aluš
|
Jaz sem ugotovila, da je veliko odvisno od tega,ali se kuha dnevno kosilo, ali ne. Pri nas je na sporedu vsak dan kosilo (ne v treh "rihtah", ampak golaž+priloga, zrezek,krompir, segedin, ipd.in solata obvezno) + večerja (ta običajno ni topla, jajca, salama, eurokrem, namaz ipd.) Če ne bi kuhali kosila, bi kar nekaj prišparali. Ker gre 1/2 tedenskega nakupa sigurno za kosilo. Kupujem pa v merkatorju v torkih, gledam, da ja ne bo veliko čez 50 eur. Potem pa še v petkih po kruh in kar zmanjka, je spet takopj 15-20 eur. Tako, da mi mesečno zapravimo za hrano+kozmetiko+čistila v merkatorju cca 300 eur. Pa še 1x mesecčno Hofer ene 100 eur. Tako, da skupaj tudi nikoli pod 400 eur. Sva dva odrasla, dva šolska otroka. Če premišljujem, kje bi lahko še kaj prišparali. Sokovi, sladkarije sigurno, pa se nismo pripravljeni odreči (zaenkrat). Ostalo itak gledam akcije, blagovno znamko trgovca ipd., da je ceneje. Določene artikle pa kupim tudi dražje zaradi kvalitete oz. česarkoli že. V smeti zmečemo skoraj nič, torej, ne vem. Poceni belo štruco namesto hlebca o. žemelj. Saj se marsikaj najde, ampak jaz pravim, da lačni bomo še lahko. Najboljše je, da neham kuhat. bom imela več evrčkov, manj dela in skoz spucan štedilnik. Pa ne bi, zaradi otrok. Oba sicer jesta v šoli, ampak sta ob štirih popoldne že kar lačna. Pa ne moreta skoz sendvičev mlatit.
|