|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   štipendija - vračilo
25.1.2006 10:09:37   
Anonimen
Na pomoč, če katera ve!

Bila sem Ziosova štipendistka. Naredila sem prvi letnik faksa, potem sem se v 2.odločila, da ne bom nadaljevala! Tako da letnika nisem zaključila! Vendar sem to leto še prejemala štipendijo.

No, 2 leti po tem, sem dobila z Zavoda pismo, da bom morala štipendijo vrniti (470000 sit) - za nekončan letnik.
Dala sem prošnjo za odpis dolga (vmes umrl oče, nosečnost,...) - na lokalni ravni so mi stvar odobrili, danes pa sem dobila iz Lj pismo, da smo mojo prošnjo zavrnili, ker nosečnost ni dolgotrajna bolezen!!!

No, ker ne živim v nobenem finančnem luksuzu, me zanima, če katera pozna še kakšen izhod iz te godlje. ???
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: štipendija - vračilo
25.1.2006 10:20:16   
maja_
Ni izhoda. Zaprosi za odplačilo na obroke, to je največ, kar lahko narediš, ker je to dejansko tudi kaznivo dejanje, da si po prekinitvi  študija še  prejemala štipendijo. Če ne boš plačala, ti bodo izterjali, tako da čimprej uredi način odplačila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.1.2006 10:27:50   
Anonimen
maja, po prekinitvi študija, nisem več prejemala štipendije. 2.letnik sem še normalno obiskovala, samo končala ga nisem.

ja, vem, da lahko zaprosim za vračilo na obroke....ampak, saj veš...dokler je še kakšna možnost...

(odgovor članu maja_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.1.2006 10:57:04   
superfly
Sej vem, da ti ne bom nič v pomoč, ampak jaz tudi vračam štiprndijo in to za vsa 4 leta študija + absolventski staž (torej tudi toliko večji znesek), ker se nisem zaposlila v šolstvu, imela pa sem kadrovsko štipendijo MZŠP. Kaj čmo, tako pač je, če ne izpolnimo pogodbenih obveznosti. Ampak jaz raje to, kokr da morm v šolo učit (pa brez zamere vsem učiteljicam), ker sem našla drug poklic, ki me bolj veseli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2006 10:58:13   
emaa
plačilo na obroke ti pripada po defaultu, je v pogodbi o vračilu tako zapisano. Lahko kvečejmu zaprosiš za plačilo na več kot 12 obrokov (toliko jih določijo). Edina možnost, da ne vračaš, je da letnik narediš. V tem primeru se s podpisom pogodbe obvežeš, da boš letnik končala v enem letu, v kolikor ga v določenem času ne končaš, je določen datum začetka vračanja štipendije. Jaz sem ravno ta mesec vrnila zadnji obrok za absolventa in nimam več dolgov naproti državi. Če ne plačaš po poteku pogodbe (sama si dolžna spremljat kdaj poteče), pa kar lepo pošljejo domov opomin po nekaj mesecih neplačevanja (sem sama pozabila do kdaj naj bi naredila letnik me podaljšanjem roka).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.1.2006 11:04:41   
Dashenka
Drugega izhoda, kot vračilo (neupravičeno) prejete štipendije žal ni.
Denar boš morala vrniti zlepa ali zgrda, v skrajnem primeru sledi rubež.
Svetujem ti, da zaprosiš za obročno odplačilo, ki ti ga bodo glede na situacijo, ki jo opisuješ, najverjetneje tudi odobrili.

Ne glede na "godljo", v kateri meniš, da si se znašla, pa ti svetujem, da študija ne obesiš na klin za vse večne čase. To bi bilo prav nespametno in zagotovo ti bo v prihodnosti za tako odločitev žal.

Kot so uradniki navedli v obrazložitvi, nosečnost res ni dolgotrajna bolezen, ki bi onemogočila študij. Prav tako ne nega in vzgoja otroka.
Vsekakor je mamicam študentkam nemalokrat težko usklajevat študijske obveznosti z obveznostmi, ki jih prinaša nov družinski član, vendar ne nemogoče.

Ne vem če veš, koliko malo starejših mamic usklajuje družinske obveznosti ter službene, ki pa dandanes ne zahtevajo človeka le 40ur tedensko. Nemalokatera poleg službe in družine uspešno doštudira še podiplomski študij, MBA, dokonča specializacijo. In to ne z "energijo" dvajsetletnice, pač pa 30 in 40 letnice.

Že samo dejstvo, da si bila Ziosova štipendistka, pomeni, da si bila pridna in nadarjena dijakinja in kasneje študentka z ustreznimi delovnimi navadami, zato sem prepričana, da zaključek študija ni nerealen cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.1.2006 11:33:41   
muki1
Ali pa kakšno ful dobro zdravniško opravičilo od psihijatra.
Se ne hecam, če bi si lahko kako uredila, pa se še enkrat pritožiš, in priložiš opravičila. Samo brez dobrih vez tega ne dobiš.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2006 14:18:57   
Jančika_
Ni druge, kot da vrneš. Lahko ti pa odobrijo vračilo na več obrokov kot 12, tako da je znesek bolj znosen. Jaz začnem za absolventa vračati naslednji mesec, so mi pa odobrili 18 obrokov zaradi moje finančne situacije.

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.1.2006 14:38:42   
emaa
user posted image et tu Jančika? bom vidla kako bo naslednji mesec, ko bom mela tolk denarja več, je pa fino, ko odplačaš, pa veš, da ti ostane ta denar

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2006 14:46:53   
Jančika_
Jaaaauser posted image . Ampak sem si čisto sama kriva. Prej bi stisnila, pa bi bilo, ne pa da zdaj nekaj pacam. Kazen mora bit...

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.3.2009 14:32:13   
karmy
vem da je to zelo stara tema, ampak ni vse izgubljeno, ker upoštevajo mnenje iz CSDja. Vsaj tako so meni, in sem dobila oproščeno vračilo štipendije

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.3.2009 18:07:28   
Spiria
Meni je štipendijo odplačalo podjetje, kjer sem se zaposlila, pa bi prav tako morala it v šolstvo, kot piše ena predhodnica.
Pač sem vprašala, ker itak nisem imela kaj zgubit, potem sem napisala prošnjo in so mi odobriliuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.3.2009 18:48:53   
pipic
dolg so mi odpisali user posted image
lahko se javiš na zs,pa ti povem na podlagi česa ;9

LP

(odgovor članu Spiria)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?