|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čas se izteka, žalost povečuje:(
6.7.2006 16:03:36   
Anonimen
Iz dneva v dan sem bolj žalostna in bojim se, da se bo to sprevrglo v pravo depresijo.

Od sredine nosečnosti sem zaradi težav doma, imam predpisano strogo mirovanje. Prijateljice še ne razmišljajo o otrocih, zato jih ni na spregled, čeprav jim večkrat napišem mail, sms, jih pokličem. S sorodniki smo že tako bolj raztreščeni naokoli, tako da o njih tudi ni ne duha ne sluha.

PDP imam konec tega meseca, že ves čas mi grozi prezgodnji porod, tako da samo čakam, kdaj bo.

Sorodnikov in prijateljev v resnici ne pogrešam toliko kot mojega moža. Čisto nič nisva skupaj, predvsem zaradi njegove službe. Dela vsak dan od 6ih do 17ih, 18ih, potem pride ves utrujen domov. Mogoče skupaj popijeva kakšno kavo, potem pa on nadaljuje. Jaz zvečer pred televizijo zaspim, on pa še vedno dela za službo. Zadnje dva meseca je moral biti v službi tudi čez vikende in tudi njemu gre skoraj na jok, ker ne more biti nič z mano in ker ga tudi domov neprestano kličejo. (Ko bi imel zaradi tega vsaj bajno plačo, kje pa, vsak dan naju skrbi, kako bo z denarjem).

Pogosto se zmeniva, da greva na kakšen opravek za dojenčka, pa mora vedno odpovedati. Urejeno nimava še čisto nič, nimava posteljice, previjalne, oblekic, nič. Vsak plan se iz minute v minuto spremeni in na koncu propade. Tudi rodit ne bo šel z mano, to zaradi njegovih težav veva že od začetka.

Tako ga pogrešam, pa sploh ne vem, kaj naj naredim. Najraje bi šla v službo in ga ugrabila, da bi mu lahko končno poklonila tistih nekaj trenutkov nežnosti in intime v dvoje. Ko sva tiste pol ure na dan v miru sama, mi mož govori o službenih problemih in se ne more sprostiti.

Otroka se oba veseliva in veva, da nama bo postavil življenje na glavo.

Zanima me, ali je še pri kateri tako ali sem edina.

Berem, kako večina z možovi pripravlja stvari, kako skupaj hodte na sprehode,...pri nas pa za vse to vsak dan zmanjka časa. Potem berem porodne zgodbe, kako so vas peljali, bili zraven, vas tolažili, pomagali. Jaz pa nimam nič od tega, čeprav moža prav zdaj tako zelo potrebujem. Trga se mu srce, da mi ne more biti v oporo, potem jaz njega tolažim, pa on mene...ampak izhoda iz tega pa ne vidiva.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čas se izteka, žalost povečuje:(
6.7.2006 16:21:11   
total
Sej ne vem kaj na ti svetujem,kaj pa z starši nimaš stikov al pa sestro če maš slučajno,mogoč bi pa mama ti pomagal,da za dojenčka pripraviš če mož nima časa,težko je če si sama v tem vsem,tisti trenutek ko sta skupaj se pogovorita pa najdita skupno rešitev,da ne boš tako žalostna.Sicer pa ne boš več kmalu sama,saj bo tukaj nov družinski član in se mu boš 100% posvetila,pa srečno in čim lažji porod ti želimuser posted image user posted image .

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.7.2006 17:13:33   
irena111
ja ni fajn, vsekakor ti verjamem. a dandanes nas te sluzbe tako grozno obremenjujejo, da tudi jaz razmislajam da bi se odselili na kak skriti otok in si pekli ribe. probaj cim vec brat pa klepetat po forumu, jaz sem v nosecnosti veliko igrala tarok po internetu...vem da ni isto kot blizina ljubljenega a vcasih si lahko tako malo zapolnis cas. lahko mi pises tudi na zasebno in lahko malo klepetama. veliko srece z malim zakladekom!!!

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.7.2006 18:26:35   
bskrle
Uf, te razumem. Upam, da te stvari poveš tudi G.

Sama sem strogo mirovala le 3 tedne in vem, da te to načne psihično in fizično.

Resno razmišljajta z možem, da si poišče novo službo ali pa del porodniškega dopusta (od 9 meseca npr.) vsak dela polovični delovni čas.

Zaradi tebe, vaju in otroka - je sprememba nujna. Seveda boste počakali, da bo dete malo poraslo in da ti prideš k sebi, ampak velja poizkusiti.

(odgovor članu irena111)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.7.2006 20:53:13   
Anonimen
Mene pa zelo skrbi, da tudi po porodu, ko ga boš še bolj potrebovala, njega ne bo od nikoder in da so vse skupaj eni veliki kosmati izgovori.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2006 21:18:39   
kapica
Mi je zal da je tako.
A res ne bi mogla s kaksno prijateljico ali pa s kom iz druzine, ali pa dobro sosedo malo po nakupih za malcka. Sa j ne rabi on biti zraven, ampak ce imas termin konec meseca pa je mogoce le ze zadnji cas da kaj nabavis.

To je dobra ideja, kot je ze ena rekla, da  se malo na internetu zaposlis, ali pa preberi kaksno knjigo, potem za vse to ne bos imela vec casa.

Jaz bi rada sla s tabo nakupovat, pa sem verjetno tudi predalec vstran od tebe...

Zelim ti vse dobro user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.7.2006 21:19:17   
Naja31
Verjamem,da ti je hudo, ampak kakšno službo pa ima?
A je zdravnik, da ga tudi med vikendom kličejo?

Pa zakaj ne bo mogel biti zraven pri porodu? Zaradi službenih obveznosti?
Sorry, ampak zame to ni opravičilo.
Ok, saj je služba pomembna, ampak nekje je pa treba mejo postaviti. In če ti to, da ti žena rojeva tvojega otroka ni dovolj tehten razlog, da v službi "po mizi udariš" in zahtevaš frej dan, potem gre tu po mojem mnenju izključno za prioriteto. Pač njemu je služba na prvem mestu.
Lahko se s tem sprijazniš ali pa ne.

Jaz mislim, da se vse da, samo če si človek to želi. Z tvojim možem bo potreben en resen pogovor. Kot pravi Meta, če ga zdaj ni, ko ga potrebuješ "samo" za klepet in družbo, ga tudi potem ne bo ko ga boš krvavo potrebovala pri skrbi za novorojenčka. Takrat mu bo služba kot izgovor še prav prišla.

Držim pesti, da se bo uredilo!
Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.7.2006 21:25:39   
Anonimen
To bi pa še jaz popenila! Da si ne more vzeti enega usranega dneva, da se gre nakupit za otroka ... sory, to je pa res čisto mimo. Res ne morem najti opravičila v njegov službi, ne za en k... dan.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.7.2006 21:36:05   
CatJa
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Mene pa zelo skrbi, da tudi po porodu, ko ga boš še bolj potrebovala, njega ne bo od nikoder in da so vse skupaj eni veliki kosmati izgovori.

Se strinjam. Nočem biti negativna, ampak se mi zdi, da je tvoj ali blazno pogrešljiv uslužbenec brez hrbtenice, ali pa te prav grdo nateguje.
Udari po mizi, razen, če misliš, da se bo porodu kaj čudežno spremenilo. V končni fazi pa ne gre samo za prihajajočega dojenčka, ampak tudi zate!

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.7.2006 21:36:16   
Lejči
se strinjam s Splišni. pa tudi ne vem, zakaj ne bo mogel s teboj, ko boš šla rodit? ok, razumem, če je npr. poslovno  v tujini, da ga fizično ni, ampak sicer pa ...sej se da v službah tudi kaj zmenit, nenazadnje se ti otrok  tudi ne rodi ravno vsak dan....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.7.2006 22:09:22   
Gina
Samo še slabše bo, garantiram. Že rizična nosečnost podre polovico ali tričetrt odnosov med dvema partnerjema (pa mi lahko vsaka, ki je to skozi dala pritrdi, sem zihr), ampak po porodu se to lahko poštima, če sta dva zrela in odgovorna. Če pa tvoj živi samo za službo, potem pa mi ni jasno. Verjemi mi, ko pride otrok, se ti kar malo utrga, že zaradi hormonov in vsega novega, pa zaradi nespanja..... kaj bo pa takrat tvoj? Pobegnil od doma (sredi noči, ko bo dete tulilo iz neznanega razloga, kar itak vsi otroci počno) No ja, saj že zdaj očitno beži. Meni se zdi tipičen primerek neodgovornega mladeniča, ki se še ni sprijaznil z dejstvom, da je družina skupnost, kjer delujejo ljudje en za drugega in niso zgolj cimri, ki živijo en mimo drugega. Uf, ne vem, kaj naj narediš. Mogoče najbolje, da sama razmisliš in predvsem da začneš delovat na drug način, kot deluješ sedaj. Probaj ne razlagat, pa kar naredit, ga postavit pred dejstvo (spokaj se in določi, da gresta kupovat, takoj, ta hip,; uleži se poleg njega in ne čakaj, da te on pride crkljat.....). Ta način, ki ga zdaj uporabljaš sigurno ne obrodi sadov, kot vidiš, zamenjaj ga.

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.7.2006 22:10:05   
bini
čakte mal punce... kaj pa če so tukaj kakšni zdravstveni problemi vmes - mogoče ima res dober razlog zakaj ga ne bo pri porodu...
jaz iz maila čutim, da sta si blizu, ampak si ne bosta več dolgo ob taki službi - poskusi naj menjat službo...
držim pesti da bo vse dobro - kmalu! user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.7.2006 22:10:21   
BLAŽIKA
Saj se bo enkrat uredilo kajti za vsakim dežjem posije sonček in tudi vam bo.user posted image user posted image

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.7.2006 22:20:24   
KIRA
to mi je pa tako znano..... jaz sem praktično celo 1. nosečnost bla noč in dan sama doma, na spregled nobenga, tudi ko sem bla bolna v prvem tromesečju so samo najbližji sorodniki prišli k meni. tudi ob porodu ni blo nobenega razen ožje družine.
mož je delal v službi, prišel domov, se preoblekel, pa ga že ni bilo več, ker je delal na najini hiški sanacijo / adaptacijo do poznega večera. domov je hodil samo še spat. dneve sem prebijala z gledanjem TV - ker sem morala počivati (rizična nosečnost), pred računalnikom (RR), malo sem vezla gobeline, ter si nabirala čtivo in brala o dojenčkih. pa v mislih sem planirala, kako bo lepo, ko bom imela bebico, ki bo moj sonček...
skratka - nekako sem se morala zamotit, ker bi se mi drgač utrgal...
žal se je po porodu (CR) to tudi nadaljevalo - z dojenčkom v naročju sem doma skup kapala, pomoči od nikoder, na spregled nobenga.... tudi celo drugo nosečnost sem prebila tako in še nekaj mesecev po rojstvu 2. bebice.
sedaj, ko smo se preselili v našo hišo, sedaj imam moža več doma. sicer še vedno ni časa, da bi se ukvarjala eden z drugim, se pa vsaj vidiva več in si nisva več taka "tujca". pa če je že res treba, mi tudi kaj pomore - ne brez ugovarjanja - saj veš, kaki so moški - pa vsaj nisem cele dneve sama.

< Sporočilo je popravil KIRA -- 6.7.2006 22:26:08 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.7.2006 7:25:52   
srki
Se strinjam z Najo31.

Ne razumem tega, kako vaju oz. predvsem njega v tem primeru, ne skrbi, ker za dojenčka nimata še čisto nič kupljenega. Pa si v teh 9-mesecih res ni mogel enega dneva fraj vzet, ali pa je res ta denar tako pomemben. Razumem, da marsikje v službi ne tolerirajo tega, da si vzameš fraj in pritiskajo na ljudi, samo da so pa očitno tako nečloveški (ali pa tudi ne) in možu ne dajo prostega dneva. Ja kaj pa dopust, ali mu vsi dnevi dopusta propadejo.

Mogoče bi se bilo v tem primeru pa res s kakšno prijateljico dobit, ali pa z mamo, sestro (valda niste vsi med sabo skregani), da greste po nakupih. Prosi prijateljico, če so prave prijateljice, to bodo priskočile na pomoč.

Situacija se bo po mojem samo še poslabšala, ko bo dojenček. Le-ta zahteva dosti časa in poleg ukvarjanja z dojenčkom boš pa vendarle morala tudi malo za gospodinjstvo poskrbet.

Ampak verjamem, da ti bo vse mnogo lažje, ko bo na svete prišel mali sonček, ki ti bo polepševal dneve. Vsak dan pa bo boljše, ker bo večji.

Res ti želim, da bi se vse uredilo tako, kot je treba. Eno user posted image  zate.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
7.7.2006 9:45:51   
Mateja82
Zakaj zaboga  si pa dopusta ne vzame? Sigurno ga ima še veliko.  Pa tud pravico ima do porodniške!
da si niti tolko časa ne vzame da bi šla skupaj  v šoping in da bi te spremljal na porodu.  Nevem men se tole zdijo čisti izgovori. Nevem kolk mu je lahko služba bolj pomembna od tebe in malega še  nerojenega user posted image . kaj bo pa potem ko bo mali na svetu, takrat boš na začetku sigurno potrebovala pomoč. A mama ali pa tašča ti ne moreta  pomagat?
zakaj si pa druge službe ne najde? Pomoje če bi hotel bi sigurno našel rešitev.

Najdi si kakšnen  hobi. jaz sem sestavljala puzle, pa brala sem tudi veliko. Je čas kar minil. Pa povabi  "prijateljice" , če že same nočejo priti, saj nimaš kakšne nalezljive bolezni.
A imaš vsaj kakšno sosedo s katero se razumeš?
Upam da se bo vse uredilo   in čim lažji porod ti želim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.7.2006 10:08:12   
piščanc
hm, če si že zdaj depresivna zaradi tega, kaj šele bo, ko bodo svoje zahtevali še otroci user posted image

če jaz pogledam naju, potem se vidiva ponavadi takrat, ko si predava otroke, eden v službo, drugi doma, eden po opravkih, drugi z otroki... večino časa se izmenjujeva in organizacija je zelo potrebna. eden pomiva, drugi z otroci, eden na sprehodu, drugi pospravlja...

ampak zato so pa dnevi in ure, ki si jih lahko utrgava za naju in za družino toliko lepši - in takrat sva veliko bolj usklajena, kot če bi se cele dneve gledala

poizkusi se malo zamotiti in najti kakšene prijateljice preko ringaraje mogoče

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.7.2006 10:15:48   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

hm, če si že zdaj depresivna zaradi tega, kaj šele bo, ko bodo svoje zahtevali še otroci user posted image

če jaz pogledam naju, potem se vidiva ponavadi takrat, ko si predava otroke, eden v službo, drugi doma, eden po opravkih, drugi z otroki... večino časa se izmenjujeva in organizacija je zelo potrebna. eden pomiva, drugi z otroci, eden na sprehodu, drugi pospravlja...

ampak zato so pa dnevi in ure, ki si jih lahko utrgava za naju in za družino toliko lepši - in takrat sva veliko bolj usklajena, kot če bi se cele dneve gledala

poizkusi se malo zamotiti in najti kakšene prijateljice preko ringaraje mogoče

Ekola brez veze da kaj pišem, ker pri nas je tako, kot pri piščancu...so dnevi k se komaj vidimo, si pa vzameva tudi trenutke samo zase!

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 18
7.7.2006 14:25:34   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
PDP imam konec tega meseca,
Urejeno nimava še čisto nič, nimava posteljice, previjalne, oblekic, nič.

Iz zgornjega sledi, da spodnje bolj tvoja želja kot resničnost.

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Otroka se oba veseliva in veva,

In obrnil bo na glavo življenje samo tebi. Njemu ga ne bo. Iz zgoraj navedenega. Tako da, naj malo manj govori in kaj več naredi.

Tvoja depresivnost je čisto posledica nesigurnost, ker namesto da bi pripravljala gnezdo se vsa stvar samo zavlačuje.

Sori, ampak kako misliš da bo, ko bo otroček jokal? Ker ti boš še zmeraj sama doma z njim in dragi bo še zmeraj stalno klican v službo.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 7.7.2006 14:28:11 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
7.7.2006 17:03:52   
Lana25
Resnično me zanima kakšno službo oz. poklic opravlja tvoj partner, da je toliko zdoma.

Mogoče pa je problem v tem, da tvoj partner ne ve tako v službi kakor tudi ne znancem ali kolegom reči NE, NE MOREM! ko ga le-ti prosijo za pomoč pri delu. Mogoče se ne upa zamerit šefu in je do vseh ustrežljiv in pripravljen vsem pomagat na račun vajinega skupnega časa.

Delavnost je sicer lepa lastnost, ampak pri vsem kar počnemo je dobro najti neko ravnotežje. Na koncu se lahko še zgodi, da ko ga boš najbolj potrebovala, da bo še zbolel, če res dela od 6 pa do 17-18 zvečer in je delo fizično.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.7.2006 8:13:44   
tinaaja
Ves kaj.. Men je tole kr mal .. ne vem .. a pa si zna tvoj prioritete postavit?? Se veseli.. to je najlazje rect. NAj se kaj naredi. Jaz bi se v takem primeru se zdavnja zelo resno pogovorila, ker takole zivet je mucenje.. ce ti pa pase..
jaz res ne razumem zensk vcasih (pustmo moske) - tudi ve morate poskrbet same zase, ne pa cakat, da se bo gospod spremenil, imel cas, ..
ampak ce ti tko pase.. saj so punce ze napisale kar je treba dodat..

(odgovor članu Lana25)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.7.2006 8:51:05   
dory
Ne vem no....al mu je sluzba taka prioriteta al pa te mal nateguje...kdo dela cez vikende? da si niti v soboto ne more vzet cajt za nakupovanje za tamalcka, al pa vsaj zate???

In ce ze zej ne zna mal zabremzat, bo pol se manj...a mislis,da bo ponoci bedel pri otroku? zakaj le, ce mora po cele dneve delat? ce si ze zdej ne zna utrgat mal casa zate, si ga bo pol se manj...

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.7.2006 10:03:43   
Anonimen
ne vem...js bi mu dala ultimat nej zamena službo al pa poka. če je poročen s službo nej bo pa z njo. js sem laži sama saj vem da nimam kej pričakovat!

(odgovor članu dory)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
10.7.2006 15:53:16   
Nixxon
V kolikor je res da tudi njemu ni všeč koliko dela, potem tip enostavno nima tolk hrbtenice v sebi, da bi se postavil zase in, predvsem, za svojo družino. Bi ga odpustili če bi enkrat v nedeljo rekel da nima časa? Je edini na svojem področju sposoben tam? Bi ga odpustili zaradi "predrznosti", ker je pač želel biti en vikend doma?

Kaj res dela?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
10.7.2006 16:15:08   
tinaaja
Nekaj mi je prislo na misel ob branju Nixona.. Sicer upam,da to ni res v tvojem slucaju. ampak moja kolegica se je zapletla s sodelavcem, katerega zenska je noseca (ima vec kot mesec dni do poroda, tko da nisi ti user posted image ).. in od takrat je on z njo vse popoldneve, vikende,... skratka zeni pa kao rece, da mora delat.. in jaz je ne razumem, ker je z z njo vsak popoldne, cez vikend gre na izlet z njo..
kaj si jaz mislim o vezi kolegice, sploh rajs ne bi... ampak samo povem primer, ki se dogaja v moji blizini..

(odgovor članu Nixxon)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?