|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
24.12.2005 22:49:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
24.12.2005 22:59:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
24.12.2005 23:01:51   
jakaracman
Ko jaz hočem odpret ek. lonec, ga vedno ohladim pod hladno vodo, da tisti lulček not padeuser posted image , potem odprem z lahkoto.Pa uspešno čiščenje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
25.12.2005 0:05:11   
KODA
Uporabljam isti postopek kot Jakaracman.Imam pa ekonom lonec Kelomat. 

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
25.12.2005 7:33:19   
Marogica
Najbrž si dobila zraven navodila, kjer piše, kako dolgo se kaj kuha. Saj so vsi ekonom lonci približno enaki, vendar obstajajo odstopanja. Je super stvar, če ga znaš pravilno in varno uporabljat.
To, kar si ti naredila, je zelo, zelo nevarno in bodi srečna, da ti ni vsega vrglo do stropa in da se nisi popekla(tako, kot moja prijateljica). Ekonom lonca se ne sme NIKOLI odpreti, preden ne gre para ven oz. dokler je pod pritiskom. To vidiš tako, da zopet prečitaš navodila, kjer ti to podrobno piše. Pri enih se spusti gumbek "dol, pri drugih izgine rdeča črtica.... MAdona, sem se kar ustrašila, ko sem prebrala, kaj si naredila.
Juha se pa kuha nekje 45 min. Stvari se kuhajo ca 1/3 časa kot bi se normalno.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
25.12.2005 9:55:26   
total
Bagi,prejšno nedeljo se je isto zgodilo moji mamici,je prvič kuhala z ekonom loncom govejo juho in ko je začelo piskat in pogledal lulček ven,ko pravijouser posted image ,bi mogel odstranit z plina in počakat,da para neha it ven.mami pa je pustila še na plinu in zgodilo se je isto,ko pri tebi.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
25.12.2005 10:33:28   
KIRA
marigica ima čist prav. niso tako nenevarni ekonom lonci. jih moreš znat uporabljat. paro na silo nikoli ne smeš ven spuščat, kaj šele da bi lonec odpirala. notri se ustvari pritisk in če ga prehitro odpreš lahko celo eksplodira - na ta način, da para in vse vroče, vključno s pokrovom buhne ven. ni se samo ena nesreča zgodila zaradi tega.
jaz ti svetujem, da še enkrat prebereš navodila, ker konkretnega lonca ne poznam - so si pa itak vsi podobni. čas kuhanja se ti bo skrajšal vsaj za polovico, tudi pri krompirju ipd... ko se boš pa enkrat naučila, ti bo pa res nepogrešljiv...
Lp

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
25.12.2005 10:41:01   
Anonimen
Ha, ha, Bagi, meni se je točno do pikice isto zgodilo pred kakima dvema mesecema, ko sem po 15 letih prvič kuhala v ekonom loncu, novem seveda. Fora je samo v tem, da moraš pustiti dlje, da je "ainfiltrira". Jaz zdaj pustim toliko časa, da se res čisto umiri, da deluje pomirjen u nulo, da gre rez vsa para ven. Pri meni se nekako pritisne tisti čepek, da se preveri, gotovo se tudi pri tebi da kaj takega narediti, ker moj lonec je stal 4 jurje. Samo v tem je fora.
Kuha se pa zadeva približno pol manj dolgo, torej juho bi jaz kar kakšno uro kuhala. Jaz imam raje malo bolj "razpadlo meso", kot da je trdo.

(odgovor članu KIRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
25.12.2005 11:20:35   
Gina
Uf, dobro da te ni poparilo! Saj so ti že punce napisale, ampak vseeno - para mora ven, preden odpreš lonec, oz se mora lonec toliko ohladiti, da ti ne puhne vse ven - vate! Jaz kuham vse življenje v ekonomu. Imam takega navadnega. Pravzaprav dva, ker včasih dve reči kuham v ekonomu, npr. pire in juho. Imela sme svoje čase tudi tistega od AMC posode, samo sem ga putila bivšemu, ker je bil slabši kot so navadni ekonom lonci.. Povsod je enako. Ali ga daš pod mrzlo vodo, da pade pritisk, ali pa pritisneš gumb, za sprostitev pare. Še nikoli nisem srečala lonca, ki bi mu pritisk padel v 5. sekundah, še če ga daš pod vodo ne. Kako delujejo tisti novi lonci, ki so v reklami, pa nimam pojma, ker se mi zdi fizikalno nemogoče tak lonec takoj odpreti, ne da bi te poškodoval.

Govejo juho kuham jaz 3/4 ure do max 1 uro, če je meso zmrznjeno. Šteje čas od trenutka, ko začne piskati, vreti.

Saj bo šlo, boš videla, samo navadit se moraš. Ekonom lonci so enkratna stvar, jaz jih še na morje v prikolico s seboj vlačim. Tako zelo so praktični.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
25.12.2005 11:58:52   
ZARA
Uh, BAGi si pa srečo imela, mater...naša mati se je kakih 20 let nazaj zelo poparila s tem loncem...zelo! Tako kot so ti punce napisale, pod mrzlo vodo, da gre vsa para ven, pol pa odpirat...

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
25.12.2005 17:03:52   
jagoda
Uf, zdaj me je pa kr strah. Jaz sem mami kupila za božička tale tefalov ekonom lonec, pa še ni nič kuhala. Bom povedla, da mora ful pazit.

Še k sreči, da te ni opeklo...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
25.12.2005 17:07:32   
Anonimen
Ne vem, ampak jaz pa upam te "tempiranme bombe" okoli nosit, da bi ga nesla pod mrzlo vodo. Jaz ga raje lepo pustim tam, kjer je. Da se ne razjezi ...

(odgovor članu jagoda)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
25.12.2005 17:14:59   
LARIKA
BAGI verejtno imaš tega Sezame ekonom a ne? Jaz ga imam tudi,samo ga še nisem sprobala user posted image . SAmo to ni prav ekonom lonec,ampak vmes- med navadnim in ekonomom- vsaj tako je meni rekla prodajalka v Merkurju. Mi pa ni jasno kako se ti je to lahko zgodilo. Jaz bi ga nesla nazaj in zahtevala novega, ker s tem loncem nekaj ni ok. In ta lonec ni potrebno dajat pod mrzlo vodo,ker kuha naprej tudi ko ga odpreš. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
26.12.2005 14:18:40   
BARBARA R.
Tudi meni ni jasno, kako ti je to uspelo. Sicer moj ni Tefalov, vendar dokler ni čisto brez pare, ga tudi pod razno ne morem odpret. Ali pa se jaz tako "šfohcana".Res pa je, da nikoli nisem kuhala juhe v njem. Običajno rižoto ali pa fižol itd.
 
    user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
27.12.2005 8:24:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu BARBARA R.)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
27.12.2005 9:56:32   
Anonimen
Pa ne odpiraj ekonoma zato,da boš čekirala,če je meso kuhano!
Daš kuhat,pa pika,namesto časa v navodilih,kuhaš malo več.Nato ga daš lonec v korito in zliješ mrzlo vodo gor.Lonec se ohladi,juha pa ne,tako ga lahko odpreš,brez,dati juha uide vse naokoli.
Če je meso še trdo,pol pa potpežljivo naprej,lonec zapreš in daš še za nekaj časa kuhat.Ekonom lonci niso naštimani zato,da bi se čekiralo kuhanje,
tako kot navaden lonec z pokrovom.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Ekonom lonec - meni se bo zmešalo
27.12.2005 20:36:14   
andrejaz
Nikoli ne smeš napolniti ekonom lonca čez oznako max. Če je preveč v loncu, se lahko zamašijo varnostni ventilčki za uhajanje pare.

_____________________________

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?