|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   škrlatinka
1.2.2008 8:35:05   
polona25
Našemu triletniku so v torek postavili diagnozo: škrlatinka. Malo sem brala po internetu in ugotovila, da bi moral postati pikast. To se do sedaj ni zgodilo, pa me zanima, če ste kje imeli škrlatinko brez pikic? Ma pa tamal tud ful visoko vročino kljub temu da že tri dni je antibiotik. Zdaj pa ne vem al je to normalno in kdaj naj bi vročina po antibiotiku padla. Saj jo zbijamo s paracetamolom ali voltarenom, sam to tud ne gre v nedogled.
Aja, pa še to? A mogoče kdo ve kolk časa je inkubacijska doba, ker mamo doma še 7 mesečnika, pa zaenkrat še ne kaže nobenih znakov (upam, da jih tud ne bo).

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: škrlatinka
1.2.2008 8:49:13   
piščanc
najbolje, da pokličeš pediatra, ker antibiotik bi moral v enem dnevu zbiti vročino. če j ne, je napačen antibiotik ali pa ima še kkašno sekundarno okužbo

iz malega zraste veliko

(odgovor članu polona25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
1.2.2008 9:52:15   
Lunc_a
Mi smo jo imeli brez pikic.
če vročina najkasneje po 48 dneh antibiotika ne pade se gre nazaj do p

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.2.2008 11:03:38   
tinaaja
morda je samo angina user posted image za skrlatinko pravijo, da je angina s pikicami.

a so vam naredili bris? kako so diagnosticirali skrlatinko?

nasa jo je fasala pri 9m in npr ni imela ful malinastega jezika, ni se luscila,.. ne razvijejo se pri vseh vsi klinicni znaki.. ampak tale vrocina je pa res za P vprasat

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu Lunc_a)
Neposredna povezava do sporočila: 4
1.2.2008 11:52:34   
polona25
Hvala za odgovore. Tud jaz sumim na angino, ker pikic res ni. Škrlatinko pa je diagnosticirala z odvzemom krvi.
Sem pa pediatrinjo ravno klicala in je rekla, da je vročina verjetno posledica še ene viroze, ki jo tamav preboleva istočasno kot škrlatinko. Baje je zdaj ful nekih bakterijskih vnetij, ki jih spremljajo še viroze. Ne vem, upam da bo kmalu boljše.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
1.2.2008 12:22:08   
frutka_
Naš je lani prebolel škrlatinko brez pikic. V bistvu sem ga hitro peljala k dr. in ni prišlo do izbruha. Je pa mali tudi sicer "močan" fantek in je zaenkrat vse otroške bolezni preboleval dokaj na easy.
Škrlatinko lahko preboli vsaj 4krat, ker so poznane 4 različne vrste škrlatink.
Vročino lahko zbijata tudi z mlačnimi kopelmi ter rezinami krompirja na stopalih(preko pa nogavičke potegneš).

Hitro se pozdravite!

(odgovor članu polona25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.2.2008 12:47:04   
cindi
Živijo!

Naš malček bo v nedeljo praznoval tretji rojstni dan, pa so mu predvčerajšnjim ''odkrili'' škrlatinsko. Je pikast po telesu, po jeziku pa ne. Iam vročino med 37,5 in 38,5. dobil je sirup ospen, pa je pol postal še bolj pikast, ker je zgelda preobčutljiv. Sicer ga je pa zdravnica, ki je bila popoldan dežurna na hitro pogledala, brez jemanja krvi in urina. Danes zjutraj pa em malega peljala nazaj, in je namesto ospena dobil drug sirup. Skratka, čudno.

lp,
c.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.2.2008 20:14:03   
Anonimen
Škrlatinka (Scarlatina)Prenaša se kot kapljična infekcija, redkeje pa preko predmetov in s hrano. Najpogosteje zbolevajo otroci v predšolskem obdobju in šolarji. Posameznik lahko preboli bolezen več kot enkrat preden nastopi imunost. Inkubacija, to je obdobje od okužbe do izbruha bolezni, je običajno 3-5 dni.
Bolezen začne naglo, pojavi se visoka telesna temperatura, glavobol, pri manjših otrocih bolečine v trebuhu, včasih bruhanje in tekoče odvajanje. Kmalu začne otrok tožiti, da ga močno boli grlo in da težko požira slino. Izpuščaj se pojavi drugi oz. tretji dan. Lička so rdeča okolica ust bleda, jezik postane podoben malini (rdeč, hrapav), na njem se naredi bela obloga. Izpuščaj je drobno pikčast, gosto razporejen po koži prsnega koša, spodnjem delu trebuha, v pazduhah. Koža je na otip hrapava.Tri do pet dni po izbruhu bolezni začne izpuščaj bledeti. Jezik se prične čistiti. V drugem tednu se prične na dlaneh in podplatih lamelarno luščenje kože.
Zdravljenje
Uporabljamo penicilin, ki ga mora otrok prejemati 10 dni. Naj počiva, je lahko prebavljivo hrano in pije dovolj tekočine.

(odgovor članu cindi)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
20.2.2008 19:39:59   
karamela
Tudi moja hčerkica je danes dobila škrlatinko.

Pa v soboto imamo žurko za sinčkov rojstni dan. Vabila že poslana. Pa me zanima če katera ve kako je to z nalezljivostjo predvsem za starejše ljudi in odrasle. Otroci vem, da so dovzetni in jih bom opozorila, da imamo škrlatinko. Kaj pa pri starejših? A je to podobno kot pri noricah, ko jih preboliš si načeloma imun?

Res nevem ali naj žurko prestavim, bo pa ta starejši ful žalosten, ker že odšteva dneve do rojstnega dne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.2.2008 19:50:58   
al1*
Moja tavelika je imela škrlatinko že 2x. Obakrat so ji jo potrdili z odvzemom brisa iz žrela. Otrok ni več kužen 24 ur po prvi dozi antibiotika.

Je pa zelo pomembno, da otrok, tudi ko nima vročine, počiva.
http://med.over.net/za_bolnike/bolezni_clanki/skrlatinka_clanek_1.htm

lp

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.2.2008 19:59:33   
karamela
Hvala za link. Sem prebrala.

Antibiotike smo začeli dajati danes, tako da žurka bo.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.2.2008 20:12:10   
N _ B
Hčerki so po dveh dneh vročine in slabega počutja vzeli bris z grla in je imela v grlu streptokok škrlatinke. Takoj je dobila AB in p nas je opozorila, da ni nujno, da se bo škrlatinka razvila. Lahko ostane le kot angina.
Zbolela je pa tisti dan, ko sem prišla iz porodnišnice z teden dni starim user posted image . Je bilo vse ok.

Tako kot ti je predhodnica napisala, naj otrok čimveč POČIVA: Pri nas je počivala kolikor je...čez 6 tednov pa je šla v bolnico z vnetjem kolka, kot zaplet po bolezni.

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.2.2008 20:34:36   
al1*
Karamela, jaz bi glede praznovanja vseeno razmislila - vsaj glede povabljenih otrok. Kot prvo, mora otrok počivat, pod drugo pa nikoli ne veš, če ni mogoče okužen tudi sin, ki je lahko kužen, preden se pšokažejo bolezenski znaki.

lp

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?