoli sem ji potrdila,da sem le  imela navidezni mir.Z njo se pač ni dalo normalno pogovarjati, žal.Zato ne vem ,če bo avtorica teme kaj dosegla pri svoji.Mislim,da so to pač taki ljudje,ki morajo vedno imeti nekoga, ki ga žalijo,da s tem sami sebe prepričajo,kako so oni boljši.Čudno,ampak po moje tako je.

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.6.2007 19:38:08   
Anonimen
Kot je napisala njuškalo, nima se smisla z njo pogovarjati. Ker ona itak ne dela nič slabega, ker ima ona itak vedno prav. Na tem družinskem srečanju je obtožila mojega moža (danes po telefonu), da je bil siten, da se je po njenem grdo obnašal. user posted image ( Pa ni bilo nič od tega, mogoče je bil samo utrujen in posledično nerazpoložen za kakšne hude debate) Sebe pa ni videla. Nekaj ni bilo po njeno, se je že grdo držala, ne bom šla v podrobnosti, mojemu očetu je že govorila, da gresta domov. Potem ji je bilo preveč nerodno pred drugimi, kaj bodo rekli. Pri nas je namreč zelo pomembno to, kaj rečejo drugi. user posted image O, saj mene in mojega moža zna pred drugimi zelo pohvaliti. Sva oh in sploh.... user posted image Nekateri moji dosežki niso kar tako in jih je znala pošteno unovčiti, pa se ogromno prehvaliti okoli, kakšno hčerko ima, na svoje vnuke je pošteno ponosna, samo trenutno nismo mi toliko v središču dogajanja, so drugi bolj, pa se nima s čim hvaliti, pa je tako. user posted image user posted image tiste slabe stvari pokasiram samo jaz, pred drugimi se ne bi tako izpostavljala, bo vedno vse samo najboljše. user posted image

< Sporočilo je popravil čičuča -- 10.6.2007 19:41:19 >

(odgovor članu Njuškalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
10.6.2007 19:55:46   
nejcko
Se popolnoma strinjam z Njuškalo. To so taki ljudje, ki jim ne prideš do konca, pa če hočeš z grda ali z lepa. Enostavno vidijo samo svoj prav in pika. In ja, je hudo, zelo hudo je živeti s takim človekom, vendar ko enkrat dojameš, da takega človeka ne moreš pod nobenim pogojem spremeniti, je nekako lažje. Na voljo imaš dve skrajni poti: skozi eno uho notri in skozi drugo ven, torej tega človeka sprejeti takega, kot je, marsikdaj marsikaj požreti, ali pa preprosto z njim prekiniti vse stike, dokončno, brez izjeme in pardona.
Največja ironija pa je, da so taki ljudje v svojem bistvu zelo dobri in resnično nimajo nobenih hudobnih namenov, prav nasprotno; le tako zelo težko jim je priznati, da nekdo drug živi drugače kot oni sami. In v bistvu so to zelo zelo nesrečni ljudje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.6.2007 19:56:48   
paris
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

O, jaz bi se pa odpravila na pošten pogovor k njej (na štiri oči)  in ji povedala točno tisto kar ji gre. Ne bi ji pustila do besede vse do takrat, dokler se ne bi sama do konca sprašila. Igrala bi na najbolj ranljive strune, saj je  sama že močno  prizadela človeka, ki je njen in naj bi ga imela rada. To si v tem primeru ti, pa če me potem nikoli več ne pogleda. Namesto da bi se veselila tvoje sreče skupaj s tabo, te pohodi kot neubogljenega cucka. In kdo hudiča ji je dovolil, da ti lahko sodi in se dela norca iz tistega, kar ti je zelo dragoceno.

Očitno je, da si že marsikatero požrla.Vse za ljubi mir, kajne ? Veš, nekoč bo tudi tebi prekipelo.

Žal pogovor ne bo pomagal, ker, če je kaj podobna moji, potem bo gonila svoje do nezavesti, lahko ji dokažeš, da nima prav, ampak ona bo še kar tupila! Nima smisla, enostavno se moraš v sebi odločiti, in si reči, ne dovolim si več, da bi me mama prizadela s svojimi besedami, jaz sem odrasla, odgovorna ženska, nikomur nisem nič dolžna, zame so pomembni samo moj mož in moji otroci, pika!!!
Stike z materjo omeji na nujne, kadar te klicari po telefonu nimaš časa in podobno! Nikar ne dovoli, da bi ti nabijala občutek krivde.

Kar se tiče očeta je pa tako, morda se bo slišalo kruto, ampak tvoj oče je odrasel moški s svojo voljo,in če mu življenje z mamo ne ustreza (česar pa ti ne moreš zagotovo vedeti), bo pač moral ukrepati sam, ti mu tukaj ne moreš prav nič pomagati. Vi trije niste več družina, tvoj oče in mama sta družina, in ti, tvoj mož in vajini otroci ste družina!
Upam, da si razumela point!

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.6.2007 20:07:23   
caillou
Kaj pa vem ? Pri moji mami je pogovor pomagal, vendar sem šla res na nož. Vseeno mi je bilo, če mi reče: "Adijo, te ne maram več videti!" Od takrat imam ljubi mir in moja beseda nekaj velja.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
10.6.2007 20:16:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
10.6.2007 21:06:50   
Anonimen
ki me zna nositi po rokah,

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
10.6.2007 21:12:43   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: čičuča

Vse sestrične imajo luštne in mlade fante, ti pa tega grdega, starega dedca. user posted image

Čičuča, to lahko izjavi samo primitiven človek. Oprosti, da tvojo mamo tako imenujem, vendar očitno ne vidi dalje od svojega nosu in predvsem pa od svoje egoistične riti.

Ti svetujem, da se ne sekiraj, kajti takšnemu človeku ni pomoči-pomaga tudi pogovor ne-saj ne bo razumela v čemu je poanta.

Lahko si vesela in ponosna nase in svojega moža. In to je to, kar šteje.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.6.2007 22:16:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BAGI
Čudi me, da se vsak dan slišita. user posted image

Kaj pa vem, zakaj. Moč navade. Dostikrat tudi samo zato, da sliši vnuka. Sam pokliče, oz. jaz zavrtim, on se pogovarja.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
10.6.2007 22:19:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Ti svetujem, da se ne sekiraj, kajti takšnemu človeku ni pomoči-pomaga tudi pogovor ne-saj ne bo razumela v čemu je poanta.

Lahko si vesela in ponosna nase in svojega moža. In to je to, kar šteje.

Hvala. Saj v bistvu mislim, da ona sploh ne ve, kako se jaz že cel dan sekiram zaradi tega. user posted image Sem pa ponosna na svojega moža, zagotovo. Pa vesela, da ga imam, pa zlajubljena vanj vsak dan bolj. Res to največ šteje.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
10.6.2007 22:21:09   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: čičuča

Sem pa ponosna na svojega moža, zagotovo. Pa vesela, da ga imam, pa zlajubljena vanj vsak dan bolj. Res to največ šteje.

To mi delajuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.6.2007 22:29:40   
lelaval
Vse sestrične imajo luštne in mlade fante, ti pa tega grdega, starega dedca.

To lahko reče samo primitivna oseba.In s tem stavkom je tvoja mama pokazala, da tvojega moža ni sprejela takšnega kot je (četudi je njej grd, važna je otrokova sreča in, da je izbranec otroku všeč, ne staršem).
Važno je, da je tvoj mož tebi všeč, se imata rada in se razumeta. 

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.6.2007 7:04:39   
Anonimen
Za dokončanje:

Je včeraj klicala, sicer zavedajoč, da je naredila nekaj narobe, pa se je vseeno skušala izogibati temu, kar je rekla prejšnji dan. Tokrat je obrnila ploščo. Da vidi in čuti, da je med nama nekaj narobe, da se ne razumeva in bla, bla, bla.... user posted image To sem itak že navajena, da si v svoji glavi ustvari take in drugačne zgodbice, ki jih tako napleta, da na koncu že sama sebi verjame. Evo in za posladek, pravi, da med nama nekaj škripa. Moj mož pa pravi, da vse, kar pri nama škripa, je najina postelja. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
12.6.2007 14:30:00   
ključek
 Moj mož pa pravi, da vse, kar pri nama škripa, je najina postelja. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

bravo!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

verjamem, da je tezko. tudi jaz se z mojo sestro "štekam", čeprav zna bit nesramna do mene k sam satan user posted image . res, te čist zastopm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
12.6.2007 14:37:21   
Kuba
Tvoja mama je pa miss universe user posted image  kako so lahko eni ljudje tako površinski, svetujem ti, da se pač osredotočiš na svoje življenje in ne daješ izjavam tvoje mame tolike teže, ker boš drugače stalno slabe volje, imej pač stike z njo ampak ne dovoli ji, da se ti preveč vmešava v življenje.

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.6.2007 15:09:19   
piščanc
hehe - no še ena podobna, kot bi pisala jaz. moja mami in oče sta zelo podobna tvojim, res. mami vse tlači s svojim negativizmom in trmo. oče je pa copata. ampak kot je že napisala ena - če se je tako odločil bo že za nekaj dobrega. pa smo že imeli predlog, da bi se ločila in bi mi mami izplačali in skupaj živeli. ampak oče pač ne more narediti prvega koraka. karakterno pa z mami ne greva skup, nikakor. v vsaki stvari imava drugačne poglede.

enako je moj mož starejši, mami si pa želi nekoga, ki ga bi lahko kazala sosedom, da bodo foušljivi? jaz sem si pač izbrala takega, ki meni ustreza. sva bile kar ornk skregani, ampak po rojstvu tjaše sem popustila in jo sprejela tako kot je. če se obnaša grdo do katerega koli od nas, nas pač ni nekaj časa, če ji pa kaj rečem, pa obrne vse v svoji glavi. včasih tudi grdo zbode, mene ali mojega moža, ampak potem me pač nekaj časa ni. najbolj ji gre v nos, da sem se kmalu odločila za družino in mi potovanja, imidž in fensi šmensi stvari sploh ne potegnejo. jaz sem raje srečna.

in tudi vsakič v nulo razglablja vse stavke in dejanja, če sem prepričana da me ne vara, če me tepe user posted image ... ponavadi jo hitro zabijem da naj neha tečnariti. v bistvu me sploh ne gane več user posted image , se pa dostikrat smejimo na njen račun. pokličem jo če je res že dolgo nisem in me zapeče vest. če me pa ona kliče, pa dvignem samo, če sem pri volji oz. jo pokličem kasneje ko imam dovolj močne živce.

zadnjič je v časopisu prebrala, da en moški žaluje ker je umrl njegov oče iz kraja, kjer ima žlahto njen svak (moj stric) in enak priimek. v njeni glavi je bilo že .... pa sem jo hitro postavila na realna tla, da je v taistem kraju 73 ljudi z istim priimkom in po vrhu vsega ima svak še sestro in ne brata. saj vem, da je prepričala nisem (sigurno so našli kakšnega polbrata...), samo debato sva prekinili. najhujša situacija zadnje čase pa je bila, ko je na stričev (po očetovni strani) pogreb prišla njegova nezakonska hči, vsi, razen sestrične, nismo vedeli zanjo. obnašala se je kot grozno, vsa vesela, da ima eno novico za čvekanje...

ti jo daj kar malo na hold, pokaži ji svoja čustva. povej ji, da mora tvojega moža spoštovati, ali se pa vsaj zadržati. klicanej vsak dan bi pa mene ugonobilo, nimam tako močnih živcev user posted image

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Kuba)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.6.2007 19:44:00   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......