|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 20:15:48   
kepa*
Ojla!
Sem malo firbčna, kaj lepega počnete? In kaj že vaši šestmesečniki počnejo?

Pa mal mi zmanjkuje idej, kaj naj počnem z mojim kmalu šestmesečnikom?
Katere igrače uporabljate, kaj počnete čez dan, kako so kaj pridni...?

Pa lep večer.:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
15.6.2005 20:35:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 20:36:19   
Lunca1
Ojla!

Pina se včasih hoče že kar postavit na noge, pa se mi zdi mal zgodaj. Sedi že kar v redu, samo potem jo malo iz ravnotežja vrže in pade vznak ali pa na stran.

Imamo pa zadne dni mal "pevske vaje", razloga pa zaenkrat še nisva našla, jo že mal trma daje, al kaj??:ups: Se pa precej slini, tako da lahko da se pripravljajo zobje. Na trebuhu ni rada, tako da nam zaenkrat še ni uspelo sukanje, no ja ene 2x iz trebuha na hrbet, samo ne vem če ni bil to bolj zalet iz kravic. Spi bolj malo.

Kar se igrač tiče, ima rada ropotulje, pa plišaste igrače, da jih prežveči, pa most. Drugače pa so ji zanimive flaške od Actimela, pa škatlica od Smartiesov, pa čisto ponori če vidi teledon ali upravljač:), samo jih ne dobi v roke, ker bi to potem vse precuzala. pa včasih mi malo pomaga tipkat na računalnik. Všeč so ji pa tudi zvončki in jih tudi sama zaziba da zazvonijo.

Čez dan pa gremo tudi na sprehode, pa na kakšen obisk. na obiskih je pa zelo pridna.

Še to, zadnje čase se mi zdi, da manj je. Tako tudi teža ni ravno najbolje napredovala. Je pa zdaj dolga 65cm in tehta 6,8kg.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 20:39:05   
Lunca1
Saj res Pina tudi zadnje dni na veliko govori dadada, gagaga... Pa drugače se tudi precej smeji.

Je zelo rada po rokah, pa zaenkrat še zelo zaupljiva do drugih.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 21:27:49   
pegy
Naša mala Nina je pa pravi dobrovoljček zelo veliko se smeji kr nekaj poje in včasih se tudi sliši k bi rekla mama ali dadadada .Je pa res ,da zelo malo spimo zadnji mesec in sploh nevemo kaj ji je ,ker se zbudi sred noči in se kr smeji pa poje ,skratka je dobre volje samo spat pa ne.Napredujemo pa zelo dobro smo veliki celih 70cm in težki 8.5kg.:bravo::bravo::bravo:Zelo rada se igra z raznimi ropotuljicami in telebajskom lili ,pa kaka šumeča vrečka je tudi zanimiva.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 21:36:20   
SISI25
Mi smo stari 6,5. Se pa veliko smejimo. Obračamo iz hrbta na trebuh in obratno. Tudi zaspimo na trebušku po novem, ko se sama obrneta. Govorita na veliko, kričita, rada imate stvari, ki čim bolj ropotajo.

Drugih ljudi se ne bojita. Ampak je pri nas problem, da bi se rada ves čas nosila in to povsod (doma, na sprehodu), se kar ponujata. Skratka zahtevata nenehno pozornost.

Jemo že nekaj stvari. Smo pa zaeči uvajati pri 6. Kar jima dam, vse pojeta. Tako, da imamo polni obrok že zjutraj in popoldne. Zvečer pa riževo kašico.


(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 21:37:36   
SISI25
Ja sta pa težka 8 kg vsak in velika 73 cm.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 21:44:34   
mika
Alo
Kepa, najina :duda: pa skupaj praznujeta.

ja moja:duda:je en velik smejko. najlepše se počuti doma in kdorkoli pride na obisk jo lahko čuva, če smo pa od doma pa ni ravno najboljše volje. Vse jo zanima in ne more bit dolgo v vozičku ali v avtu, vedno mora nekaj početi. Gledamo knjigice, igralni most je zakon, pa razne ropotuljice so tudi fajn. Ko vidi psa ali pa mačko pa bi najraje spregovorila. Odkrila je kar premorejo njene glasilke in veselo cvili. Ko se je prvič slišala, je bila začudena. Ko je slečena duda palček na nogici.
Zelo rada posluša ko ji pojem. takrat se smeji in se mi zdi kot da bi ona tudi rada zapela.
S hrbta se prevali na bok, ampak potem ne zna rokice ven potegnit, da bi se obrnila na trebuh in se jezi, pol pa nazaj pristane na hrbtu. Hoče tudi stati, ampak tega ne prakticiramo veliko, ker se tudi nam zdi prehitro.
Skratka uživamo, uživamo in uživamo.
a jih ve še dojite po noči? Moja :duda: skos išče z ustikami in krili z rokicami. A bi jo morala že odvadit. meni se sicer ne zdi potrebno, ker parkrat potegne in spimo dalje.


Joooj, midva z možem sva sem čist nora na najino princesko.

Uživajte s svojimi zakladki.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 22:00:54   
Divja vijolica
Moj miško je star 6.5meseca. Do nedavnega je bil zelo priden, kakšen teden pa se hoče samo nositi in raziskovati okolico z očmi. Vsaka "igrača" mu je zanimiva le 2min potem jo vrže in hoče drugo.
Zelo se ustraši novih obrazov, ko pa človeka vidi drugič ga že pozna in se ga ne boji več. Sedi že skoraj samostojno le malo ga še zanaša.

Drugače poskušava jesti 3x na dan, vendar ne poje veliko, največ se mi zdi zvečer. Težak je 8,3 kg in velik 71 cm, se mi zdi da se nič ne redi zadnje čase.:(
Se pa tudi že kak mesec in pol prevali s hrbta na trebuh in obratno, kak mesec pa ima tudi že dva spodnja zobka. Večkrat me tudi ugrizne, ko ga prislonim k licu, auuu kako boli, je pravi grizko.
Se pa še dojiva večkrat na dan, pa tudi še celo noč, tako da bolj slabo spimo. :(
Lepo se imejte in uživajte s svojimi sončki. :love:

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 22:37:13   
Taj
živ žav;),

rastejo tile malčki palčki, kaj!!Naš škratek:duda:, ki je v nedeljo pihnil pol svečke:torta:, je strašansko dobrovoljen in neskončno radoveden!Spi bolj malo, samo kako slabo urico vse skupaj čez dan, ponoči pa povprečno 7 ur, na speedu v glavnem:kuza:Gosto hrano počasi začenjamo uvajati, precej se še dojimo (ponoči pa skoraj več ne), zaenkrat smo poskusili le sadje mlečni gres in nekaj zelenjave.Ima 9.3 kg in 70 cm in raste kot konoplja.Zadnji teden na ves glas prepeva ma-ma-ma-ma, danes je dodal še me-me,le-le, mi-mi:bravo:.S trebuha in hrbta se prevali sem ter tja, sicer pa ves čas brca z nogami in najraje od vsega poskakuje pri meni v naročju. Sedi še ne posebej stabilno,ga daje gravitacija, tudi zato, ker je kar masa:sloncek:. Obožuje družbo, zaenkrat se tujcev če ne boji, doma mu hitro postane dolgčas:zaspan:, če ni neprestane akcije, zato mu cele dneve prepevam, berem, plešem, zadnje čase pa se veliko igrava skrivalnice, gledava slikanice (a koncentracija še ni prav huda) in razgledujeva naokoli (ves čas obrača glavico sem ter tja, da le ne bi česa zamudil).Zelo opazno navdušen je posebej takrat, ko se hkrati igramo vsi trije z mojim :love:, takrat je 9nebesa.V vozičku že sedi in posebno rad opazuje drevesa in avtomobile8).Še pa še ima rad čofotanje do onemoglosti v banji, tako da je vsa bližnja in daljnja okolica mokra:hudicek:.

Uživajte še naprej, pozdravčki od naju:rozica:

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 22:42:33   
Urška*
Ojla!

Žan je zadnje dni zelo tečen, ne vem kaj bi to bilo. Mogoče bojo pa zobki. Drugače je zelo priden. Po novem vstajamo že ob 5:30 zjutraj, prej smo okrog 8:30. No, saj spat pa gre med 20 in 21 uro in spi celo noč!:bravo:

Obrača se tudi že kar, najbolj luškan je pred spanjem, ko se kotali po posteljici sem in tja in se nekaj pogovarja sam s sabo.9nebesa Potem pa puf in že spi.:)-

Glede igrač-so mu vse všeč, samo da jih lahko v usta nese.:)- Aja, zelo rad ima rože, ker lahko trga cvetove in liste.

Zdaj ga že vse zanima, zelo priden je ko gremo na sprehod, zelo rad gleda avtomobile. Ko pa se ustaviš slučajno v kakšni trgovini, da bi mama malo zapravila dinarčke, te pa je že tečn, in hoče iz vozička.:)-

Imama že en sadni obrok, zdaj pa počasi uvajamo zelenjavo.

Aja, pa kriči zadnje 4 dni ko nori - od veselja, ko je dobre volje. Zelo rad posluša ko mu poješ, in se začne smejat. Ha ha tako je ko je zelo zaspan in mu začnem peti Nina nana, muca je zaspana,... in namesto da bi šle očke skupaj, se mu zdi to zelo zabavno.:)-

Joj, še in še bi lahko naštevala. V glavnem lepo napreduje, je zadvoljen dojenček(izjema zadnjih par dni), in imamo se ZELO radi!:bravo::love:9nebesa

Ja, pa še nekaj. Zelo rad posluša ko mu ponavljam besede: ata, mama, Žan. In on vedno ponovi, sicer po svoje, ampak se trudi na vse pretege!:)-:)-:bravo::bravo: DAnes je bilo nekaj sličnega besedi mama. He he ali pa sem jaz samo tako hotela slišat.

Ok, zdaj pa res dovolj.:ups:

lp:)

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 22:49:37   
bauci
Čez en teden bo naša Lana stara 7 mesecev.
Poje že 2 obroka na žličko (zelenjavni in sadni) pa zjutraj mlečno kašico, zvečer pa Aptamil 2. Čez dan dobi tudi Fruhtzwerge (min. 2), pije čaj in kdaj pa kdaj frutek na Aventov magični lonček.
Sama že sedi in se veselo igra v stajici. Najraje ima etikete na medvedkih. Na zadrge je cela nora pa na vrvice tudi.
Ponoči in podnevi kar pridno spi.
Sva se pa že sami peljali v avtomobilu iz Kopra do Maribora.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 22:50:39   
Pilar
Jurti imamo posvetovalnico, malo me skrbi od Jureta teža, ker imam občutek da malo poje. Gosto hrano uvajm od 5. meseca, rad pase kravce, včadsih se obrne iz hrbta na trebuh( in obratno), sedi tud ful rad, če ga daš na nogice je ful vesel( pa ne na tla, ampak mal za občutek), ne mara biti sam, pošasi želi uveljaviti svoje, ponoči sicer spi, vendar se veliko zbuja, spodnja dva zobka rineta ven,...igra se z ropotuljcami, pa časopis "bere", veliko hodimo na sprehode, pa k babici na obik in dnevi nam minevajo res hitro. Včasih prehitro.
Lepo se imejte vsi.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
15.6.2005 23:14:29   
Spark
No super, da lahko slišim, kaj vaši 6 mesečniki počnejo. Ugotavljam da so si zelo podobni.
Naša punči je pravi dobrovoljček. Vsem se smeji. Ni je strah novih obrazov. Rada ima otroke. Zna se sama igrati. Dam jo na dekco in igračke okoli nje. Vse igračke so ji všeč, prav tako se rada igra z etiketami na igračkah. Prejšnji teden sta ji ratala zanimiva mobitel in tv-daljinec. Rada kriči. To rada počne v trgovinah, kjer to drugače odmeva( očitno je pogruntala, da me tako hitreje spravi ven). Kar se tiče hrane- sadje ime rada. Zelenjave, pa ne (bojim se da bom morala dajati v zelenjavo eno žličko banane). Ponoči se 1x dojimo. Zobkov še nima.Zna se obrniti s trebuha n hrbet. Kontra pa še ne do konca. Zna pa tudi že malo sama sedeti, samo jo moram čuvat, ker ko izgubi ravnotežje, pade v ležeči položaj.
Res pa je da mi dnevi tako hitro bežijo, in še prehitro bojo tile naši cukerčki zrastli. Uživajte v vsaki minutki z njimi.

Lp

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Šestmesečniki - kako smo kaj?
16.6.2005 1:03:28   
Pika10
Moj sine je tut začel z dadadada ali pa njanjanjanja ne vem kaj je točno.Pa oponaša avto bbbbbbb.Zelo rad se vozi v avtu, kar brcat začne ko ve da greva.
:sloncek:Drugače je pa zelo nezahteven otrok. Lahko se kar pol ure igra sam ne da bi zahteval pozornost.
:kuza:Jeva opoldne malo sadne kašice, zelo rad cuza melono ali jabolko,četudi se mu odlomi krheljček ga prežveči, pljune ven ali poje.Zvečer mu dam Milupa kašico, drugače pa se še dojiva.
Sicer pa je moja velika ljubezen.

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?