|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čemaž
30.3.2010 20:35:50   
zvesta
Kje in kako ga uporabljate?

Ga imam tono v hladilniku, pa rabim ideje in recepte.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
30.3.2010 20:36:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Čemaž
30.3.2010 20:45:36   
al1*
V zeleno solato namesto česna, s krompirjem kot recimo blitva.

_____________________________

lp


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Čemaž
30.3.2010 20:49:25   
kenka
najraje ga ima kot čemažev namaz ..njami ter v štukelcih za juho.

fajn recept je tudi tale  ... za čemaževo juho http://www.kulinarika.net/recept/juhe_in_zakuhe/Cemazeva_juha-11308.html

pa še nekaj hrane na na račun http://www.kulinarika.net/album.asp?hash=2xx5d006089c6xi0

tu ti pa podajam še par odstavkov iz raznih revij, če ti bo prišlo kaj prav.

iz revije Družina: "Najbolj preprosto bomo čemaž uporabili, če ga pripravimo v namazih, osnova katerih je skuta, kisla smetana, tofu, zmleta sončnična semena, hladno stiskana olja (oljčno, sončnično, repično). Drobno narezan čemaž vmešamo kot začimbo in ne pretiravajmo s količino. Iz čemaža in krompirja ali buče lahko skuhamo slastno kremno juho.Lahko ga narežemo bolj grobo in vmešamo v zeleno, paradižnikovo ali fižolovo solato. Namočimo ga za nekaj časa v jabolčni kis!"

Iz revije Lisa:
"čemaževi recepti, povzeti iz aprilske kulinarične Lise:

1. Beluši s čemaževo omako

800 g malih mladih krompirjev
2 kg belušev
sol, sladkor
1 žlička masla

Za čemaževo omako:
90 g čemaža
200 g masla
3 rumenjaki
žlica moke
125 ml vode, v kateri so se kuhali beluši

Krompir operemo, po potrebi olupimo in ga v slani vodi kuhamo 20 minut.
Beluše operemo, olupimo, jim odrežemo konce ter jih po porcijah zvežemo v šopke. V večjem loncu zavremo vodo, dodamo ščepec soli, ščepec sladkorja in maslo ter jih kuhamo od 15 do 20 minut, odvisno od njihove debeline.
Čemaž očistimo, operemo in otresemo do suhega. peclje odstranimo, liste pa drobno sesekljamo. Maslo penasto zmešamo, med mešanjemo dodajamo rumenjake in moko ter segrejemo na majhnem plamenu. Počasi med mešanjem dolivamo beluševo vodo in na koncu vmešamo še čemaž. Omako vkuhamo do smetanaste gostote. Kuhane beluše in krompir naložimo na krožnike in prelijemo z omako ter potresemo s svežim čemažem.

Čemaževa torta s slanino

250 g moke
3 žlice olja
sol, poper
pol kocke svežega kvasa
četrt žličke sladkorja
125 ml mleka
250 g čemaža
75 g mesnate slanine
50 g masla
4 jajca
3 žlice naribanega sira
150 g na kocke narezanegamesnega sira
200 ml kisle smetane
kumina

V skledo damo moko z oljem in soljo, zdrobljen kvas zmešamo s sladkorjem in mlačnim mlekom ter prilijemo k moki. Zgnetemo tako dolgo, da se testo loči od sklede (z mešalnikom). Potresemo z malo moke in damo pokritega vzhajat za 45 minut. Okrogel model premera 28 cm obložimo s peki papirjem, pečico segrejemo na 200°C (ventilatorsko na 180°C).
Testo razvaljamo, ga položimo v model in oblikujemo 2 cm visko rob, pokrijemo in pustimo vzhajati še 15 minut.
Čemaž očistimo, operemo in otresemo do suhega. Odstranimo peclje in drobno zrežemo.Slanino zrežemo na kocke in jo razpustimov ponvi, dodamo maslo in čemaž in dušimo cca 5 minut. Jajca stepemo in jih zmešamo s čemažem, sirom, mesnim sirom in s kislo smetano. Začinimo s soljo, poprom in kumino. Zmes porazdelimo po testu, pokrijemo z alu folijo in pečemo 20 minut. Nato odstranimo folijo in pečemo še 25 minut. Ponudimo vročo.

Pire krompir s čemažem (in pečenicami)

1 kg mokastega krompirja
sol in sveže mlet poper
250 g čemaža
125 ml mleka
125 ml smetane
sveže nariban muškatni orešček
(2 žlici masla)
(4 pari pečenic)

Olupljen krompir narežemo na kocke in ga v slani vodi kuhamo 20 minut, odcedimo in pretlačimo skozi stiskalnico. Čemaž očistimo, operemo in odrežemo mu stebla, ga še mokrega damo v kozico, pokrijemo in tako dolgo dušimo, da pade skupaj. nato čemaž narežemo na trakove.
Mleko in smetano segrejemo v loncu in ju skupaj s čemažem vmešamo v pire. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.
(Na maslu v ponvi zlato rjavo popečemo pečenice.)"


lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Čemaž
30.3.2010 20:50:17   
milena2222
Lahk narediš juho in čemaža,pa kak namaz za na kruh,receptov je na net-u ful velik.

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Čemaž
31.3.2010 11:37:17   
tajtaja
Meni se zlo lušta tale čemaž, ko toliko berem o njem, ampak ga tu v našem koncu baje ni! Vsaj jaz ga še nikjer nisem vidla, pa tudi moje sosede ne vejo nič o tem.

_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu milena2222)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Čemaž
31.3.2010 11:40:05   
al1*
Tajtaja - od kod pa si?

_____________________________

lp


(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Čemaž
31.3.2010 11:46:22   
zvesta
tajtaja, joj... bit i ga kar prinesla... meni je zelo dober.... raste pa ponavadi tam, kjer rastejo tudi zvončki- norice, kronice ali kako jim pravite pri vas.... ob vodi, v gozdu...

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Čemaž
31.3.2010 12:02:04   
Hope2
Jaz še to v življenju nisem jedlauser posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Čemaž
31.3.2010 12:09:08   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Jaz še to v življenju nisem jedlauser posted image


porčič.... a ti pošljem po pošti? greš za praznike kaj mimo?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Čemaž
31.3.2010 12:13:40   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Jaz še to v življenju nisem jedlauser posted image


porčič.... a ti pošljem po pošti? greš za praznike kaj mimo?


Ne grem. Bom jaz to raje enkrat v kaki oštariji sprobala ali pa na kakem obisku.

A ni neka rožca podobna čemažu in je strupena? Ne vem zakaj imam to v glaviuser posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Čemaž
31.3.2010 12:15:00   
zvesta
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

A ni neka rožca podobna čemažu in je strupena? Ne vem zakaj imam to v glaviuser posted image



Ja, ampak zdaj ni variante da to zamenjaš. V oštariji pa še nobeni nisem videla te ponudbe. No, saj, lahko pa prideš na obisk in sprobaš. :)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Čemaž
31.3.2010 12:16:50   
al1*
Listi so res podobni tistim od šmarnice, ampak čemaža ne moreš falit zaradi vonja, ki je čisto po česnu.

user posted image




_____________________________

lp


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Čemaž
31.3.2010 14:38:06   
tea
Poleg juhe, namaza, omletk...jaz polnim raviole z čemažem. Pa štruklji so tudi dobri, pa v zdbrobove cmoke ga nasekljam. Dobra je tudi puranja rulada polnjena z čemažem in panceto. S kopriv in čemaža delamo prikuho kot je recimo špinača pa tudi v pomladanski mix solate lepo paše. Pa še bi se kaj našlo. Kamor pač paše česen, gre tudi čemaž.
Da bi ga pa zamenjali za kronce ali še slabše za šmarnice, pa res ni straha - ima tako izrazit vonj, da ne moreš falituser posted image

< Sporočilo je popravil tea -- 31.3.2010 14:39:10 >

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Čemaž
31.3.2010 15:15:32   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: tea

Poleg juhe, namaza, omletk...jaz polnim raviole z čemažem. Pa štruklji so tudi dobri, pa v zdbrobove cmoke ga nasekljam. Dobra je tudi puranja rulada polnjena z čemažem in panceto. S kopriv in čemaža delamo prikuho kot je recimo špinača pa tudi v pomladanski mix solate lepo paše. Pa še bi se kaj našlo. Kamor pač paše česen, gre tudi čemaž.
Da bi ga pa zamenjali za kronce ali še slabše za šmarnice, pa res ni straha - ima tako izrazit vonj, da ne moreš falituser posted image


mja, menda se vsako leto vsaj kšn zagifta s šmarnicami, ko hoče čemaž jest user posted image

a ma katera  izkušnje s shranjevanjem? sušenjem, blanširat pa v skrinjo, ...?


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Čemaž
1.4.2010 9:26:44   
tea

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: tea

Poleg juhe, namaza, omletk...jaz polnim raviole z čemažem. Pa štruklji so tudi dobri, pa v zdbrobove cmoke ga nasekljam. Dobra je tudi puranja rulada polnjena z čemažem in panceto. S kopriv in čemaža delamo prikuho kot je recimo špinača pa tudi v pomladanski mix solate lepo paše. Pa še bi se kaj našlo. Kamor pač paše česen, gre tudi čemaž.
Da bi ga pa zamenjali za kronce ali še slabše za šmarnice, pa res ni straha - ima tako izrazit vonj, da ne moreš falituser posted image


mja, menda se vsako leto vsaj kšn zagifta s šmarnicami, ko hoče čemaž jest user posted image

a ma katera  izkušnje s shranjevanjem? sušenjem, blanširat pa v skrinjo, ...?




Ja, potem mora bit pa res strašno....user posted image Mah, kaj čmo, sto ljudi sto čudi. Jaz ga shranjujem v skrinji, blanširam ga pa samo za par sekund,

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Čemaž
1.4.2010 9:31:59   
Anonimen
S kopriv


tea, še kaj več o tem, prosim! do sedaj smo koprive uporabljali samo za vrt... kako jih spraviti v želodček?

(odgovor članu tea)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Čemaž
1.4.2010 9:33:20   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

S kopriv


tea, še kaj več o tem, prosim! do sedaj smo koprive uporabljali samo za vrt... kako jih spraviti v želodček?



pripraviš isto kot špinačo ali blitvo... je pa 100x boljše... zblanširaš, zmiksaš in skuhaš kot špinačo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Čemaž
1.4.2010 9:36:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

S kopriv


tea, še kaj več o tem, prosim! do sedaj smo koprive uporabljali samo za vrt... kako jih spraviti v želodček?



pripraviš isto kot špinačo ali blitvo... je pa 100x boljše... zblanširaš, zmiksaš in skuhaš kot špinačo..


verjetno bolj pekoče?

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Čemaž
1.4.2010 9:37:31   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

S kopriv


tea, še kaj več o tem, prosim! do sedaj smo koprive uporabljali samo za vrt... kako jih spraviti v želodček?



pripraviš isto kot špinačo ali blitvo... je pa 100x boljše... zblanširaš, zmiksaš in skuhaš kot špinačo..


verjetno bolj pekoče?


ne, ne... nič ne peče... okusno je bolj kot špinača... jaz bi ubijala za špinačo iz kopriv, res ni boljše...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Čemaž
1.4.2010 9:38:54   
Anonimen
bomo pokusili... samo da koprive dobim.

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Čemaž
1.4.2010 9:39:43   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

bomo pokusili... samo da koprive dobim.


pa glej, da boto take lepe mlade.... mah....evo, grem danes gledat, če za hišo že rastejo, pa bo kosilo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Čemaž
1.4.2010 9:41:14   
Anonimen
user posted image

japonci suši mi pa "plevel"

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Čemaž
1.4.2010 9:42:06   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

user posted image

japonci suši mi pa "plevel"


kaki plevel, to je zdravilna zel user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Čemaž
2.4.2010 9:18:42   
tajtaja
Tajtaja - od kod pa si?


OKolica Murske Soboteuser posted image .
Kje v SLO pa ga je največ?


_____________________________

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?