JASNA D
|
Jasna D, kakšna pa je zate tista mera, koliko pustiti otroka jokat? Saj vem, da naj bi bilo tako kot praviš, ampak ko ga je tko težko poslušat jokat:) Glej, ne znam ti definirat koliko je tista meja. Povem lahko samo to, da je ta drugi otrok (pupa) bila kot dojenček drugačna že iz porodnišnice ven. Čeprav je tudi iskala pozornost in je pojokala, nisem kar takoj skočila, tako kot pri sinu, marveč sem se ji samo oglasila ali pokazala (čeprav sem imela izvoljen "cajt", da bi jo pestovala). Pa nisem, ker sem vedela, kam to pelje. Pozabila sem, koliko časa je trajalo, da je nehala "zahtevat nošenje", ampak kaj več kot dober teden ne. Pa da se razumemo - tudi moja pupa je bila na mojih rokah (ne le v času dojenja in nege), tudi z njo sem se igrala, telovadila, se hecala in tako dalje. Druga pesem pa je jok ob uspavanju. Rekord imam 1 uro in 47 minut......Že nekaj dni pa samo izsiljuje s trmo, niti ni to jok, pa traja cca 15 minut, da jo zmanjka. Vem samo to, da se pri obeh začela prepozno. Sicer boš pa tukaj in drugje dobila zelo različna mnenja. Jaz še vedno pravim, da če je otrok zdrav, sit in previt, ni nobene panike, če se malo joče. Saj konec koncev jih je treba navadit na to, da vedno vsega, kar želimo, ne moremo imeti - vsaj ne kar takoj tisti trenutek. Marsikatera bi ti povedala ravno nasprotno - na porodniški si zato, da se 100% posvetiš svojemu otroku. Pa če se joče zato, ker hoče biti samo na rokah, je to tvoja dolžnost in jo moraš izpolniti. Malo grobo napisano, ampak sem zasledila tule gor kar nekaj takih mišljenj. Moje je pač drugačno. Ne bom sužnja ne svojim otrokom, ne svojemu možu. Tudi mene nihče ne streže pri riti in pri glavi, še manj pa, da bi kdo ugodil vsaki moji muhi. Želim ti čim več potrpljenja in močne živce. Jasna
|