|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Še enkrat-regres 2011
23.12.2011 12:12:58   
emica2008
No moje vprašanje oziroma situacija:

Zaposlila sem se 14.11.2011 za določen čas enega leta.

Pripada mi 3 dni letnega dopusta (od 26dni).

Ali mi mogoče pripada tudi sorazmerni del regresa (dobila bi nekaj manj kot 100eur)

Proooosim za odgovore, da letim k šefu user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Še enkrat-regres 2011
23.12.2011 12:20:13   
thaiss
po moje ti pripada šele po 6 m

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu emica2008)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.12.2011 12:41:37   
emica2008
ja samo sodelavke so se zaposlile s 1.9. in so dobile sorazmerni del....saj to nevem, če meni tudi potem pripada glede na to, da sem se kasnej zaposlila user posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.12.2011 13:47:39   
zmajcy_
Mislim, da ti pripada.. saj je regres vezan na dopust.. Jaz sem ga dobila v podobnem primeru...

Neposredna povezava do sporočila: 4
23.12.2011 13:56:28   
enea

IZVIRNO SPOROČILO: thaiss

po moje ti pripada šele po 6 m

po mojem tudiuser posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.12.2011 14:14:14   
poli*
Jaz sem imela pogodbo za določen čas (3 mesece) in sem dobila sorazmerni del regresa.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.12.2011 20:44:26   
benika
Odvisno od firme.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.12.2011 8:29:11   
tjasaoasis
Delam v kadrovski službi in lahko povem samo to: Če ti pripada sorazmeren del dopusta ti pripada tudi sorazmerni del regresa. Pravilo 6-tih  mesecev opredeljuje pravico do prejetja celotnega regresa in dopusta, vendar v tekočem letu. To pomeni da lahko imaš pogodbo za določen čas npr 7 mesecev, vendar če so trije meseci v letu 2011 in 4 meseci v letu 2012 potem dobiš 3/12 za leto 2011 in 4/12 za leto 2012. Če pa se npr zaposliš z januarjem in imaš pogodbo za 7 mesecev pa bi ti podjetje praviloma moralo dati celoten dopust in regres, vendar je pa tudi tukaj en hakelček v zakonu, ki pravi, da v primeru da menjaš delodajalca med letom ti bi naj vsak zagotovil sorazmerni del. In če imaš pogodbo za določen čas se lahko smatra, da boš menjal delodajalca in se lahko podjetje odloči, da ti tudi za ta čas da samo sorazmerni del.

Če pa si zaposlen za nedoločen čas in si npr. aprila prejel ves regres, potem pa daš odpoved s 30.6. moraš vrniti polovico regresa, če pa daš odpoved s 1.7. pa ti ga ni potrebno vračati. V glavnem, veliko je odvisno od podjetja kako si zadeve zastavi, vendar če avtorica te teme pred to zaposlitvijo ni že v celoti prejela regresa v prejšnjem podjetju oz. če seveda sploh ni bila zaposlena potem ji pripada 1/12 regresa za leto 2011.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
24.12.2011 8:38:39   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tjasaoasis)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.12.2011 13:11:02   
emica2008
IZVIRNO SPOROČILO: tjasaoasis

Delam v kadrovski službi in lahko povem samo to: Če ti pripada sorazmeren del dopusta ti pripada tudi sorazmerni del regresa. Pravilo 6-tih  mesecev opredeljuje pravico do prejetja celotnega regresa in dopusta, vendar v tekočem letu. To pomeni da lahko imaš pogodbo za določen čas npr 7 mesecev, vendar če so trije meseci v letu 2011 in 4 meseci v letu 2012 potem dobiš 3/12 za leto 2011 in 4/12 za leto 2012. Če pa se npr zaposliš z januarjem in imaš pogodbo za 7 mesecev pa bi ti podjetje praviloma moralo dati celoten dopust in regres, vendar je pa tudi tukaj en hakelček v zakonu, ki pravi, da v primeru da menjaš delodajalca med letom ti bi naj vsak zagotovil sorazmerni del. In če imaš pogodbo za določen čas se lahko smatra, da boš menjal delodajalca in se lahko podjetje odloči, da ti tudi za ta čas da samo sorazmerni del.

Če pa si zaposlen za nedoločen čas in si npr. aprila prejel ves regres, potem pa daš odpoved s 30.6. moraš vrniti polovico regresa, če pa daš odpoved s 1.7. pa ti ga ni potrebno vračati. V glavnem, veliko je odvisno od podjetja kako si zadeve zastavi, vendar če avtorica te teme pred to zaposlitvijo ni že v celoti prejela regresa v prejšnjem podjetju oz. če seveda sploh ni bila zaposlena potem ji pripada 1/12 regresa za leto 2011.

Hvala 1000x.

Ja pred 14.11.2011 nisem bila zaposlena, na zavodu od začetka leta, do nadomestila nisem bila upravičena.
Pogodbo sem podpisala za določen čas enega leta.

Hvala user posted image

(odgovor članu tjasaoasis)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.12.2011 7:28:01   
Poka
Po mojem ti pripada, sam ne vem kdaj dobiš izplačanega.

Neposredna povezava do sporočila: 11
27.12.2011 19:33:41   
ThinkPink
O zakonodaji nimam pojma, vem samo to, da sem jaz bila zaposlena 2m, pripadalo mi je 4 dni dopusta (dobila sem sklep o LD) in izplačan delež regresa (mislim, da je bilo okoli 55 eur - leta 2009).

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?