|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
24.8.2009 10:12:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vstajanje ob 6uri zjutraj
24.8.2009 10:27:03   
ona
Kot si sama napisala je najbolje jih malo prej navajat na zgodnje vstajanje,vključno s tem pa je treba tudi zvečer prej v posteljo,počasi se bosta že navadilauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.8.2009 10:33:07   
ronja
Nalin, postopno bo po moje kar ok - saj otroci se vsega navadijo, baje. pa ko ju daš zvečer spat, če se bosta bunila, zakaj že zdaj, jima razloži, zakaj...
Si pa super mami, da na vse prej misliš - se mi zdi, da je tako otrokom lažje. Sicer sem ti pa ultrafauš, da lahko spite do 8h! Naju malidve zbudita... mini ob 4:30 in ne zaspi nazaj do 8h-9h, tavelika pa vstane okoli 6h...

Neposredna povezava do sporočila: 3
24.8.2009 10:33:27   
ksenjak
Joj, to bi pa tudi jaz rada vedela.
Moja dva vstajata med 5.30 in 5.45 uro (že eno leto) pa se žal še do danes nista navadila. Hočem reči, da sicer vstaneta a z muko. Hči še nekako ne komplicira, sin bi pa še kar spal in spal. Vsekakor pa priporočam, da ju daješ zvečer malo bolj zgodaj spat kot do sedaj (razen če ti že sedaj hodita spat bolj zgodaj).
In ravno iz tega razloga jaz vstajam že ob 5, da imam potem čas ju zbujat, prosti, klicat, skratka ni da ni. Ampak se navadiš. In pa še to, pridejo dobri in slabši dnevi.

lp

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
24.8.2009 10:36:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
24.8.2009 10:38:47   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 6
24.8.2009 10:40:50   
ksenjak
Če pogledam Laneja - zaspati mora najkasneje do devetih, ker je drugače zjutraj kriza. Pa mu vsak večer lepo povem, da bi bilo fino zaspati, saj mora zjutraj zgodaj vstati, pa vsakič reče, mami bom, boš videla, da bom. A na koncu seveda temu ni tako.

Je pa res, da je to poleti težje, pozimi avtomatično hodita prej v posteljo in posledično tudi prej zaspita.

nalin_mislim, da bo še vse v redu in po moje je tebi skoraj težje kot otrokoma. Onadva se bosta že navadila pa četudi bo kdaj zjutraj pač težko vstati.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
24.8.2009 10:43:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ksenjak)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
24.8.2009 11:12:25   
ksenjak
Ej, to se pa tudi jaz ničkolikokrat vprašam, od kje jemljeta energijo. Še posebej med vikendi popoldan, ko Lanej že dobri dve leti ne spi, Kiara mi ga je pa tudi začela sračkati. Vendar v vrtcu še vedno oba popoldan spita in jima je to dovolj. Pa Kiara je vsaj taka, da če popoldan ne spi ali premalo, potem zvečet zelo hitro v posteljo pade. Lanej pa ne, bolj je utrujen in zaspan, težje gre zvečer v posteljo in je zjutraj ponavadi slabe volje.

Mogoče samo še to, jaz zjutraj uporabljam trike, še posebej pri Laneju. Ali da bo dobil bonbonček, če bo pridno vstal (no, zadnje čase žal to ne pali večuser posted image ), ali da bomo popoldne delali nekaj, kar si želi, ali da lahko v vrtec nese najljubšo igračko, za katero naprimer ne vidim rada, da jo nosi,... Ma kaj pa vem, sama ju najbolj poznaš in včasih bo prišlo tudi tako, da boš morala kaj obljubiti, ju vzpodbuditi.

Ti pa tudi polagam na srce, da se tega reda držite vsak dan in naj bo ura vstajanja vsak dan približno enaka. Jaz včasih že kar resno pridem v njegovo sobo in rečem, zdaj bo pa treba vstat, saj moram v službo. Če se še takrat obrne stran, ga pač dvognem in nesem v kopalnico na školjko. Tam se potem ponavadi čisto prebudi in ni nobenih težav več.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
24.8.2009 11:16:20   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ksenjak)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
24.8.2009 11:23:53   
ksenjak
Aja, pa samo še to, potem ti dam pa mir.
Bistveno manj mi komplicirata, kadar sem z njima čez teden sama. Če pride kdaj dan, da je slučajno moj tudi zjutraj doma, je kar naenkrat problem in jima ni v vrtec za it. Tako, da je po moje bolje, da ju bo zbujal samo eden od vaju.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
24.8.2009 11:26:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu ksenjak)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
24.8.2009 11:31:17   
bskrle
Midva jih probava zbuditi s čim več crkljanja, hitro jih oblečeva, dvoletnico zbudim nazadnje, dam flaško in jo med pitjem oblečem. Za 3 otroke porabivaod 20-25 minut, zjutraj si zob ne čistijo.

Mama štirih deklic in 5ra

Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
24.8.2009 11:42:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
24.8.2009 11:53:12   
Najaa
Najboljše je res postopno navajanje na bolj zgodnje zbujanje. Jaz bi najprej večjega zbudila, vsaj pri nas je većjo težje zbudit in več dela imam z njo.
Sicer se pa otroci hitro navadijo in ujamejo nov ritem. Sam zvečer mora pa tud prej v posteljo.

Neposredna povezava do sporočila: 15
24.8.2009 12:01:00   
ksenjak
Jaz dam ob 5.30 Kiari (2 leti) flaško mleka pod nos, ki jo takoj zagrabi. Ko jo spije, načeloma ni več težav in jo brez problema peljem na kahlico in takrat začnem počasi zbujat Laneja (4leta) ob 5.45.
Najprej zbudi in kar v celoti zrihtaj tistega, ki se lažje vstaja.

lp

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.8.2009 12:29:04   
MojcaG
Nalin, čestitke za službo!!

Drugače znata biti moji dve tudi pravi zaspanki zjutraj, kljub temu, da gresta kar zgodaj spat, ampak med vikendom, ko bi lahko spali, sta budne ko sove; med tednom, ko se mi pa rahlo-do-pretežno že mudi, pa obe v globokem spanju.

V glavnem, z miceno se ne grem več "bujenja", ker se iz protesta meče nazaj v posteljo in niti pod razno noče učk odpret, tako da jo kar vzamem iz postelje in jo med spanjem oblečem. Potem se prebudi in nič ne benti. In ko se prebudi, jo pošljem po starejšo sestrico, ker potem ne bo "jeze", če jo zbudi, ha ha. Ali pa se potrudiva glasno govorit, ker če bo velika slišala miceno, da bedi, jo takoj požene ven iz postelje.user posted image

Ja, take imamo. user posted image

< Sporočilo je popravil MojcaG -- 24.8.2009 12:31:17 >

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.8.2009 13:15:17   
t5t6
Otroci se tako hitro navadijo. Naša dva morata vstati ob 5.45, pa s tem ni bilo problema, res pa je, da sta zvečer okoli 8h v postelji. Poleti pa je druga zgodba, (poletni nista niikoli bila v vrtcu), ker se zvečer vse zavleče zjutraj pospita do 7.30-8h, ko je potrebno spet preskočit na normalen urnik ni nobenega problema, enostavno jih prej zbudim, posledično sta zvečer prej utrujena in v roku dveh dni je spet vse po starem.

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
24.8.2009 13:56:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu t5t6)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
24.8.2009 20:23:09   
ThinkPink
Moja se sicer sama v velikim veseljem prebuja že pred 6 uro, sploh ni problem (posebaj lušno je med vikendi, ko je cel živžav ob 6ih). Včasih pa ji celo uspe in spi do 6.30 - ko je res zadnja ura, da jo zbudiva, ker je ob 6.45 odhod. Potem jo začneva žgečkat po nogicah in na posteljo ji vsujeva ful igrač, da ko se cela tečkasta prebudi, se takoj razveseli kakšne igračke in pozabi na to, da je zaspana. Zaenkrat uspeva.

Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?