oktober28 -> RE: Ščitnica v nosečnosti (8.9.2011 18:11:57)
|
Živjo ency, iz prve roke ti lahko povem kako je z ščitnico, kajti sama jemljem eutyhrox 125mg diagnoza hipotireoza že 4 leta.In sem takoj ko je test pokazal pozitivno za nosečnost, dala testirati TSH. In alarm TSH sem imela v 6. tednu nosečnosti 6,45, takoj sem šla k osebni zdravnici po napotnico za tirologa, ter takoj drugi dan odšla na polikliniko 1.klet v kliničnem centru v Ljubljani. Tam ko sem na okencu povedala da sem noseča, so me v roku 10. minut sprejeli (kljub veliki gužvi), dr Bedernjak me je pomirila, mimogrede super zdravnica razložila da ne bi prišlo do zanositve če mi ne bi pred nosečnostjo ščitnica normalno delovala, in da je čisto normalno da TSH malo poraste med nosečnostjo!Še enkrat sem testirala ščitnico pri njih, in začuda pri njih je bila izvid povsem normalen, tirologinja mi je svetovala kontrolo vsako tromesečje nosečnosti TSH, in evo sedaj sem noseča 33 tednov in vse OK, niso mi zviševali Euthyroxa, zadnji izvid Tsha pred enim tednom pa je 0.959, boljšega še nisem imela! GLEDE SEVANJA NA POLIKLINIKI MI JE PA ZDRAVNICA TUDI RAZLOŽILA, DA TAM JE MINIMALNO SEVANJE, KI JE PODOBNO SEVANJU ZEMLJE IN NI ŠKODLJIVO ZA PLOD, IN TUDI NEBI OPRAVLJALI TAM PREGLEDOV NOSEČNIC ČE BI BILO ZELO NEVARNO! ;)
|
|
|
|