Drnula -> RE: čez rok in umetni popadki???? (10.7.2008 9:14:08)
|
Jaz nisem rodila v Mb ampak v Po vendar ti vseeno lahko povem kako teče tam. Sprožitev poroda lahko vedno zavrneš dokler ne ocenijo zdravniki, da je otrok ogrožen. Dokler dobro brca naj ne bi bil problem, bodi pozorna če bo brcal slabše in po mojem nasvetu raje pozabi na rek, da se otrok pred porodom umiri, ker je to je lahko nevarno. Umetni popadki so intenzivnejši in bolj ostri. Če si imel enkrat CR in želiš potem naslednjič roditi normalno ti jih nikoli ne navijejo do konca, ker lahko raztrgajo maternico po stari rani. Čeprav ti sprožajo porod lahko po predrtju mehurja čakajo na tvoje popadke. Če se pojavijo in so dovolj močni ti ne bodo dali umetnih. Ja, umetne popadke dobiš v obliki infuzije. Zraven ti dajo na ta način ali v ritko še sredstva za mehčanje mv in odpiranje, v kolikor bi ocenili, da rabiš dodatke. Moja izkušnja je, da so mi porod sprožili, ko sem bila 5dni čez rok. Zjutraj pred sedmo so mi predrli mehur in našopali popadke, ki sem jih preživljala nekje od 15.-ure in mi ni bilo prav zelo hudo. To je tudi stvar vsake posamice, to ti zagotavljam. Potem sem imela ob. 17. CR vedar je to bilo zaradi moje medenice in nima nič opraviti s tabo. Veliko jih rodi popolnoma normalno in tudi hitro potem ko sprožijo porod. Obstajajo pa kljub temu ocene, da se ženske nekoliko slabše odpirajo pri sproženem porodu, da je porod daljši in se večkrat kot sicer konča s cr. Naj te ne bo strah. Porod je ena najleša stvar pa čeprav boli. Ne vem kako je EA v MB. Če imaš možnost si jo rezerviraj. Veliko bolje je, da se poroda veseliš in da se veseliš tudi vsakega popadka, ki prihaja, ker bolj ko bodo pogosti in moćnejši kot so prej bo konec vsega. Psihčna pripravljenost in razpoloženje nosečnice je še kako pomembno za prenašanje bolečin in uspešno odvijanje poroda. In še en moj nasvet: vedno, ko kaj želiš, če bi rada da stvari tečejo drugače kot tečejo v porodnišnici POVEJ. Ti bodo povedali ali je izvedljivo ali ne oz. razložili zakaj so se tako odločili. Če ne bodo sami v naprej govorili kako bodo stvari tekle jih sprašuj.
|
|
|
|