|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ščitnica v nosečnosti
8.9.2011 13:03:53   
ency
Se opravičujem ker odpiram novo temo, vendar ker je tukaj dosti uporabnic, upam, da mi bo katera odgovorila. Namreč noseča sem 13t, in danes sem dobila izvide od ščitnice, ki pa je malček povečana, in sicer je TSH 6,98. Sicer pijem tablete Euthyrox100 že kar nekaj let, vendar imam pregled pri tirologu komaj čez 2tedna, mene pa tako skrbi. Ali je imela katera tak problem v nosečnosti, in kako ste ukrepale (tablete???). Vnaprej hvala vsem za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ščitnica v nosečnosti
8.9.2011 13:46:49   
psaša
Nič ne skrbi, vse bo OK. Normalno jej tablete naprej kakor imaš predpisano.
Ti bo že tirolog svetoval kako naprej.

LP

_____________________________

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu ency)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ščitnica v nosečnosti
8.9.2011 16:15:25   
kajajaka
...upam,da nimaš tirologa na polikliniki - tam ni priporočljivo za nosečnoce zaradi sevanja... Tudi že na vhodu so velika opozorila. Pozanimaj se, da ne boš brez veze hodila...
Pri meni je vedno v nosečnosti tako, da v kolikor rezultati odstopajo moja osebna zdravnica pokliče tirologa in se z njim posvetuje, ter mi po potrebi dvigne dozo Euthyroxa...

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ščitnica v nosečnosti
8.9.2011 18:11:57   
oktober28
Živjo ency, iz prve roke ti lahko povem kako je z ščitnico, kajti sama jemljem eutyhrox 125mg diagnoza hipotireoza že 4 leta.In sem takoj ko je test pokazal pozitivno za nosečnost, dala testirati TSH. In alarm TSH sem imela v 6. tednu nosečnosti 6,45, takoj sem šla k osebni zdravnici po napotnico za tirologa, ter takoj drugi dan odšla na polikliniko 1.klet v kliničnem centru v Ljubljani. Tam ko sem na okencu povedala da sem noseča, so me v roku 10. minut sprejeli (kljub veliki gužvi), dr Bedernjak me je pomirila, mimogrede super zdravnica razložila da ne bi prišlo do zanositve če mi ne bi pred nosečnostjo ščitnica normalno delovala, in da je čisto normalno da TSH malo poraste med nosečnostjo!Še enkrat sem testirala ščitnico pri njih, in začuda pri njih je bila izvid povsem normalen, tirologinja mi je svetovala kontrolo vsako tromesečje nosečnosti TSH, in evo sedaj sem noseča 33 tednov in vse OK, niso mi zviševali Euthyroxa, zadnji izvid Tsha pred enim tednom pa je 0.959, boljšega še nisem imela!

GLEDE SEVANJA NA POLIKLINIKI MI JE PA ZDRAVNICA TUDI RAZLOŽILA, DA TAM JE MINIMALNO SEVANJE, KI JE PODOBNO SEVANJU ZEMLJE IN NI ŠKODLJIVO ZA PLOD, IN TUDI NEBI OPRAVLJALI TAM PREGLEDOV NOSEČNIC ČE BI BILO ZELO NEVARNO! ;)

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ščitnica v nosečnosti
8.9.2011 18:36:39   
ency
Hvala vam za vaše odgovore. Ne bi bila toliko zaskrbljena, vendar sem dala kri na kontrolo komaj v 12tednu, ker prej nisem mogla (dopusti, odsotnost moje dr...) Tako da sem zdaj zelo panična, da ni kaj to škodilo. Bom pa šla tudi jst jutr po napotnico za v Lj (na klinični)-kot si mi svetovala ti Oktober28, pa bomo videli. Sicer sem imela že NS in tam je bilo s plodom vse ok.Tako da res upam, da bo vse ok!

(odgovor članu oktober28)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Kava
lenca8

Pijete jutranjo kavo?

Da (56%)

Ne (30%)

Kakor gdaj (14%)


Število vseh glasov: 43

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!