|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Črpalka za mleko
20.3.2005 9:37:27   
anitaz
Sem dobila napotek,da nekatere brez črpalke za mleko ne greste v porodnišnico:zmeden2: Če mi tako svetujete,vas bom seveda upoštevala,zanima me samo...kakšna naj bi bila dobra.Ker baje da jih imajo tudi v porodnišnici,ampak da niso dobre..:zmeden:
Zame je vse to prvič,tako da upam,da me razumete,če se vam kaj zdi neumno,kar sprašujem...:ups::ups:

Hvala vam in lep dan z veeeeliiiiiiiiiiiko sončka!!!

Anita
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Črpalka za mleko
20.3.2005 9:51:46   
Anonimen
Zelo hvalijo aventove črpalke!:)

(odgovor članu anitaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Črpalka za mleko
20.3.2005 9:56:29   
malika
jaz imam Aventovo in sem bila z njo zelo zadovoljna

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Črpalka za mleko
20.3.2005 10:16:03   
Meceno
Punce to zanima tudi mene , samo jaz bi ( ne vem zakaj , mogoče , ker hitreje končaš )imela raje elekrrično ali na baterije pumpico .
Ker nobenega ne poznam , ki jo je uporabljala ( vse so imelo to ročno ) , me to res zanima .
Aja ,sicer ne vem kako bo z mlekom , samo jaz bom hodila v šolo in če bi imela mleko , bi si ga rada načrpala oz bi rada :duda: navajala na dudo in zizo .
A je to kateri sploh uspelo ?

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Črpalka za mleko
20.3.2005 10:51:43   
Pia73
Meni se zdi brez veze, da črpalko kupuješ naprej. Razen npr. v primeru kot Meceno, ki že vnaprej ve, da bo potrebovala črpanje. Marsikatera sploh ne potrebuje črpalke. Jaz sem jo prvič nujno potrebovala, pa smo se pač na poti iz porodnišnice ustavili v lekarni in jo kupili, sicer pa ti jo vsak lahko tudi v porodnišnico prinese, če je nuja. Jaz sem bila v porodnišnici na električni, ker se prsi dotakniti nisem smela (strašni problemi :(( ) pa ti povem Maceno, da je ročna črplka balzam za prsi in dušo. Samo verjetno je to drugače, če ni problemov, pa so prsi cele, moje niso bile, bradavic se zaradi ran in krast sploh ni videlo,... :((

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Črpalka za mleko
20.3.2005 11:54:49   
babylove
Črpalke pa res ne rabiš vnaprej kupovat.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Črpalka za mleko
20.3.2005 12:05:35   
babylove
Meceno, kako to misliš 'če boš imela mleko'?

V porodnišnici zahtevaj, naj ti novorojenčka pristavijo k prsim v roku 2-3 ure po porodu. To je zelo pomembno za nastanek mleka. Prve 3 dni ga doji pri vsakem dojenju na obeh dojkah - tudi zelo pomembno za nastanek mleka. Ko pa bos dobila mleko (običajno 3 dni po porodu), pa začneš dojiti pri vsakem dojenju iz ene same dojke in ne menjavaš, razen če jo bo izpraznil in boš videla, da je še lačen.

Lahko ga navadiš na flaško in zizo - je od otroka odvisno. Na splošno pa se bolj preusmerijo k flaški, ker je lažje in se jim ni treba toliko trudit. Ziza pa ostane za cartanje ;).

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Črpalka za mleko
20.3.2005 12:18:40   
Petra P.
Mi imamo Aventovo, smo zadovoljni (tudi v šoli za starše v KC so nam to svetovali). Ampak bi pa opozorila na nekaj:

1. pumpica ima svoje finte in se je je treba navadit (vedno zmočit gumijaste dele ipd.)

2. črpanje pred tretjim tednom se je pri meni izkazalo kot nočna mora (vnete bradavice, malo mleka, zelo bolelo pri črpanju), kasneje pa se je stvar unesla in sedaj črpamo brez problema. Torej: ne obupat!

3. Nekateri dojenčki nočejo več zize, pol ko so se navadli na cucelj (pri našem to ni bil problem, vzame oboje), sicer pa v prvih tednih to lahko povzroči t.i. "sesalno zmedo", ker mora otrok sesat na 2 različna načina.

4. Eni otroci pa stekleničko oz. cucelj že v štartu zavračajo in nič ne pomaga, če si ti mleko načrpaš. Mora bit iz zize (hči od prijateljice).

5. O električni pumpici: ko je bil naš Vid v bolnišnici, sem se tam trudila črpati mleko z električno pumpico. Meni ni bilo všeč.

Kar se pa tiče porodnišnice - lahko ti pride prav. Vem, da ponekod imajo mamice kar probleme - že tudi o mastitisu v porodnišnici sem čula. Saj če jo neseš zraven to nič ne škodi. V nekaterih porodnišnicah ti jo pa posodijo.

Mi smo jo kupili v naprej, nam ni bilo žal.
Petra

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Črpalka za mleko
20.3.2005 13:58:50   
Gina
Električna pumpa je zanič. Boli, mleka pa ne potegne prav fino. Najboljša je aventova. Probala sem pa že po moje vse, kar je na tržišču, razen ta nove nukove.

Jaz sem si vedno stiskala ven, ker me je sicer bolelo, ali pa sem imela premalo mleka. Sploh mi ni jasno, kako je pri nekaterih ženskah mleka vedno ravno prav. Pri meni ga je bilo ali preveč ali premalo, brez pumpanja bi ga bilo pa vedno odločno premalo.

Nisem imela pumpice v porodnišnici, zato jo je moj moral, seveda v najdražji in edini odprti trgovini v soboto popoldne iti iskat in še nazaj prinest, ker sem imela take bolečine.

Jaz sem si stiskala pri vseh otrocih od drugega ali tretjega dne dalje in je teklo. Najprej manj, šele po par tednih pa seveda špricalo.

Oba moja fanta sta sprejela joško in flašo, bejba me je pa po dveh mesecih odstavila. Pa ne zato, ker bi premalo teklo, ampak zato, ker je iz joške preveč teklo, pa ji je šlo na živce. Dva meseca sem si še stiskala, na koncu dobila mastitis, mala pa je pristala na flaši. Tako da je to dvorezen meč, vendar je pa tako zelo razbremenjujoče za mamico, da otrok ni odvisen samo od nje, da je to vredno probat. Razen če si ena tistih, ki imajo mleka vedno ravno prav. Jaz nisem bila.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Črpalka za mleko
20.3.2005 16:59:47   
Janeja

Aventova je super.
V LJ porodnišnici ti črpalko tudi posodijo.

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=33168&msg=315158&idk=89

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Črpalka za mleko
20.3.2005 17:08:20   
Janeja
Ups :ups:
ne vem zakaj link ne dela.
Je bla pa debata o teh črpalkah na forumu Dojenček in otrok 12.3.2005
Mal pobrskaj.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

n,s ali j na koncu
Amimami

katero ime od teh treh skoraj enakih????

Inan (34%)

Inas (14%)

Inaj (52%)

Število vseh glasov: 169

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!