Študijski dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

atanja -> Študijski dopust (26.10.2008 21:04:37)

zanima me če mi pripada kaj dopusta-študijskega, klub temu da si študij samam plačujem?

Naja31 -> RE: Študijski dopust (26.10.2008 21:08:30)

Mislim,da ne, ker je to tvoja zasebna stvar, ki jo počnešv prostem času.

Če bi ti študij plačeval delodajalec, bi imela z njim sklenjeno pogodbo v kateri bi bilo vse to opredeljeno,.

sazi -> RE: Študijski dopust (26.10.2008 21:22:48)

Glede na to, da študiraš na lastno pest, ti študijski dopust ne pripada - jaz v moji (bivši) službi sploh povedala nisem, da delam magisterij, ker od njih ne bi dobila nič.
So ti pa dolžni na dan izpita omogočiti "obisk# izpita, le da gre lahko za neplačano odsotnost z dela. Torej za izpit na dan izpita lahko dobiš dan neplačanega dopusta.

enkratna -> RE: Študijski dopust (26.10.2008 21:41:42)

Nekatera podjetja to omogočajo, čeprav je vse seveda najprej odvisno od določil kolektivne pogodbe za dejavnost, potem pa od "prijaznosti podjetja".

Npr. bančna kolektivna pogodba pravi:

4.3.3. Samoizobraževanje 122. člen Delavec, ki se izobražuje v lastnem interesu, ima pravico:
– da uporablja literaturo, ki je na razpolago pri delodajalcu,
– da v okviru te kolektivne pogodbe uveljavlja pravico do odsotnosti z dela z nadomestilom in brez nadomestila plače za potrebe študija,
– da v času trajanja izobraževanja zaprosi delodajalca za študijske olajšave, delodajalec pa mu je dolžan v 30 dneh na prošnjo pisno odgovoriti.

107. člen (1) Uprava ali od nje pooblaščeni delavec lahko odobri plačano odsotnost z dela pod pogojem, da takšna odsotnost ne ovira poslovanja delodajalca, tudi v naslednjih primerih: – sodelovanja na športnih tekmovanjih, strokovnih
posvetovanjih, kulturnih prireditvah ipd. do 3 dni
– izobraževanja na lastno željo do 7 dni

Torej, najprej preveri določila kolektivne pogodbe za dejavnost, v kateri delaš, potem pa se pogovori s šefom...

Pi-kica 1 -> RE: Študijski dopust (26.10.2008 21:59:45)

Odvisno, kje si zaposlena. Pri nas ( v vrtcu ) dobiš vsaj en dan, tudi če študiraš čisto nekaj drugega.

Spark -> RE: Študijski dopust (26.10.2008 22:21:17)

Jaz sem pred dvemi leti dobivala po en dan izrednega plačanega dopusta na dan izpita. Potem sem šla na porodniško. Sedaj, pa moram preveriti kako je s tem. Še en izpit imam za narediti. 

Stran: [1]