andreja32
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Jaz sem se sicer poskušala prepričati (kar nekajkrat, ne samo enkrat), da bi si doma zapisovala, kaj dejansko potrebujemo (česa zmanjkuje oz. je že zmanjkalo), pa da bi pisala jedilnike in vodila evidenco zapravljenega denarja, pa je šlo do sedaj še vedno vse skupaj v maloro in to preprosto zato, ker za takšne stvari nisem dovolj organizirana oz. nimam dovolj volje (očitno se mi ne zdi dovolj pomembno). Sem, kakor je na neki drugi temi napisala Miška, impulziven kupec. Tipičen primer mojega nakupovanja: doma ugotovim, da mi je zmanjkalo Actimelov (vsako jutro spijem enega in res ne morem brez). Ker se mi očitno fajn zdi, da ponekod pa le varčujem, kupujem "Spartimele" oz. Spar Vital, ki so pol cenejši, zato tega seveda ne morem kupiti v najbližjem Mercatorju, temveč le v Intersparu (ki je sicer tudi čez cesto, ampak je v City Parku). Grem - in ker je zunaj mraz kot sto hudičev, grem v City Park pri najbližjem vhodu (pri Humanicu), ki pa je najdlje od Interspara. Zagledam Lekarno in takoj se spomnim, da moram kupiti Rupurut za g. Moža in Nalgesin zase. Zraven drogerija, pred njo pa najmanj tri košare z akcijskimi izdelki - nazadnje sem tako kupila 75%-no znižan parfum (ki je bil še vedno 7€). Malce naprej od drogerije je trgovina z nogavicami - mi jih konstantno uničujemo in če ne drugega, moram kupiti vsaj en par lepih za vsaj enega od otrok. Na vogalu knjigarna Vale-Novak - jaz preprosto uživam v njej. Usedem se na kavč, prelistam novitete in revije, na koncu pa me vedno prevzame kakšen njihov blokec ali koledarček in - adijo 10€. Comshop zraven - oba z g. Možem sva računalniška frika. Ne sme zmanjkati DVD-jev za snemanje. Adijo - 10€. Deichmann - napasem si oči na škornjih in na koncu kupim obesek za ključe ali copate za obiske (ki se, by the way, nikoli ne preobuvajo). New Yorker na sosednjih vratih - da vidimo, če imajo kaj novega. Nimajo, seveda, ampak komplete spodnjega perila imajo pa super. Ena vrečka več, torej. Leonardo, moja priljubljena trgovina. Saj bom samo pogledala, ker že skoraj vse imam. Ko grem ven, imam pa še nekaj novih pisemskih kompletov, nov zlat flumaster in darilno vrečko. DM - imajo nekaj boljših kozov kozmetike, kakor Muller. Malo afnanja s testerji, pa samo nekaj kosov poceni Essence kozmetike, aja, pa še njihov vanilijev osvežilec zraka je zakon, o, glej, pa L'oreal je v akciji - aha, vrečka za 20€. Končno pridem do Interspara, po katerem moram narediti cel krog, preden pridem do Actimelov, tako, da vmes kupim še otroške robčke (za rezervo, teh ni nikoli preveč), pa stojalo z Bakugani in Gormiti je zraven, pa kruh mora biti dnevno svež, salame ne sme zmanjkati (saj lahko počaka v hladilniku, ne bo se pokvarila), k salami paše sir, k siru kumarice, o, stojalo s pogrej-in-pojej hrano (zame, ko sem sama doma), kakšno vino za obiske se tudi spodobi vzeti, no, če je vino, mora biti še pivo za g. Moža, če je pivo zanj, pa še Coca-Cola zame, a še imamo čips in smoki za zvečer, pred Tv-jem, ga. Pes tudi ne sme biti brez hrane, u, pa kozarec sem včeraj razbila, potrebujem novega... in voila, Actimeli. Vzamem dvoje, če mi bosta otroka spet kradla iz hladilnika. Po vsem tem shoppingu sem pa že tako dolgo brez cigareta, da grem ven pri prvem vhodu, da čimprej enega prižgem (mraz me takrat ne zanima več), ampak moram pa mimo Zootica (saj res, zbiram nalepke, tistih 10€ bomo pa že še stisnili, a ne, saj pes in ribe vedno kaj potrebujejo) in trafike (po rezervo čikov in pokukat naslovnice revij). Ko pridem domov, ugotovim, da so me Spar-Vital jogurti, ki stanejo manj, kakor 2€, na koncu stali 100€. ....kot da bi brala Strastno zapravljivko...
|