|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   članek aktivnosti v nosečnosti
14.3.2006 13:12:20   
Mikec

Meni se je zdel članek zanimiv in zelo blizu mojemu prepričanju o športnih aktivnostih v nosečnosti.

Lp

NOSEČNOST JE NORMALNO OBDOBJE ŽENSKE

Šport je zaželen, pretirana zaskrbljenost pa odveč
Za nosečnice je zelo priporočljivo, če se gibajo, hodijo na sprehode in telovadijo. Ženske so med nosečnostjo zaskrbljene, ker zaradi sprememb v telesu ne vedo, kaj vse lahko počnejo.
Ginekologinja in porodničarka Ksenija Šelih Martinec svetuje, da naj hodijo ženske na sprehode in telovadijo, saj je to dobro za njihovo počutje in razvoj ploda v maternici.
Nosečnost je obdobje, ko je žensko telo izpostavljeno številnim spremembam teh pa se nosečnica ne sme ustrašiti. Vsaka pretirana skrb lahko kvečjemu škoduje razvoju ploda in posledično tudi ženski.
Razlogi za skrb, ki to niso ...
Ženske, ki so kdaj že bile noseče in so iz več razlogov izgubile plod, pogosto skrbi, ali lahko to vpliva na poznejšo nosečnosti. Te skrbi so odveč, po kakršni koli prekinitvi nosečnosti lahko ženska po besedah dr. Šelihove brez skrbi zanosi.

Kaj pa športne aktivnosti ...
Športna dejavnost nosečnice je predvsem v zgodnjem obdobju nosečnosti zelo zaželena. Tudi športi, kot so odbojka, badminton, tenis in aerobika, so priporočljivi. Najbolje je, da nosečnica posluša svoje telo in se temu primerno športno udejstvuje. V poznejšem obdobju naj nosečnica še vedno hodi na sprehode, nosečniško aerobiko ali jogo, ker se tako bolje pripravi na sam porod.

Moteči stranski učinki nosečnosti
Med nosečnostjo se včasih pojavijo tudi neželeni pojavi, kot so izcedek iz nožnice, rahla krvavitev, bolečine v predelu jajčnikov. Šelihova pravi, da je izcedek v nožnici običajno povečan, bele barve in ne dela težav. Če se pojavi srbenje, pekoča bolečina, sprememba barve in vonja izcedka, je prav, da gre nosečnica na pregled. Na jajčnike pa lahko ženska v nosečnosti pozabi, saj naj ti ne bi povzročali nobenih težav. Bolečine, ki so podobne bolečim jajčnikom, so posledica napenjanja materičnih vezi, zato se pojavijo predvsem ob spremembi položaja telesa in so povsem nenevarne.

RTV SLO/M. K. L.

Vir RTV SLO

14. marec 2006
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: članek aktivnosti v nosečnosti
14.3.2006 13:51:27   
Barbs
Mhm.

Ampak jahajo pa smučajo pa nikjer ne.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Mikec)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.3.2006 14:09:02   
Mikec
No to je že res ampak odbojka in tenis tudi nista tako mila športa...
predvsem če prištejemo vse nenadne gibe možnost padca in da ne govorim o žogi ki ti lahko kar pošteno prileti...
pa tudi aerobika z vsemi poskoki ni tako neaktivna...user posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.3.2006 14:29:43   
puncica
Sam tebe Mikec pa mora potemtakem mal skrbet, če iščeš takšne članke.user posted image

Sicer pa je men vseen kar počnejo nosečnice s svojim telesom, pa če se na glavo postavljajo , jaz vem da jahat pa smučat ne bi šla pa če bi me z verigam vlekl, pa tud kakšne odbojke, tenisa ne bi igrala, imam pač kr eno fobijo, da bi sigurno bilo kaj narobe. Ponavad je tako da bol ko paziš se ti glih kaj naredi, le zakaj bi tvegala. Pa tu vsaki rečem da men se to ne zdi pametno, itak pa potem vsaka dela po svoji presoji.
Mikec teb pa prijetno telovadbo in razmigavanje, upam da brez posledic. user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Mikec)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.3.2006 14:46:31   
lenika
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Se opravičujem, ampak nekako si kar ne predstavljam, da bi sedaj tenis ali odbojko igrala. Mislim, da bi bila kar jaz tista žoga, ki bi se kotalila po igrišču.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.3.2006 15:53:20   
HuAnita
Jaz pa ful pogrešam redno telovadbo, pri capinki sem bila do 7m na kolesu, redno..., pa na rolarjih, tenisa pa res nisem igrala, ker ga tudi sicer ne...
Meni se pa zdi, da šport res ne more škoditi, če je 'po pameti', seveda, ne kakšno bordanje ali umetnostno drsanje pri 8m nosečnosti, ampak zmerna vadba, pa tempo ---- kako pogrešam /potrebujem to.... Ampak ob čudnem delavniku težko kaj počnem redno, čeprav se nekako trudim...

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.3.2006 20:55:48   
Reja
Mislim, da pri športu nikoli ne bomo prišle skupaj in verjetno je prav takouser posted image .

Vsaka pozna sebe, svoje znanje različnih športov in svojo pripravljenost. Prav je tudi, da pozna različna opozorila ginekologov in potem s trezno glavo sama preceni, kaj je zanjo primerno in kaj ne.

Bravo za trezne nosečniceuser posted image user posted image user posted image .

(Upam, da mi katera zaradi kakšnega "vročega" dosedanjega odgovora ne zameriuser posted image )

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.3.2006 13:31:26   
Mikec
Drage nosečke,

nočem noben nič reči o tem kaj naj počne, članek sem našla na med over net in se mi je zdel zanimiv. Vsaka odločitev o telesni aktivnosti pa naj bo to smučanje, keglanje, jahanje ali pač odbojka, k telesni aktivnosti spada tudi nošnje vreč iz trgovine, sesanje in podobne gospodinjske stvari naj bo čisto na strani posameznice in seveda njenega počutja in statusa nosečnosti.

Vsem želim zdravo nosečnost in gibanje po želji.

Jaz sem se zase odločila in tako naj stori vsaka.

Lp

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.3.2006 13:55:48   
NATAŠI
To ginekologinjo imam pa jaz in lahko rečem da sem full zadovoljna z njo

(odgovor članu Mikec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?