|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še vedno stiska pesti
22.1.2010 22:17:56   
seru
Sin je star 8 mesecev in opažam, da še vedno pogosto stiska prste v pesti (tako, da ima palec v pesti). Prej tega od 4. meseca ni več počel, zdaj pa je spet začel. Je še katera opazila isto pri svojem dojenčku?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
22.1.2010 22:28:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu seru)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Še vedno stiska pesti
23.1.2010 7:13:00   
marjetica8
Moj je tko stiskal pesti še po 4. mescu, ko ne bi več smel. Me je obupno skrbelo, pa sem ene 3krat morala prosit P, naj naju da v RA. Ko je le dala tisto napotnico, so nama v RA rekli, da ima povišani mišični tonus zgornjih okončin in so nama dali nekaj nasvetov kako to odpravit: Daješ mu v roke čim bolj okrogle igrače, da mora dlan odpret, ko prime igračo, pa čim več na tleh v kravicah, ga spodbujat da se obrača...prosi za RA, je ful fajn! SREČNO!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.1.2010 8:46:14   
seru
metulj333 in marjetica8, pa sta imela cel dan rokici stisnjeni v pest? Naš malček lepo prijema igrače in jih lepo odpira, ko se igra. Pesti dela predvsem, ko go nosimo na rokah. Se je potem popolnoma popravilo in sploh ne delata več pesti?

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
23.1.2010 10:11:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu seru)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
23.1.2010 10:14:25   
seru
metulj333 pa je zdaj vse vredu, nima nobenih problemov z motoriko?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.1.2010 17:40:44   
Mami26
Punce pozdravljene,
ko sem brala to temo sem se takoj spomnala, da naš tamali 7,5m star dela enako. Ful velikokrat ima rokice stisnjene, ko muu jih želim razpret je kr težko, saj jih drži ful močno v pest, pa sem že velikokrat razmišljala kaj je razlog za to. Res pa je da stvari lepo prijema v roki, si roki oglejuje razpeti,... ampak ko nič ne počne pa v pest in to ful močno. Sedaj pa ko gledam to me pa malo skrbi.
Gledam oz se pogovarjam z mamicami, ki imajo dojenčke njegove starosti in mi razlagajo, da njihovi tamali ploskajo (ko hočem ga naučit naš ful močno drži pest, tako da,...), mahajo, naš v bistu noče nič. res pa je da se ful kobaca, stanovanje prepleže(vendar ne na vseh štirih ampak na trebuhu) v celoti. A mislite, da bi me moralo skrbet?

(odgovor članu seru)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.1.2010 18:20:07   
marjetica8

IZVIRNO SPOROČILO: seru

metulj333 in marjetica8, pa sta imela cel dan rokici stisnjeni v pest? Naš malček lepo prijema igrače in jih lepo odpira, ko se igra. Pesti dela predvsem, ko go nosimo na rokah. Se je potem popolnoma popravilo in sploh ne delata več pesti?

Počel je isto kot tvoj. Lepo je razpiral rokice, ko sem mu dala kako igračo, jo je lepo prijel. Je pa res vedno imel raje ropoduljice, ki niso okrogle oblike - take, ki jih lahko lepo prime. V razvojni nam je razložila da to zato, ker lahko, ko tako ropotuljico prime, roko spet stisne v pest. Tako se počuti dobro. Tud naš je stisnil pesti vedno, ko sem ga vzela v roke, al pa tud ko sem ga kopala. Če sem mu probala razpret, ni šlo. tudi v komolcih je mel zakrčene rokice. Zdej je dosti izvenelo, sam pri 9m še vedno ne zna zaploskat - se sploh noče naučit in niti ne pusti da bi jst z njegovimi rokicami zaploskala. Niti več nimam ideje kako ga naučituser posted image . Drugače pa tudi naš po vojaško preplazi celo stanovanje! Glih včeri sem mu šla kupit stajico, ker drugače ne morem nč več nardit po bajtiuser posted image ! Kar se tiče mentalnega razvoja, sicer ne zna zaploskat, zna pa pokazat kje se ugasne lučka, zna dat mami "buc", zna dat five z rokicouser posted image itd...Mami 26 in seru, pejta v razvojno. Nč ne košta, pomaga pa zelo!

(odgovor članu seru)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.1.2010 18:21:42   
seru
Naš tamali bo že 8 in pol star, pa tudi noče ploskat, niti pomahat. In prav tako kot praviš mami26, stisne pesti in potegne rokici k sebi, ko ga želim naučit ploskat. Pa ne vem, do kdaj je čas da znajo ploskat in pomahat. Mi poveste, kdaj so začeli vaši malčki ploskat in mahat.

(odgovor članu Mami26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.1.2010 18:30:16   
anaksunamun
Tudi naš fantek, čez par dni bo star 9 m., dela podobno in sicer z desno rokico. Ko ga dvignem desno rokico stisne v pest in jo pokrči v komolcu, potegne nazaj, tako, da mu jo pol jaz kar morem večkrat popravljat, opazila sem tudi, da ko ga položim na tla, velikokrat leži zvit v obliki črke C in to spet v desno smer.

Sedet je začel šele kaka 2 tedna nazaj in to tudi tako, da sva ga midva posedla (po navodilih P - ker se sam verjetno še dolgo ne bi vsedel). Plazi se ne, rad pase le kravice, tudi na hrbet se ne prevrne.

Sama sem zaradi tega že velikokrt ogovorila P in mi je rekla, da bo vse nadoknadil. Samo ne vem kaj si naj misim - da bi ploskal - ne, kvečjemu tolče z levo rokico po desni, give me 5 da le z levo roko, z desno pa zelo zaostaja. Samo P kot da o tem noče nič slišati.

(odgovor članu seru)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.1.2010 18:40:49   
marjetica8

IZVIRNO SPOROČILO: anaksunamun

Tudi naš fantek, čez par dni bo star 9 m., dela podobno in sicer z desno rokico. Ko ga dvignem desno rokico stisne v pest in jo pokrči v komolcu, potegne nazaj, tako, da mu jo pol jaz kar morem večkrat popravljat, opazila sem tudi, da ko ga položim na tla, velikokrat leži zvit v obliki črke C in to spet v desno smer.

Sedet je začel šele kaka 2 tedna nazaj in to tudi tako, da sva ga midva posedla (po navodilih P - ker se sam verjetno še dolgo ne bi vsedel). Plazi se ne, rad pase le kravice, tudi na hrbet se ne prevrne.

Sama sem zaradi tega že velikokrt ogovorila P in mi je rekla, da bo vse nadoknadil. Samo ne vem kaj si naj misim - da bi ploskal - ne, kvečjemu tolče z levo rokico po desni, give me 5 da le z levo roko, z desno pa zelo zaostaja. Samo P kot da o tem noče nič slišati.

Jst bi v tvojem primeru zahtevala napotnico za RA. Sej ti jo mora dat, če zahtevaš...

To bi tud jst rada vedla do kdaj morajo znat ploskat in pomahat? Ploskat itak ni šans, pomahat pa vidim da zna, sam ponavadi se samo smeje in noče, če to od njega hočemouser posted image

(odgovor članu anaksunamun)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.1.2010 19:00:42   
seru
Pogledala sem v Denver test. Po tem testu je zgornja meja za mahanje in ploskanje starost 11.mesecev.Po tem testu imamo še vse čas, da jih naučimouser posted image .

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?