|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Študijski dopust
26.10.2008 21:04:37   
atanja
zanima me če mi pripada kaj dopusta-študijskega, klub temu da si študij samam plačujem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Študijski dopust
26.10.2008 21:08:30   
Naja31
Mislim,da ne, ker je to tvoja zasebna stvar, ki jo počnešv prostem času.

Če bi ti študij plačeval delodajalec, bi imela z njim sklenjeno pogodbo v kateri bi bilo vse to opredeljeno,.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2008 21:22:48   
sazi
Glede na to, da študiraš na lastno pest, ti študijski dopust ne pripada - jaz v moji (bivši) službi sploh povedala nisem, da delam magisterij, ker od njih ne bi dobila nič.
So ti pa dolžni na dan izpita omogočiti "obisk# izpita, le da gre lahko za neplačano odsotnost z dela. Torej za izpit na dan izpita lahko dobiš dan neplačanega dopusta.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2008 21:41:42   
enkratna
Nekatera podjetja to omogočajo, čeprav je vse seveda najprej odvisno od določil kolektivne pogodbe za dejavnost, potem pa od "prijaznosti podjetja".

Npr. bančna kolektivna pogodba pravi:

4.3.3. Samoizobraževanje 122. člen Delavec, ki se izobražuje v lastnem interesu, ima pravico:
– da uporablja literaturo, ki je na razpolago pri delodajalcu,
– da v okviru te kolektivne pogodbe uveljavlja pravico do odsotnosti z dela z nadomestilom in brez nadomestila plače za potrebe študija,
– da v času trajanja izobraževanja zaprosi delodajalca za študijske olajšave, delodajalec pa mu je dolžan v 30 dneh na prošnjo pisno odgovoriti.

107. člen (1) Uprava ali od nje pooblaščeni delavec lahko odobri plačano odsotnost z dela pod pogojem, da takšna odsotnost ne ovira poslovanja delodajalca, tudi v naslednjih primerih: – sodelovanja na športnih tekmovanjih, strokovnih
posvetovanjih, kulturnih prireditvah ipd. do 3 dni
– izobraževanja na lastno željo do 7 dni

Torej, najprej preveri določila kolektivne pogodbe za dejavnost, v kateri delaš, potem pa se pogovori s šefom...

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.10.2008 21:59:45   
Pi-kica 1
Odvisno, kje si zaposlena. Pri nas ( v vrtcu ) dobiš vsaj en dan, tudi če študiraš čisto nekaj drugega.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2008 22:21:17   
Spark
Jaz sem pred dvemi leti dobivala po en dan izrednega plačanega dopusta na dan izpita. Potem sem šla na porodniško. Sedaj, pa moram preveriti kako je s tem. Še en izpit imam za narediti. 

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Zimske počitnice 2025: Kam z otroki?
Zimske počitnice so priložnost za družinsko povezovanje in sprostitev. Naj bodo aktivne ali sproščujoče, pomembno je, da...

TLF

(58%)

(17%)

Število vseh glasov: 312

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!