Gina -> Črpalka za mleko (20.3.2005 13:58:50)
|
Električna pumpa je zanič. Boli, mleka pa ne potegne prav fino. Najboljša je aventova. Probala sem pa že po moje vse, kar je na tržišču, razen ta nove nukove. Jaz sem si vedno stiskala ven, ker me je sicer bolelo, ali pa sem imela premalo mleka. Sploh mi ni jasno, kako je pri nekaterih ženskah mleka vedno ravno prav. Pri meni ga je bilo ali preveč ali premalo, brez pumpanja bi ga bilo pa vedno odločno premalo. Nisem imela pumpice v porodnišnici, zato jo je moj moral, seveda v najdražji in edini odprti trgovini v soboto popoldne iti iskat in še nazaj prinest, ker sem imela take bolečine. Jaz sem si stiskala pri vseh otrocih od drugega ali tretjega dne dalje in je teklo. Najprej manj, šele po par tednih pa seveda špricalo. Oba moja fanta sta sprejela joško in flašo, bejba me je pa po dveh mesecih odstavila. Pa ne zato, ker bi premalo teklo, ampak zato, ker je iz joške preveč teklo, pa ji je šlo na živce. Dva meseca sem si še stiskala, na koncu dobila mastitis, mala pa je pristala na flaši. Tako da je to dvorezen meč, vendar je pa tako zelo razbremenjujoče za mamico, da otrok ni odvisen samo od nje, da je to vredno probat. Razen če si ena tistih, ki imajo mleka vedno ravno prav. Jaz nisem bila.
|
|
|
|