|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čez rok in umetni popadki????
10.7.2008 8:37:44   
Anonimen
Zanima me, kdaj ti v Mb bolnici sprožijo porod? Sem že 1 dan čez rok, včeraj ctg v porodnišnici ni zaznal niti enega popadka, in imam spet čez 5 dni ctg v porodnišnici. Kakšna je razlika med umetnimi popadki in naravnimi, kateri so bolj boleči, in traja bolečina dlje? Kako dobiš umetne popadke- v obliki infuzije? Sem prvič noseča, in bo tud zame prvi porod, pa me je že vsak dan bolj strah vsega skupaj. Najprej so me strašli da bom prej rodila, zdaj pa sem že en dan čez rok, mala pa še kar veselo brca, moje počutje pa je odlično. No razen tega da me vsak dan šraufa in me črevesje že boli, ponoči, pa me pod trebuhu zbada in me peče.

Sanja
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čez rok in umetni popadki????
10.7.2008 8:59:59   
malika
če je vse OK, se pravi, da ni indikacij za sprožitev poroda, čakajo tam nekje  do 2 tedna čez rok.
Umetne popadke sem jaz dobila v obliki infuzije. Ne bom pretiravala kako zelo boli, ampak res pa je, da boli. Jaz sem se psihično pripravila, da je pa zdaj prišel ta čas, ko mora mali ven in da bo bolelo in je šlo vse OK. Imaš pa še vedno čas za epiduralno.

Saj bo, po vsem tem kar si napisala, bo tvoja pikica kmalu sama hotela ven. To, da se pa otrok umiri prej, in da se ti trebuh ful povesi,  pa ne drži v vsakem primeru 100%.

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.7.2008 9:06:45   
Annny
Prvič sem rodila na Jesenicah in sem imela malo umetnih popadkov; svojih nisem imela, ker so me 'naročili' na epiduralno (sem bila že kar nekaj odprta, samo še brez popadkov).Ker sem imela EA, nisem čutila nobene bolečine (iskreno povedano bi enako priporočila tudi tebiuser posted image ), res pa je, da so bili umetni popadki močni, zelo močno krčenje itd. Ne sekiraj se zaradi 1 dneva čez rok, to ni nič takega, saj je tudi rok izračunan na približno in je nekaj dni gor ali dol vseeno. Želim ti lep porod in čim manj skrbi, bo zelo hitro mimo!! Pa-pa 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.7.2008 9:14:08   
Drnula
Jaz nisem rodila v Mb ampak v Po vendar ti vseeno lahko povem kako teče tam.

Sprožitev poroda lahko vedno zavrneš dokler ne ocenijo zdravniki, da je otrok ogrožen. Dokler dobro brca naj ne bi bil problem, bodi pozorna če bo brcal slabše in po mojem nasvetu raje pozabi na rek, da se otrok pred porodom umiri, ker je to je lahko nevarno.
Umetni popadki so intenzivnejši in bolj ostri. Če si imel enkrat CR in želiš potem naslednjič roditi normalno ti jih nikoli ne navijejo do konca, ker lahko raztrgajo maternico po stari rani.

Čeprav ti sprožajo porod lahko po predrtju mehurja čakajo na tvoje popadke. Če se pojavijo in so dovolj močni ti ne bodo dali umetnih.

Ja, umetne popadke dobiš v obliki infuzije. Zraven ti dajo na ta način ali v ritko še sredstva za mehčanje mv in odpiranje, v kolikor bi ocenili, da rabiš dodatke.

Moja izkušnja je, da so mi porod sprožili, ko sem bila 5dni čez rok. Zjutraj pred sedmo so mi predrli mehur in našopali popadke,  ki sem jih preživljala nekje od 15.-ure in mi ni bilo prav zelo hudo. To je tudi stvar vsake posamice, to ti zagotavljam. Potem sem imela ob. 17. CR vedar je to bilo zaradi moje medenice in nima nič opraviti s tabo. Veliko jih rodi popolnoma normalno in tudi hitro potem ko sprožijo porod. Obstajajo pa kljub temu ocene, da se ženske nekoliko slabše odpirajo pri sproženem porodu, da je porod daljši in se večkrat kot sicer konča s cr.

Naj te ne bo strah. Porod je ena najleša stvar pa čeprav boli. Ne vem kako je EA v MB. Če imaš možnost  si jo rezerviraj.
Veliko bolje je, da se poroda veseliš in da se veseliš tudi vsakega popadka, ki prihaja, ker bolj ko bodo pogosti in moćnejši kot so prej bo konec vsega. Psihčna pripravljenost in razpoloženje nosečnice  je še kako pomembno za prenašanje bolečin in uspešno odvijanje poroda.

In še en moj nasvet: vedno, ko kaj želiš, če bi rada da stvari tečejo drugače kot tečejo v porodnišnici POVEJ. Ti bodo povedali ali je izvedljivo ali ne oz. razložili zakaj so se tako odločili. Če ne bodo sami v naprej govorili kako bodo stvari tekle jih sprašuj.

< Sporočilo je popravil Drnula -- 10.7.2008 9:18:46 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.7.2008 9:17:14   
Anonimen
Meni se je trebuh povesil že pred enim mesecem, mala pa veselo brca. V to ne verjamem. Sam to šraufanje in driska, pa me že kak teden matrata. Je to normalno?

Sanja

(odgovor članu Annny)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
10.7.2008 9:22:05   
Drnula
Šraufanje in driska so znak da se telo pripravlja na porod.
Lahko so pa posledica nervoze. Trebuh je normalno ali vsaj zaženo da se povesi in se otrok spusti dol.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.7.2008 10:04:29   
kristinaj
pri nas v go ti sprožijo 10 - 14 dni po roku, če je vse v redu. če ni pa prej...

jaz sem bila teden čez in sem dobila umetne - infuzija.... kakšna je razlika je ta da umetni bolj šopajo, so bolj intenzivni in prej rodiš, kot bi, če bi čakala na lastne. v bistvu ti samo porod pospešijo.

jaz sem sedaj v drugo user posted image , pdp oktobra in me ni strah samega poroda ampak me je bolj strah tega, kdaj, kje in kako me bo zagrablo......

sam porod ne boli nič.... in vse skupaj mine, ko držiš malo dete v roki..... prijetno neprijetna izkušnja

glavo pokonci, bodi korajžna in da bi šlo zelooo hitro....

srečno

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.7.2008 10:22:07   
potepinček
Jaz sem rodila že dvakrat prvič s svojimi, drugič samo z umetnimi. Meni so pri sproženem porodu vstavili najprej svečko, kasneje pa še dodali kapalno. Obakrat je šlo zelo hitro, vendar umetni veliko bolj bolijo. Tudi sama pričakujem tretjega otročka in sem 1 dan čez rok. Danes so mi povedali da že ima med 4000 in 4500g. Me je kar malo strah kako bo. Je pa zdravnica rekla, da bo počakala do sobote, da vidi ali se bo kaj pričelo dogajati. Baje pomagajo spolni odnosi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.7.2008 10:55:28   
pepa6
Potepinček tudi sama sem 1 dan čez rok, pa mi ne pomaga nič. Prakticiram vsak dan dolge sprehode hitre hoje od 1 do 2 ur vsako večer, spolne odnose, kopanje v topli vodi, pijem čaj maline, navadne plahtice in materine dušice, pa nisem niti odprta, niti popadkov nimam. Pa na veliko hodim po stopnicah, čistim stanovanje, pa se mi zdi, da se še boljše počutim kot prejšnje dneve oz. mesece.

(odgovor članu potepinček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.7.2008 14:02:13   
Blacky30
Pepa6, bolj se boš terala s takimi opravili, kasneje bo user posted image  ven prišel.user posted image  Umiri se in počivaj, sprosti se in se bo začelo.

V MB čakajo na sprožitev poroda do 14 dni. Meni so 4 dni po PDP na UZ ugotovili, da imam premalo plodovnice in so mi sprožili porod. Vstavili so mi gel na MV, kar mi je takrat dr. zagotovila, da je najučinkovitejši način za sprožitev poroda. In res je začel delovati v roku pol ure, popadki na 5 minut, zelo blagi, kot rahlo šraufanje. Potem pa še predrtje mehurja in dodatek umetnih popadkov v žilo. Bili so izredno močni. Kar neprijetna izkušnja in srčno upam, da v drugo rodim naravno, samo s svojimi popadki.

(odgovor članu pepa6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.7.2008 15:49:49   
Taula
Jaz sem rodila z umetnimi, pa mi ni bilo grozno. Na koncu je iztis boli. Srečno.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.7.2008 16:28:48   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: potepinček

Jaz sem rodila že dvakrat prvič s svojimi, drugič samo z umetnimi. Meni so pri sproženem porodu vstavili najprej svečko, kasneje pa še dodali kapalno. Obakrat je šlo zelo hitro, vendar umetni veliko bolj bolijo.

Enako. In ne želi si umetnih. Počakaj na naravne user posted image

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu potepinček)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.7.2008 18:07:04   
Katjusa
Jst sem prvič rodila 3 dni čez rok z umetnimi svojih nisem nič mela sem bla pa 4 cm odprta.... Blo je super in upam da bo drugič tud tako pa še hitro je blo konec (3 ure od predrtja mehurja do poroda) kako je pa rodit s svojimi pa nimam pojma.....

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.7.2008 11:57:28   
Blacky30
Je pa res, da je velika razlika med tem, da imaš nastavljeno normalno dozo umetnih popadkov ali pa gre za predoziranje, kot se je zgodilo meni. Od popolnega odprtja 10 cm do iztisa otroka je trajalo 3 ure zelo močnih popadkov, ki se vmes niso prenehali. Pri naravnih se to ne more zgodit.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.7.2008 12:26:50   
Leiah
Jaz sem tudi dobila umetne, ker svojih niseme imela, pa me ni skoraj nic bolelo. So se lepo pocasi stopnjevali, na trenutke sploh nisem vedela a je to popadek al sam tak cuden fiiling v telesu user posted image
Med drugim so mi tudi mehur predrli.
Res pa je da sem na koncu vzela EA in je res zakon. Naslednji popadki so bili se bolj mili (ampak  cutila sem vse), edino iztis je kr neki (beri - boli).
Po EA sem se pa zacela tako hitro odpirati, da je minilo kot bi mignil user posted image
Pa srecno!
p.s.
prisla pa sem samo 1cm odprta in 5 dnevov cez rok.

Lp

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?